ton balıklı kanepeler ve sumaklı siyah zeytin mezesi
Başlangıç yemeği olarak düşündüğüm bu küçük atıştırmalıkları, yeni yıl sofralarınız için gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz.. Özellikle ton balığına kapari bence çok yakışıyor. Bizim buralarda sabah kahvaltısına bile arkadaşlarım yapar çok sevilir onlar içine taze soğan, maydanoz da ekleyip daha da zenginleştirirler tercih sizin. Ben bir de sunumunu bu ekmeklerin üzerinde değilde minik tartöletler yada minik milföylerin içinde servis yapmayı planladım markette şansıma ikisi de yoktu; evde yapmak için isteğimde yoktu:) bu şekilde servis yaptım o şekilde servis yaparsanız sofralarınızda daha şık duracağını düşünüyorum..
not: Benim kullandığım ton balık tuzlu su içinde satılanlardan tr.de de varsa bu şekilde tercih edin yağlı olanların bence kokusu ve tadı daha ağır oluyor.1 kutu ton balığı2 yemek kaşığı mayonez1 çay bardağı kapari1 tatlı kaşığı limon suyukarabiberTon balığının suyunu üzerindeki kapağını bastırarak suyunun çok iyi süzülmesini sağlayın. Karıştırma kabına alarak çatalla ezin diğer malzemeleri ekleyerek karıştırın istediğiniz şekilde servis yapın.
siyah zeytin mezesi için
miktarlarla misafir sayınıza göre oynayabilirsiniz..
bir kase doğranmış siyah zeytinbir tutam ince kıyılmış maydonoz1/2 kırmızı dolmalık bibersumakkara biberpul biber1 tane taze soğan2 diş ezilmiş sarımsakzeytinyağKırmızı biberi minik doğrayın. Taze soğanı ve maydonozu ince kıyın diğer malzemeleri karıştırarak minik tabaklarda servis yapın.not: Zeytinyağını bol kullanın, ekmek banmak çok lezzetli oluyor evde cevizim yoktu biraz cevizde çok yakışacaktır..
20 yorum:
Ekmeklerle de çok şık olmuşlar. Ton balıklıyı özellikle deneyeceğim. Davetlere gerçekten çok yakışacaktır.
İKİSİDE ÇOK LEZZETLİ GÖZÜKÜYOR
ELLERİNİZE SAĞLIK
HAYIRLI SABAHLAR
Gerçekten bayıldım ikisine de Sevalciğim. Ama özellikle zeytinli olanı denemek istiyorum İnşaAllah.
Ellerine, güzel yüreğine sağlık.
Muhabbetlerimle...
Fotoğraflarına bakmaktan yazdıklarını okuyamadım bilesin :)
Ellerine sağlık canım benim. Yaptığın herşey harika.
Sevgiler.
Her zaman ki gibi şık sunumlar,lezzetli atıştırmalıklar..
Sevgiyle kalın.Aida
Canım ikiside nefis görünüyor elle
rine sağlık sevgiler...
ellerine sağlık hepsi harika olmuş
Çok şık tasarımlar olmuş .Ellerinize sağlık...
ooh harika harika...
sunumuda çok beğendim...
canım ellerine sağlık...
yine harika lezzetler ve şık sunumlar, emeklerine sağlık sevalciğim...
leziz sunumlar...
Sunumlara bayıldım, ton balıklıyı hemen denemek istiyorum. Ellerine sağlık, paylaşımların için teşekkürler..
Canım,
ellerine sağlık. Muhteşem görünüyorlar. Yeni yıl soframda deneyeceğim inşAllah.
Sunuma bayıldım.
Sevgiyle kal.
Ton balığını sevemedi bir türlü ama zeytinlisini yemeye doyamayacağıma eminim..
Nefisssssss görünüyorlar canım..
Elerine sağlık.
değişik bir tarif, ton balığınıda çok seviyorum. inşallah bir gün deneyeceğim. ellerinize sağlık. hayırlı akşamlar dilerim sevgiler.
Canim benim ellerine saglik olsun yeni bir lezzet. Tombaligini boyle guzelce degerlendirmek hic aklima gelemdi..
Super fikir..
Ayrica blogunu yeni hani cok seker. bas yazi kalpler bi harika..
Gule gule kullan..
Sevgiler kucak dolusu
Seyretmesi bile çokk güzel,bir tatması..ellerine sağlık,nefisler..sevgiler.
Siyah zeytinin girdiği her lezzeti çok seviyorum....
Merhaba kaparı nedır acaba nerden temın edebılırım siz yaşınımı kurusunumu kullandınız tesekkürler
merhabalar
kapari oldukca küçük tomurcuk halinde acımsı, aromatik kendine has baharatıyla bir meyve(yada sebze:) Salamura şeklinde tüketilir. özellikle balık yemeklerinde garnitür olarak kullanılır. Kuru olarak hiç görmedim kavonozlarda konserve/turşu olarak görüp kullanıyorum. Büyük marketlerden şarküterilerden temin edebilirsiniz.. sevgilerimle
Yorum Gönder