fırın poşetinde sebzeli pirzola
Bugünkü tarifimiz pratik bir davet yemeği.. Alırım kalem pirzolalarımı tavada arkalı önlü çıtıtr çıtır kızartırım diyorsanız tabi olabilir bir şey diyemem:) ama misafirim gelecek değişik ve zengin olarak sunayım derseniz bu tarif o zaman sizin için çok uygun.. Hiç su koymadan pişirildiği için pirzolalar yine çıtır sayılır, altında sebzeler kendi suyunu salıyor üzerinde etler kendi yağını salıyor bütün tatlar harmanlanıyor ve ortaya sunumu şık bir davet yemeği çıkıyor. Sebze olarak dilediğiniz sebzeyi kullanabilirsiniz ıspanak giller hariç, patlıcan ve kabak benim yemeğimde yok sizler eklerseniz çok yakışır, ratatouille tadında olur o zaman..
miktarlar çok önemli değil istediğiniz şekilde oynayabilirsiniz et+sebze az yada çok önemli değil..
(sebzelerin üzerine burada karışık patates baharatı var onu kullandım bulabilirseniz o bulamazsanız önemli bir ayrıntı değil)
malzemeler
yarım kilo pirzola
3 renk paprika (etli dolmalık biber)
1 tane kabak
1 tane patlıcan
1 tane patates
2 diş sarımsak
3-4 tane arpacık soğan (opsiyonel)
kekik
karabiber
kişniş (opsiyonel)
toz hardal (opsiyonel)
patates baharatı yoksa toz kırmızı biber
tuz
Sebzeleri kalın jülyen (kibrit çöpü dediğimiz) doğrayın, arpacık soğanların ve sarımsakların kabularını soyun bütün olarak bırakın. Patatesleri soyup büyüklüğüne göre 4-5 parçaya bölün bir kaç kez yıkayıp nişastasını akıtın. Hepsini fırın poşetine alıp kekik hariç tüm baharatları ve tuz serpip harmanlayın. Üzerine kekik, kişniş, karabiber ve tuz serptiğiniz pirzolaları yerleştirin. Torbanın ağznı bağlayıp torbayı bir kaç yerinden delin fırın kabına koyarak 220C fırında pişirin.
schupfnudeln
Ben yanına schupfnudel yaptım siz pilavla servis yapabilirsiniz. Schupfnudel ne derseniz buzluğumda hazır 2-3 paket her zaman bulunur pilava ve makarnaya tercih ediyorum bana göre çok lezzetli geniş bir zaman bulabildiğim zaman ev de hazırlayıp yayınlayacağım eminim sizinde hoşunuza gidecektir hamuru patatesten yapılıyor tereyağında soteleniyor..
fırında sebzeli pirzola
19 yorum:
sevalciğim çok nefis uzanıp tabaktan bir pirzola alayım ne kadar canlı sevgiler
kuzu pirzolayı çoook severim çoook..
fırında yumaşacık oluyor...
hııım canım çekti valla...
ellrine sağlık canım...
kocaman sevgiler...
Canım,
ellerine sağlık. Muhteşem görünüyor. Çok lezzetli olduğundan eminim.
Ben özellikle hamuru patates olan tarifi sabırsızlıkla bekliyorum.
Sevgiyle kal.
Canım enfes bir görüntü ellerine sağlık hayırlı cumalar sevgiler.
ellerine saglik hayatim yine muhtesem bir lezzet olmus sunum da mukemmel daha ne denirsevgilerle hayirli cumalar
Nerden bildin yaaa:)) valla biaraz önce aynen dediğin gibi aldım kalem pirzolaları önlü arkalı çıtır çıtır:))) senin gibi yapak için darısı başıma diyorum:)) ellerine sağlık canım yiyenlere afiyet olsun,bloğuma geri döndüm buyır gel önlü arkalı çıtır tariflerimde olsa gel :))
Hani uzansam pirzolodan bir tane kapıvericekmişim gibi ama bana bir tane yetmez o ayrı..:))))
Muhteşem ve iştah açıcı görünüyor.
Ellerine sağlık canım..
ellerine sağlık canım,nefis görünüyor...
Mımmm Nefis görünüyor..bende dün bonfileyi böyle yaptım,onuda tavsiye ederim.Ellerinize sağlık..
harika olmuş dostlara layık bir yemek olmuş ellerine sağlık diğer tarifide merakla bekliyorum
sevgiler:)
yemeklerin bir harika sevalciğim ellerine emeklerine sağlık olsun....
yine harika lezzetler... ellerine sağlık
ne muhteşem bir görüntü..ellerinize sağlık nefis..
mikemmel görünüyor. ellerine sağlık. ben de deneyeceğim.fikir için tşk
Vallahi benim de zanıp alasım geldi.
Ellerine sağlık.
Bitmiş anne Çiğdem
Ben misafir gelecegi zaman hic kizarma yapmam.ustum basim kokacak diye son dakika yemekleri yapmam genelde firini kullanirim.oyuzden senin pirzola tarifini cok sevdim.misafir gelmeden ver firina gitsin...
Nefis görünüyor. Ama ben schupfnudelni merak ettim doğrusu.
Tarifini bekliyorum :)
Kaç dakika pişirmek gerekiyor, bir de fırının hangi ayarını kullanmalıyız? (ızgara - rezistans - fan?)
merhabalar
fırın ayarı fan kısmı
ama saat tutmadım patatesler yumuşayana kadar diyelim..
sevgiler..
Yorum Gönder