havuçlu cezerye
Son kahvaltı masamla beraberiz.. Yıldız'cığımın bizler için hazırladığı yine muhteşem bir sofra.. Tatlıları hep sonlara eklerim bu sefer değişiklik yaptım ve başa aldım.. Sözü uzatmadan sizleri bu özel tarif ve görüntülerle başbaşa bırakıyorum..
malzemeler
1 kilo havuç
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
200 gr bötibör bisküvi
çekilmiş fındık, ceviz (miktar isteğe bağlı 1 su bardağından az olmasın)
hazırlanışı
Havuçları rendeleyin şekerle beraber suyunu çekene kadar pişirin. Elde ufaladığınız bisküvileri ve tarçını havuçlara ekleyin kaşıkla ezerek birbirine yedirin. İçine çekilmiş fındık, ceviz ekleyin karıştırın. Düz bir kaba biraz hindistan cevizi serpin üzerine havucu yayın (çok fazla kalın olmasın) tekrar üzerine hindistan cevizi serpin. Mutlaka 1 yada 2 gece buzdolabında dinlendirin. dilimleyip isteğe bağlı üzerine fındık koyarak servis yapın.
kayısılı tart
malzemeler
2 adet yumurta
100 gr yumuşak margarin
1 su bardağı toz şeker
1 ym kaşığı yoğurt
1/2 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı kabartma tozu
aldığı kadar un
iç harcı için
400 gr kayısı kurusu
1 yumurta
2 ym kaşığı toz şeker
100 gr bitter çikolata
file fındık
hazırlanışı
Hamur malzemelerini karıştırarak yoğurun. Tart kalıbına hamuru yayın. Kayısıları ıslatın biraz yumuşadığında küçük küçük doğrayın fındık, şeker ve yumurtayla karıştırın. Hamurun üzerine iç harcı yayın. 180C fırında pişirin. Bitter çikolatayı benmari olarak eritin. (Bir tencereye sıcak su konur üzerine başka bir kap oturtulur içine kırılmış çikolata konur içine su girmeyecek şekilde çikolata eritilir) Erimiş çikolatayı tartın üzerine gezdirin.
soframızdan genel görünüm
haşhaşlı bükme / haşhaşlı çörek
bu ne güzel tattır böyle, yedikce yenesi gelen lezzetlerden
malzemeler
1 su bardağı süt
2 su bardağı su
tuz
aldığı kadar un
1 pk yaş maya
içi için
sıvıyağ tereyağ karışımı
haşhaş
haşhaşlı çörek
hazırlanışı
Hamur malzemelerini karıştırıp yumuşak hamur yoğurun ve mayalanmaya bırakın. Hamur iki katı olunca (mayalanınca) 3'erli bezeler hazırlayın. Her 3 bezeyi yemek tabağından biraz büyük açıp haşhaşlı karışımdan sürün bezeleri üst üste koyarak büyütebildiğiniz kadar elinizle açın rulo yapın elinide bükün. Burgu burgu olsun. Üstüne yumurta sarısı sürün 200C fırında pişirin.
kuru domatesli taze soğanlı omlet
bu omletin kuru domateslerini arkadaşımın kayınvalidesi kurutmuş
İstenildiği kadar kuru domatesler suya bastırılır 10-15 dk sonra suyu süzülür küçük doğranır 1-2 tane sivri biber 1-2 tane taze soğan ince kıyılır hepsi tereyağında sotelenir yumurtalar kırılır tuz karabiber ilave edilir çırpılır sebzelere istenilen baharatlar eklenir karıştırılır çırpılmış yumurta üzerine dökülür kaşar rendesi serpilir kısık ateşte pişirilir..
bu güzel simitlerin tarifini sonra ekleyeceğim Yıldızcım bu tarifi yazarken atlamış:) Tr'ye gelmediyse yazıp yollayacağını düşünüyorum geldiyse ağustos 15den sonra:)
kapalı simit
kaşarlı sucuklu simit
sade ve sucuklu kaşarlı simit
kahvaltı piyazı tarifi için üzerine tıklayın..
bu piyaz nefis bir şey oluyor kahvaltılarınıza yada günlerinize çok rahat yapabilirsiniz.. yumurtaları da yanında sunmayı tercih etmiş Yıldız..
su böreği
malzemeler
4 yumurta
1/2 çay bardağı süt
1/2 çay bardağı yoğurt
tuz
aldığı kadar un
ayrıca arasına
sert beyaz peynir
ince kıyım maydonoz
hazırlanışı
Hamur malzemelerini karıştırarak iyice yoğurun ve sert hamur elde edin. 8 eşit parçaya ayırın. Bezeleri unlayarak yufka açın. Kaynar suda haşlayın. Soğuk suya alıp soğutun. Tepsiyi yağlayın yufkaların üzerine 1 ym kaşığı sıvıyağ gezdirip 4 yufkayı üstüste dizin arasına maydonozlu peynir serpin aynı işlemi kalan 4 bezeye de uygulayın en üstüne sıvıyağ sürüp 200C fırında pişirin.
cevizli kete
malzemeler
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı su
1 ym kaşığı sirke
1 adet yumurta
1/2 pk yaş maya
aldığı kadar un
içi için
2 ym kaşığı tereyağ
4 ym kaşığı un
iri çekilmiş ceviz
hazırlanışı
Tereyağla unu kavurun cevizi ekleyip karıştırın. Hamur malzemelerini karıştırarak yumuşak hamur hazırlayın. Cevizden büyük bezeler hazırlayın yemek tabağı kadar açın ayrı bir kapta tereyağ eritip içine sıvıyağ koyun, açtığınız bezelerin üzerine yayın. Açılan bir bezeyi üçe bölün parçaları üstüste koyarak parmağınızın etrafında dolayın. Parmağınızı çektiğinizde kalan boş yere cevizli içten koyup ağzını kapatın tepside bu şekilde 15 dk dinlendirin sonra elinizle biraz bastırın yumurta sarısı sürün 200C fırında pişirin.
39 yorum:
muhteşem bir sofra tamm benlik. Bir sürü börek var :). afiyet olsun hepinize şekerim...
canım yıldız hanım gerçekten şahane bir masa hazırlamış emeklerine sağlık
sizlere de afiyet bal olsun
Acıktıım. Çok güzel hepsi. Yapanlara yiyenlere afiyetler olsun. Sevgiler..
mmm..........çok lezzetli görünüyor afiyet olsun sevgiler:)
Ayyyy bayılcam şimdi Akşam akşam ,Öldündün biz yahu,Canım nasıl çekti ya.neyse ellerinize sağlık diyip kaçıyorum
sofra çok güzel,hepsi çok güzel,gözüm kaldı :( ellerinize sağlık.
Canım hepsi birbirinden enfes Yıldız hanımın ellerine sağlık sizlere afiyet olsun kocaman öptüm.
Canım Yıldız hanımın eline emeğine sağlık,yiyenlere şifa olsun.Hepsi birbirinden nefis,harika lezzetler ve harika bir masa.
Sevgilerimle...
Hepsi birbirinden güzel canım ama şu ketenin yapılışını kafamda canlandıramadım öpüyorum sevgiler...
diyeti bıraktığımda kilomu korumak için az yiyeceğim diyorum ama daha resimlere bakarken fena oluyorum:) yıldız hanımın ellerine sağlık..
Harika mamalar bunlar ellerine sağlık Yıldız hanımın.Bu arada cezeryeyi bende çok severim,yıllardırda yapmıyorum.Ben top gibi yuvarlayıp üzerine kürdan batırıp servis ediyordum ama böylede çook güzel olmuş.Ellerinize sağlık.
masanında güzelliğin.. herşey çok güzel.. afiyet şeker olsun..
epsi birbirinden güzel olmuşlar yapanların ellerine yiyenlerin ağzına sağlık diyorum. sevgiler.
enfes bir sofra...hazırlayanın ellerine sağlık...tadanlara afiyet olsun....cezerye blogların yeni "olmazsa olmazı" olacak gibi....ilk fırsatta deneyeceğim....mersinli olarak yapmam şart dimi...:)))
dört dörtlük bir sofra olmuş, hepsinden bir lokma yesen doymak için yeter canım :) tabi sonra alınan kaloriler ne olacak, o da ayrı bir konu:)
Sevgiler...
özgencim çok haklısın bende yazarken baya bi düşündüm:) acaba anlaşılabilirmi diye:)
bir beze açılır üzerine yağ sürülür bıçakla üç eşit parçaya kesilir yufkalar üstüste ü kat olarak konur kendi etrafında çevrilir ve orta kısmına un ceviz karışımı konur yanlarından orasından burasından tutuşturarak üzeri kapatılır:) 15 dk mayaldırılır hafif bastırılarak tümsekliği giderilir. ve pişirilir.. yaparken bende görmedim maalesef resimleri yok anlatımdan bu şekli çıkardım. Ama başakaları tarafından da hala anlaşılmaz bulunursa yıldızı devreye sokarım artık:)
sevgilerimle..
menün harika canım yok yok tariflerin hepsi birbirinden güzel keteye bayılırım
dostlarına afiyet olsun
sevgiler
Şu an bunlara ağzım açık bakıyorum.
Günlerdir salata ve yağsız sebze yiyorum.
Nasıl canım çekti anlatamam.
Süper bir masa süper.
Hepsi birbirinden güzel ve iştah açıcı görünüyor.
Afiyetler olsun canım.
Bir daha sabah aç karına blog arkadaşlarımı ziyaret etmeyeceğim. Bu ne güzellik böyle hepsi nefis görünüyor. Emeği geçen herkesin ellerine sağlık..
Of,of,of. Mhuteşem bir sofra olmuş. Yıldız hanımın ellerine sağlık. Her biri ayrı güzellikte.
Sevgiyle kal.
bu güzel sofraların bizi çoşturuyor yapmaya kalkıyoruz bu kadar güzel olmuyor hepsi birbirinden nefis harikasın sevalciğim sevgiler kocaman öpücükler:)))))))
MaşAllah. Ne güzel bir sofra böyle. Lezzetli oldukları görüntülerinden belli harika şeyler yapmış Yıldız Hanım. Ellerine sağlık.
Tüm tariflerin harika,sofralarinda,insallah tatil iyi geciyordur,darisi bize insallah,diyette olsamda deneyip tadacagim,arkadasininda ellerine kollarina saglik,sevgiler size...
Bu nasıl bişey yaaa:)Bu kadar da olmazki hepsi birbirinden güzel muhteşem bir masa ellerinize sağlık,sevgiler
Aklım gitti, bir seferde yine çeşit çeşit tarif. Süpperr!
Canım tek kelimeyle muhteşem bir sofra olmuş..Yıldız hnmın ellerine sağlık..
Hangi fotoğrafa bakacağımı şaşırdım:))
sevgiler
ben bu kahvaltı ıle gune başlasam, yine bu kahvaltı ile biter, kuş sütü eksik maşallah, her resimde ayrı bir offff çektim, nefiiiis =)
Hangisine ne yazayım şaşırdım. Mükemmel sofra, mükemmel tarifler:) Her biri ayrı lezzette olmuş. Şimdi tatildeyim, eve dönünce haşhaşlı burmayı hemen denemek isterim.
Sevgiler:)
Nefis şeyler gecenin bu vakti nasıl da acıktım bunları görünce. Yıldız Hanım'ın ellerine sağlık sizlere de afiyetler olsun.
arkadasinin ellerine saglik mükkemmel bir sofra olmus dogrusu bir kus sütü eksik sizlerede afiyet bal seker olsun sevgiler ...
Şahane bir sofraymış gerçekten hazırlayanın ellerine sağlık yiyenlerede afiyet olsun. sevgiler..
AMAAAA OLMAZKİİİİİİ...SİZ BOYLE TOPLAŞINNN OHHHH.....BİZ YALNIZ YALNIZ YAZIŞALIM:((((((((((((
ŞAKA ŞAKA ..MAŞALLAHHH ALLAH BU SOFRALARI DAİM ETSİN..SOFRALARDAN BEREKETİNİZ...MUTLULULĞUN HİÇ EKSİK OLMASIN CANIM BENİM....
RESİMLERE BAYILDIM EMINIM TATLARIDA NEFISTIR....
BU ARADA BANA YORUM YAZARKEN ISMINI YAZARSAN SEVINIRIM..TEŞEKKÜRLER..
ZEYNEP.
şu havuçlu cezeryeyi kaç cmlik hangi tepsiye yaydınız
merhabalar, biraz cevabım gecikdi kusura bakmayın..
borcamın yada pyrexin dikdörtgen tepsisini kullanabilirsiniz..
sevgiler
Merhaba, sofra nefis olmus. Lütfen simitlerin tarifini yazin. Her birini ayri ayri ;-) Cok aradim bulamadim. Tesekkürler...
Sitenizi yeni keşfettim inanın ayrılamıyorum başından.Müthiş resimler tarifler hepsini denemek istiyorum desem abartmış olmam herhalde.Ellerinize sağlık..
Merhaba, bir sene önce simitleri gördüm ve o günden beri takip ediyorum. Hala tarifini vermediniz. Lütfen su tarifi yazin artik.
Sevgilerimle
:) ben unutmuştum bu postu..
en kısa zamanda paylaşacağım ilginize teşekkür ederim..
Ben tesekkür ederim.
Cok güzel tarifleriniz var. Merakla simitlerin tarifini bekliyorum...
Simdiden tesekkürler. Ellerinize saglik!
Yorum Gönder