7 Nisan 2012 Cumartesi

fırında yoğurt soslu tavuk bagetleri

yoğurt soslu fırında tavuk incikleri
Yine çok pratik bir yemeğimiz var bugün. Davet sofralarınıza da gönül rahatlığıyla çıkarabileceğiniz lezzetli bir ana yemek. Sadece bir kaç saat önceden marine etmeniz yeterli, istediğiniz garnitürle sofralarınızı dolduracak yanınada bir kaç meze yeptığınız zaman en ağır misafirlerinizi bile yüzünüzün akıyla ağırlamış olacaksınız.. Çok mu abarttım acaba:)

malzemeler
1 kilo tavuk incik
1,5 su bardağı yoğurt
2 ym kaşığı zeytinyağ
1/2 çay kaşığı kekik
1 diş ezilmiş sarımsak
1 çimdik toz kırmızı biber
karabiber
kişniş
tuz

hazırlanışı
Tavuk bagetlerini temizleyin. Tüm malzemeleri çırpın tavukları içine alın karıştırın. bir kaç saat buzdolabında bekletin çıkarın tekrar karıştırın yağladığınız fırın kabına dizin üzerine folyo kapatın 220C fırında 30 dk. pişirin folyoyu üzerinden alın üzeri kızarana kadar biraz daha pişirin. bıçak batırarak pişip pişmediğini kontrol edin.
sıcak olarak servis yapın. tel şehriyeli, zerdeçalli pilav ve domates salatasıyla servis yaptım..

fırında yoğurt soslu tavuk baget

20 yorum:

Çömezin Dünyası dedi ki...

mmm çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık evdekiler çok şanslı :)

Yemekheyecani (Emel) dedi ki...

misss misss :-))
ellerine saglik canim...

bir kase lezzet dedi ki...

CANIM BAGETLER MUHTEŞEM:)
ELLERİNE SAĞLIK.

derya dedi ki...

Seval'cim enfes görünüyor ellerine
sağlık mutlu hafta sonları sevgiler.

u.aydin dedi ki...

ben sana ne diyeyim bilmemki,harika bir manzara ellerine saglik olsun hayatim.sevgilerle.

Özgen dedi ki...

Eline sağlık canım çok hoş ve pratik bir tarif olmuş bir daha böyle deneyeceğim sevgilerimle...

Sevalyum dedi ki...

süper görünüyor elinize sağlık fırında tavuğa bayılırımm :)

evatolyesi dedi ki...

ellerinize sağlık çok iştah açıcı:))

mutfagabuyrun dedi ki...

nefis nefisssss.ellerine sağlık canım.sevgiler.

mehtap dedi ki...

iştah açıcı bir görüntü ,harika olmuş..

gülten ÖZDEMİR dedi ki...

ellerine sağlık arkadaşım yumuşacık bir tavuk olmuştur

PaSaSofraM dedi ki...

Porselendemlik.com tarafından hazırlanan
"Porselen demlik çay saati etkinliği"nin 74.hafta ev sahibesiyim.
7 Nisan 2012-7 Mayıs 2012 tarihleri arasında
http://pasasofram.blogspot.com/ adresimde göndereceğiniz birbirinden
güzel tarifleri yayınlayacağım...
Tariflerinize 74.hafta porselen demlik çay saati etkinliği için Paşa
sofram' a gönderiyorum diye not düşüp
bana haber verdiğiniz takdirde tariflerinizi almaya geleceğim :)
Etkinliğimize istediğiniz kadar tarifle katılabilirsiniz,
lütfen çayın yanında gönderilecek tarifler olmasına dikkat edelim,
etkinliğimize herkes davetlidir,isteyen herkes katılabilir,
lütfen davetiye götüremediğimiz arkadaşlarımız kırılmasınlar...

sare dedi ki...

Nefis gözüküyor, ellerine sağlık.
Yoğurdu çok yakıştırıyorum et yemeklerine, ara ara bende kullanıyorum.
Sevgiler.

Nilgün dedi ki...

Pratik ve lezzetli olmuş, ellerine sağlık. Hayırlı haftalar..

bülbülünyeri dedi ki...

Of, of, of. O ne güzel bir tabak öyle.
Ellerine sağlık. Çok iştah açıcı bir görüntü.
Sevgiyle kal.

aylin dedi ki...

et sever bir eşe sahip olunca çeşitleme çok oluyor böylede yaparım sık sık ellerine sağlık nefis görünüyor:)

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Bu aralar dukan diyeti yapıyorum ve bu tarif tam bana göre. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

ihlamurcum dedi ki...

Çok sağlıklı bir tarif olmuş, ben bunu hemen denerim.sevgiler

GÖNÜL dedi ki...

hamileliğimde tavuktan tiksinmiştim ve bu sonrada devam etti yesemde çok severek yemem ama bu usulde olanı beğeniyorum yoğur yerine limon kullanarak enderde olsa yapıyorum bir dahaki sefere senin tarifini uygulayacağım nefis görünüyor ellerine sağlık

Gurme Şirine dedi ki...

canım benim sunum harika...
ellerine sağlık...
kocaman sevgiler...

Special design for Yemek Bir Aşk by GeCe