Alman mutfağının klasiklerinden rinderrouladen ve isviçre mutfağının röstisi, bu iki lezzet aynı tabakta buluştu. Biftek sarmanında mutlaka farklı versiyonları vardır. Ama özellikle röstinin benim bildiğim 8 farklı versiyonu var. Bu sefer Schweizer Kontonunun reçetesiyle yaptım denediğinizde beğeneceğinizi düşünüyorum. Ben biftek rulosunu 3 kişilik yaptım 4 kişilik tarifini yayınlayacağım siz kişi başına göre ölçüleri çoğaltabilirsiniz.
malzemeler
6 dal taze kekik
4 büyük dilim ince kesilmiş biftek
4 yemek kaşığı hardal
Karabiber
Tuz
4 ince dilim gruyére peyniri (dil peyniri olabilir)
2 yemek kaşığı zeytinyağ
500 ml su
5 ym kaşığı bratensauce
(braten sosun büyük marketlerde olacağını düşünüyorum yoksada herhangi bir kırmızı et sosu da olur oda mümkün değilse et bulyonlu sade kremada da pişirebilirsiniz mümkünse mutlaka et sosuyla pişirin)
40 ml krema
1 ym kaşığı tereyağ
Hazırlanışı
Her bir dilim etin üzerine 1 kaşık hardalı sürün karabiber serpin bir dal taze kekiği doğrayın üzerine bir dilim peynir koyup peynirin eridiğinde akmaması için yanlarından hafifce içe alarak sıkı sıkı rulo yapın ve kürdanla tutturun.
Tavada yağı ısıtın ruloların her bir tarafını iyice kızartın.
Su ve braten sosu karıştırıp tavanın içine alın ve 1 ym kaşığı tereyağ ekleyin geri kalan 2 dal kekiği de tavaya alın karabiberde serpin önce harlı sonra kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan almadan önce kremayı ekleyin çok az daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
rösti
malzemeler
1 kg patates
1 adet büyük soğan
50 gr tereyağ
2 ym kaşığı zeytinyağ
50 gr pastırma
muskat
karabiber
tuz
bir tutam ince kesilmiş schnittlauch
(taze soğanın yeşil kısımları gibi çok daha incesi ve beyaz kısımları yok. Taze soğanın yeşil kısımlarını kullanabilirsiniz)
bir kaç dal ince kesilmiş maydonoz
hazırlanışı
tereyağ ve zeytinyağında yemeklik doğradığınız soğanı pembeleştirin. ince ve minik doradığınız pastırmaları ekleyin hafif rengi dönünceye kadar çevirin.
Kabuklarını soyup rendelediğiniz patatesleri ekleyin. baharatları ve tuzu ekleyip karıştıra karıştıra pişirin schnittlaucları ve maydonozu ekleyip karıştırın.
Patatesler yumuşadığında tavanın içine iyice bastırıp düzleştirin
alt tarafı nar gibi kızardığında ters yüz edin diğer kısmınıda aynı şekilde pişirin ve sıcak olarak servis yapın.
17 yorum:
Çok nefiss gözüküyor,şef aşçılar gibisin maşallah :) ellerine sağlık..
Bir Alman arkadasimda yemistin biraz degisikti tarifi,sizinkide nefis olmus elinize saglik
Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.
Saygılar.
Süper bir tarif olmuş. Hemen denenecek.
Afiyet olsun, sevgiler.
Nefis görünüyor, ben de denemeliyim. Sevgiler...
Şu anki ruh halim bunları yapmaktansa , seyretmeye yönelik:)
elinize sağlık, sevgiler
Kayınvalıdem sayesınden rinderrouladen nin tadını tatdım lakın bana hıtap etmedım sanırım hardal ı sevmedıgım den..
Değişik lezzetleri sevenler için önerilecek bir lezzet.
Ellerıne sağlık ..
canım acaba ağır mı olur hafif mi kararsız kaldım:))
bizim etoburlar görmesin tabii hımm neymiş ki nasılmış ki yapsakmı kii diye baş eti yerler:))
Nefis görünüyor,yanında patatesli bir lezzet de çok yakışmış.Ellerinize sağlık.
selam canim cok nefis görünüyor bak simdi canim istedi :)))
ellerine saglik
sevgilerimle
zelihacım çok naziksin çok teşekkür ederim :)
sevgilerimle..
Sevgili Öznur çok teşekkür ederim mutlaka farklı versiyonları var. İsviçrede ayrıca kıyma bile koyuyorlar
sevgilerimle..
Fuat bey çok teşekkür ederim birazcık emek istiyor ama değiyor :)
saygılar..
Aslı Hanım şimdiden kolaylıklar diliyorum :)
sevgilerimle..
Nesrin Hanım çok teşekkürler umarım beğenirsiniz.
sevgiler..
Nazlıcım arada bir öyle oluyor ama artık sayfanı güncellemeni bekliyorum :)
hoşcakal canım..
Sevilcim olabilir hoşuna gitmemeiş olabilir kullanılan hardalın bile önemi var marka marka değişkenlik gösterebilir aslında çok lezzetli bir yemek
sevgiler..
Denizcim ne rulolar nede rösti hiiç ağır değil bir o kadarda lezzetliler
sevgiler canım..
Sevgili ablacım gerçekten de rösti çok yakışıyor bu yemeğin yanına sevgilerimle..
Leylacım sen bunun çok daha iyisini yaparsın eminim :)
sevgiler..
Çok güzel ve iştah açıcı olmuş ellerine sağlık canım.
Çok sevdiğim bir yemek.Ellerinize saglık.Sevgiler.Aida
Handan Hanım çok teşekkür ederim beğendiğinize çok sevindim..
Sevgili Aida, değilmi ama çok lezzetli bir yemek
sevgiler..
harika bir yemek ellerine sağlık arkadaşım..
pınarcım çok teşekkürlar beğendiğine sevindim :)
sevgiler..
Yorum Gönder