malzemeler
1 kilo temizlenmiş ve dilimlenmiş kabak
4 su bardağı şeker
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
hazırlanışı
- Kabakları mümkün ise geceden şekere yatırın. Değilse bile pişirme süresinden en az 3 saat önce yatırın.
- Şekerle beraber suyunu saldığında kısık ateşte pişirin. Suyu yeterince salmadıysa şayet (şekerin iyice erimiş olması gerekli) 1 çay bardağı su ekleyebilirsiniz.
- Tencerenin kapağı açık şekilde soğutun.
- Servis tabağına alıp üzerine ceviz serpin.
- İsterseniz daha sıcakken fırın kaına boşaltıp 220 derecede hafif kabuk tutana kadar fırınlayabilirsiniz.
- Şeker ağız tadına göre değişebilir, şekeride kendi ağız tadınıza göre azaltıp çoğaltabilirsiniz.
6 yorum:
Kabak tatlısı deyince duracaksınız. yemeden hiçbir yere gitmem. Çok severim. Ve sık yaparız. Kabağın renginden tatlı olup olmadığını anların. Çok leziz ve iştah açıcı bir görüntüsü var.
Ellerinize sağlık.
Saygılar.
Teşekkürler Fuat Bey. bende çook severim.
Kabak tatlısını annemle babam çok severler... ve onlara bugüne kadarda hiç yapmadım :) belki bir ara denerim sürpriz yaparım.. ellerinize sağlık :)
hımmmmmmmmmm:))
kabak tatlısı.. hemde kayınvalide elinden..
afiyetler ballar şekerler olsun canım...
elleri dert görmesin teyzemizin..
başka sefere inşallah ama bekliyoruz lahmacunu:))
Ellerinize sğalık bayılırım kabak ttalısına.Bu kış inş tahinlisinide denicem
Seçilcim teşekkürler. O zaman iftardan sonraya güzel bir süpriz olacaktır onlara :) zira yemekten sonra aranıyor tatlı :) sevgiler..
kalpkurabiyem o zaman daha da bi tatlı oluyor yemekler :) gelin beğenecek kolay mı :) şakası bir yana huzur ve mutluluk birleştiği zaman her şey daha da mükemmel oluyor. sevgiler canım..
Aylincim tahinlisini hiç yemedim bilmiyorumda aslında. merakla bekliyorum tarifini kabak sever olarak :) sevgiler canım..
Yorum Gönder