6 Ocak 2011 Perşembe

salçalı biftek

Güzel bir ana yemek. Davet sofralarına da çok yakışıyor bence. Kereviz salatasıylada servisini yaptığım salçalı bifteği bu sefer patates püresiyle servis yaptım.

malzemeler (kişi sayısına göre dilimler arttırılabilir yada azaltılabilir)
6 dilim biftek
1,5 ym kaşığı salca
1 tatlı kaşığı un
1 adet soğan
2 diş sarımsak
karabiber
kekik
tuz
toz hardal (isteğe bağlı)

hazırlanışı
Biftekleri düdüklü tencerede 3-4 ym kaşığı zeytinyağında renk değiştirene kadar kızartın. aynı anda kabukları soyulmuş  soğanı ve sarımsakları da ekleyin. 1 kase suda salçayla beraber unu ezin. Bifteklerin üzerine dökün. 1 su bardağı su, tuz ve baharatlarını ekleyip düdüklünün kapağını kapatın. buharı çıkınca 20-25 dk. pişirin. Daha sonra isterseniz fırın kabına alıp 10-15 dk fırında da pişirebilirsiniz.
Bu şekliyle bence yeterli oluyor düdüklüde piştiği için et ne keder sert olursa olsun lokum gibi pişiyor..
Soğanı ve sarımsakları çıkarıp, patates püresi ile servis yapın.
salçalı biftek

Special design for Yemek Bir Aşk by GeCe