11 Aralık 2012 Salı

közlenmiş patlıcanlı ve ıspanaklı rulo poğaça

Çok övüp de beklentilerinizin çok yukarı çıkıp sonrada bumuydu deyip hayal kırıklığı yaşamanızı istemiyorum. Öyle olur ya bazı tarifleri görürüz inanılmaz derecede övülmüştür yaparız beklentilerimizin altında kalır.. İşte o sarsıntıyı yaşamanızı istemem:) Alt yapıyı hazırladıysam şayet hemen övmeye geçeyim efem.. O ne müthiş bir lezzettir öyle ağıza atıldığında helva gibi eriyen yapısı o köz patlıcanın kokusu ve tadı ıspanaklının ki ayrı, bir poğaça bu kadar mı lezzetli olur? Mutlaka bu tarzda poğaçalar nette vardır ama ben yaptım diyemi bilemiycem harika bir şey bu rulo poğaça..
 
yarım paket tereyağ (125gr)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket maya
2 tane yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
 
Un ve 1 tane yumurtanın sarısını ayırıp tüm malzemeyi birbirine karıştırarak yedirin. Unu azar azar ekleyerek yumuşak ama ele yapışmayan hamur yoğurun üzerini örterek 1 saat mayalandırın.
 
patlıcanlı iç harç için
yarım kilo közlenmiş temizlenmiş ve ince kıyılmış patlıcan
100 gr beyaz peynir ezilmiş
karabiber
çok az tuz
tüm malzemeyi çatalla çırparak karıştırın.
 
ıspnaklı harç için
yarım demet ıspanak temizlenmiş ve ince kıyılmış
100 gr beyaz peynir ezilmiş
karabiber
çok az tuz
bir tatlı kaşığı zeytinyağ
tüm malzemeleri karıştırın..
 
Mayalanan hamuru iki parçaya bölün merdaneyle açın hazırladığınız harçlardan uç kısımlarına yerleştirerek sarın fırın kağıdı serili tepsiye alıp üzerlerine yumurta sarısı sürün 200C fırında pişirin.

 
 

Special design for Yemek Bir Aşk by GeCe