3 Nisan 2012 Salı

kıymalı patates oturtması

kıymalı patates oturtması
patatesin davet yemeğine dönüşmüş hali..

Özellikle taze patates zamanında yapılmasını önerebilirim. Tazecik patateslerle çok daha lezzetli oluyor birde küçük boy patates kullanılırsa yuvarlak dilimlendiğinde  şekli bozulmamış olacak.. Biliyormusunuz? Avrupaya patates ilk geldiği zaman zenginler yemezmiş fakirleri tüketirmiş çok sonraları ortak tüketime geçmiş.. Güney Amerikalılara sonsuz teşekkürler böylesine güzel bir sebze yetiştirdikleri için...

malzemeler
yarım kilo patates
250 gr kıyma
2 yemek kaşığı zeytinyağ
2 tane kuru soğan
2 tane domates
1 yemek kaşığı dolusu salça
karabiber
tuz

hazırlanışı
Patateslerin kabuklarını soyun yarım cm kalınlığında dilimleyin 2-3 su yıkayıp suda biraz bekletin tekrar yıkayın nişastası gitsin. Sıvıyağda çok diriliği gitmeden kızartın. Yağını süzdürerek tabağa alın.

Soğanları yemeklik doğrayın zeytinyağında soteleyin kıymayı ekleyip beraber kavurun. Domatesleri çok minik doğrayın yada rendeleyin kıymanın üzerine alın biraz daha kavurun. Salçayı ekleyip kokusunu salana kadar çevirin. Tuz, karabiberle tatlandırın.

*Fırında pişirmek isterseniz fırın kabına patatesleri alıp işleme devam edin 220C fırında pişirin.

Sahan tencereye patatesleri dizin üzerine kıyma harcını yayın patateslerin üzerine kadar kaynattığınız suyu ekleyin orta ateşte pişirin.

İsterseniz üzerine domates dilimleri ve çekirdekleri çıkarılmış sivri biber dizerek pişirebilirsiniz..




Special design for Yemek Bir Aşk by GeCe