14 Ağustos 2010 Cumartesi

otantik bir yemek "ıslama"

Her yörede ismi değişiyor olabilir ama kurban bayramlarının vaz geçilmez yemeğidir. Biz bu sefer kurban bayramını beklemedik. Köyden gelme taze et varken elimizde birde kuru yufkamızda olunca kayınvalidem bugün ne pişirelim dediğinde hemen aklıma gelen tek şey  "ıslama" oldu. "yesilmutfaktantarifler" özlemciğimin düzenlediği kurban bayramı tarifleri etkinliğine gönderiyorum yemek tam yerini buldu:)



malzemeler
kemikli et
kuruyufka
bütün malzeme bundan ibaret

hazırlanışı

İstediğiniz miktarda kemikli eti haşlıyorsunuz servis tabağına kuru yufkaları bölerek yerleştiriyorsunuz. Haşlamanın suyunu üzerine gezdirip kemikten ayırdığınız etleri parçalara ayırıp üzerine yerleştiriyorsunuz.  Yöresel tatlara açıksanız bu kadar basit ve çok lezzetli bir yemek.

11 yorum:

kalpkurabiye, deniz dedi ki...

tavukla ve tavuk suyuyla yapılıncada banduma oluyo:))
duymuşsundur kastamonuda canım istedi canım yaaa:))
hıımmm:))

DUSBAHCESI dedi ki...

Nefis gorunuyor gercekten, ellerine saglik.

zeliha (umutsepeti) dedi ki...

Muhteşem bir görüntü :) tandır gibi gözüküyo,eminim tadı tandırdan bile güzeldir.Köy ekmeğiyle buluşunca..Ne diyim aFİYET BAL ŞEKER OLSUN :) ELLERİNİZ DERT GÖRMESİN..

YEMEK VAKTİ AYLİN dedi ki...

o et heleki kuzu etiyse eminim tadından yenmez ellerine sağlık acıktım :)

yemekbiraşk dedi ki...

Denizcim bilirim :) evet ikiside birbirinden tatlı canım öptümmm

düş bahçesi çook teşekkür ederim :)
sevgiler..

Zeliha Hanım çook teşekkür ederim eh tandır gibi gerçekten lezzetli :)
sevgiler..

Aylincim körpecik danaydı ve tamamen bioydu :) eyvah acıktırdım :) bu gün benide zorluyor Allah hepimizinkini kabul eder inşallah...

CAFE PEPELA / Tavuk Suyuna Çorba Tadında dedi ki...

Enfes görünüyor,yöresel lezzetlere karşı özel bir ilgim var,yüreğine,emeğine sağlık gülüm.
Afiyet,bereket olsun

yemekbiraşk dedi ki...

pepelacım çok incesin..
teşekkür ediyorum. bende çok severim yöresel lezzetleri :)
hoşcakal canım..

Fuat Gencal dedi ki...

Çok farklı ve güzel bir tarif. İlk defa duydum ve eminim çok da lezizdir. Ellerinize sağlık.

Saygılar.

yemekbiraşk dedi ki...

merhaba Fuat Bey,
bende eminim tattığınız zaman beğeneceğinizi. teşekkür ederim
saygılar..

özlem dedi ki...

Canım tarif için çok teşekürler. ellerine sağlık. katılımın için çok teşekkürler. her zaman beklerim.

özlem dedi ki...

tarifini aldım katılımın için çok teşekkürler. ellerine sağlık. her zaman beklerim.

Special design for Yemek Bir Aşk by GeCe