25 Eylül 2010 Cumartesi

mantarlı antrekot ve fırında kremalı patates

Sizlerle yine güzel  bir ana yemeği paylaşmak istiyorum. Bu yemekte kibrit çöpü şeklinde doğranmış havuç da kullanılıyor, evde yoktu kullanamadım. O zaman daha bir renkli oluyor tabi. Yinede malzeme listesine ekliyorum. Siz yapmak isterseniz havuçla beraber yapın.


malzemeler
500 gr antrekot
250 gr mantar
2 adet dolmalık biber
1 adet kurusoğan
100 ml krema
1 tatlı kaşığı biberiye
1 adet havuç

hazırlanışı
Teflon tavada 2 yemek kaşığı margarini eritin etleri önlü arkalı kızartın. Mantarları, soğanı, biberi, havucu ince dilimleyip 2 yemek kaşığı zeytinyağla soteleyin. Kremayı, biberiyeyi ve tuzu ekleyip kaynatın. Servis yaparken kızaran etlerin üzerine pay ederek kremalı patatesle servis yapın.


malzemeler
500 gr küçük boy patates
300ml krema
1 su bardağı kaşar peynir rendesi

hazırlanışı
Patateslerin kabuklarını soyun yıkadıktan sonra ince dilimler hazırlayın. Fırın kabına balık sırtı şeklinde dizin. üzerine tuz, karabiber ve peynir serpip kremayı dökün 200C fırında pişirin.




11 yorum:

NzlGl dedi ki...

Çok güzel bir görüntü:))
patatesi arasıra yapıyorum bizimkiler bayılıyor seninde ellerine sağlık, sevgiler canım

lezzet sarayı dedi ki...

ellerine sağlık harika olmuş.

Nehir Butik Pasta dedi ki...

tam bir davet yemeği çok da lezzetli
ellerine sağlık arkadaşım

nesrin dedi ki...

Nefis bir yemek. Ellerine saglik. Sevgiler...

çeşnici Handan dedi ki...

Yine harika bir görüntü ortaya çıkmış ellerine sağlık canım.

mintinin dünyası dedi ki...

canım hamaratsın diye boşuna demiyorum.ellerine sağlık.çok lezzetli olmuş.

yemekbiraşk dedi ki...

Nazlıcım teşekkür ederim evet gerçekten kurtarıcı bir tamamlayıcı :)
sevgiler..

Lezzet sarı çok teşekkür ederim :)
saygılar

İzgüncüm çok teşekkür ederim beğendiğine memnun oldum
sevgiler..

Sevgili Nesrin çok teşekkürler :))
sevgiler..

Handan Hanım çok teşekkür ediyorum :)
sevgiler..

Alevcim çot teşekkür ediyorum tevazü ediyorsun canım :))
sevgiler..

anneanneninemekleri dedi ki...

Ellerine sağlık çok güzel bir fırın yemeği olmuş.

kemalpaşatatlısı dedi ki...

Arka arkaya bu kadar nefis et yemekleri yapılır mı arkadaşım? Bu saatte canım istedi :) Eti önce kızartıp sonra düdüklüde biraz pişiriyorum, sen sadece kızartmışsın ve pişmiş:) Mükemmel bir et olmalı.
Patates de nefis:))
İyi pazarlar...

Unknown dedi ki...

Öncelikle yorumuna cok tesekkür ederim arkadasim, brokoli bizim evin vazgecilmezidir... Ogluma brokolinin tamamini versem limonu SIKIP SIKIP yer... Ama senin su yemegini de büyük bir istahla götürür... Ellerine saglik.... Afiyetler olsun...

Limon çiçekleri dedi ki...

Kremalı patatesi ben çok sık yaparım,çocuklarda zevkle yer.Şiddetle tavsiye ediyorum.Muhteşem bir lezzet.Ellerinize sağlık.

Special design for Yemek Bir Aşk by GeCe