malzemeler
500 gr antrekot
250 gr mantar
2 adet dolmalık biber
1 adet kurusoğan
100 ml krema
1 tatlı kaşığı biberiye
1 adet havuç
hazırlanışı
Teflon tavada 2 yemek kaşığı margarini eritin etleri önlü arkalı kızartın. Mantarları, soğanı, biberi, havucu ince dilimleyip 2 yemek kaşığı zeytinyağla soteleyin. Kremayı, biberiyeyi ve tuzu ekleyip kaynatın. Servis yaparken kızaran etlerin üzerine pay ederek kremalı patatesle servis yapın.
malzemeler
500 gr küçük boy patates
300ml krema
1 su bardağı kaşar peynir rendesi
hazırlanışı
Patateslerin kabuklarını soyun yıkadıktan sonra ince dilimler hazırlayın. Fırın kabına balık sırtı şeklinde dizin. üzerine tuz, karabiber ve peynir serpip kremayı dökün 200C fırında pişirin.
11 yorum:
Çok güzel bir görüntü:))
patatesi arasıra yapıyorum bizimkiler bayılıyor seninde ellerine sağlık, sevgiler canım
ellerine sağlık harika olmuş.
tam bir davet yemeği çok da lezzetli
ellerine sağlık arkadaşım
Nefis bir yemek. Ellerine saglik. Sevgiler...
Yine harika bir görüntü ortaya çıkmış ellerine sağlık canım.
canım hamaratsın diye boşuna demiyorum.ellerine sağlık.çok lezzetli olmuş.
Nazlıcım teşekkür ederim evet gerçekten kurtarıcı bir tamamlayıcı :)
sevgiler..
Lezzet sarı çok teşekkür ederim :)
saygılar
İzgüncüm çok teşekkür ederim beğendiğine memnun oldum
sevgiler..
Sevgili Nesrin çok teşekkürler :))
sevgiler..
Handan Hanım çok teşekkür ediyorum :)
sevgiler..
Alevcim çot teşekkür ediyorum tevazü ediyorsun canım :))
sevgiler..
Ellerine sağlık çok güzel bir fırın yemeği olmuş.
Arka arkaya bu kadar nefis et yemekleri yapılır mı arkadaşım? Bu saatte canım istedi :) Eti önce kızartıp sonra düdüklüde biraz pişiriyorum, sen sadece kızartmışsın ve pişmiş:) Mükemmel bir et olmalı.
Patates de nefis:))
İyi pazarlar...
Öncelikle yorumuna cok tesekkür ederim arkadasim, brokoli bizim evin vazgecilmezidir... Ogluma brokolinin tamamini versem limonu SIKIP SIKIP yer... Ama senin su yemegini de büyük bir istahla götürür... Ellerine saglik.... Afiyetler olsun...
Kremalı patatesi ben çok sık yaparım,çocuklarda zevkle yer.Şiddetle tavsiye ediyorum.Muhteşem bir lezzet.Ellerinize sağlık.
Yorum Gönder