Limonun ferahlığı, zencefil ve kişnişin muhteşem tatlarıyla birleşti ve yeşil zeytinin koyduğu son noktayla tabağımızdaki yerini aldı. Ben tavuğun derisini tütsüleyemediğim için çıkardım siz mümkünse mutlaka beraber pişirin hem sunumu hem lezzeti çok daha farklı olacaktır. Özellikle yeşil zeytin inanılmaz bir lezzet verdi. Ondada tercih kırma zeytin yoksada sorun değil benim kullandığım zeytinde kırma değildi ama ispanyollar nasıl tutturmuşsa lezzet aynıydı.
1çay kaşığı zencefil
1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 ym kaşığı kişniş
Karabiber
Tuz
4 adet tavuk butu
4 ym kaşığı zeytinyağ
400 ml tavuksuyu yada bulyon
1 büyük limon
200 gr yeşil çekirdeksiz zeytin
3 ym kaşığı ince kıyılmış maydonoz
1 pk sebze bulyon
Baharatların hepsini karıştırın tavukların her yerine sıvayın.
Zeytinyağında önlü arkalı kızartın. Limonun kabuğunu rendeleyin, suyunu sıkın beraber tavaya ilave edin.
Tavuk suyu yada suyu tavaya alın, sebze bulyonu ve doğranmış zeytinleri ekleyin karıştırın bir taşım kaynatın tavanın ağzını aliminyum folyoyla kapatın önceden ısıtılmış 180C fırında 45 dk. Pişirin. Fırından çıkardıktan sonra maydonozları serpin, servise hazırdır.
Eğer bulyon kullanacaksanız tuza ihtiyaç yok kullanmayacaksanız tuzunu ilave edin.
not: ben bu yemekde toz kırmızı biber ölçüsünü fazla kaçırdım (1 tatlı kaşığı) rengi bu kadar kırmızı olmuyor ister bu şekilde renkli yapın ister yukarıda ölçüsünü düzelttiğim şekliyle yapın..
Malzemeler
1çay kaşığı zencefil
1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 ym kaşığı kişniş
Karabiber
Tuz
4 adet tavuk butu
4 ym kaşığı zeytinyağ
400 ml tavuksuyu yada bulyon
1 büyük limon
200 gr yeşil çekirdeksiz zeytin
3 ym kaşığı ince kıyılmış maydonoz
1 pk sebze bulyon
Hazırlanışı
Baharatların hepsini karıştırın tavukların her yerine sıvayın.
Zeytinyağında önlü arkalı kızartın. Limonun kabuğunu rendeleyin, suyunu sıkın beraber tavaya ilave edin.
not: ben bu yemekde toz kırmızı biber ölçüsünü fazla kaçırdım (1 tatlı kaşığı) rengi bu kadar kırmızı olmuyor ister bu şekilde renkli yapın ister yukarıda ölçüsünü düzelttiğim şekliyle yapın..
14 yorum:
Ellerinize sağlık. Çok güzel ve leziz olmuş. Çok iştah açıcı görünüyor.
Saygılar.
sevalciğim..
tavuğa olan aşkımı artık belirtmiyorum sana canımmm:))
yemeğin çok güzel görünüyor tatlım ellerine sağlık..
yalnız sana bir önerim olacak fotoğraflarını flaş patlatmadan çekersen daha güzel olur canım...
Kişniş çok yakışıyor tavuğa. Ama zencefilli hiç denememişim.
Elinize sağlık canım
sevgiler
Çok değişik bir lezzet olduğuna eminim.harika görünüyor.Ellerinize sağlık.
ellerine sağlık. farklı bir lezzet denemeliyim.
Malzemelerden tadının nasıl olabileceğini tahmin ediyorum, nefis olmuştur:)) Ellerine sağlık, sevgiler...
Görüntü şahane! çok güzel pişmiş et belli..Zeytin hiç duymamıştım tavuk yemeğinde :) bir zeytinsevere olarak yakışacağını düşünüyorum..Eline sağlık..sevgiler..
Çocuklar tavuğun her türlüsünü çok seviyor hemen deneyeceğim. Ellerinize sağlık..
www.sendepisir.com/Nilgün
Farklı bir tavuk tarifi olmuş, elinize sağlık :)
teşekkürler Fuat Bey
saygılar..
Denizcim biliyorum fotolarda sorun oluyor ama 1,5 ay böyle devam :(
sevgiler canım
Nazlıcım sevdiğin bir tatsa çok yakıştıracaksın :)
sevgiler
anneannenin emekleri çok teşekkür ederim ablacım
sevgiler..
Mine hanım çok teşekkürler alışılmışlığın dışına çıkıyor değişik tatlara açık olana güzel bir lezzet
sevgiler..
Zelihacım teşekkürler. bende deneyene kadar bilmiyordum baharatlarlada birleşince farklı bir tat çıktı ortaya
sevgiler..
Nilay hanımcım inşallah memnun kalırsınız :)
sevgiler..
evet egecim çok farklı oldu :))
sevgiler..
yemeğin ismi bile yeter :)) ellerine sağlık..
Seçilcim teşekkürler :))
sevgiler..
Yemeklerinizi ilgiyle takip ederken tavuk bacagı kelimesi bi yemek için çok itici durmuş baget yada but denilebilir sevgiler.
düzeltmeniz için teşekkürler okuyucularımın önerisi benim için tabiki önemli.. but olarak düzelttim..(bu yemek almanca yemek kitabından, çevirisi bu şekilde düştü dikkatimi çekmedi ozamanlar)
sevgiler..
Yorum Gönder