Bizim evde İtalyan mutfağı baya hakimmiş. Tarifleri yayınladıkca farkına varıyorum, oda hamur işlerine, makarnaya düşkünlüğümüzden olsa gerek. En yaygın bilineni kıymalı ama ıspanaklı, karışık sebzelisi de yapılır. (havuç, kabak) Ben bugün sizlerle kıymalı olanı paylaşacağım. Daha önceleri bu büyük makarna tabletlerini makarna haşlar gibi haşlardım ama birbirine yapışır kabusa dönüşürdü. Şimdi çok daha işi kolaylaştırdım. Mesela akşam yemeğinde yenilecekse öğlenden fırın kabına hazırlayıp buzdolabında bekletiyorum o beklerken içindeki başamel ve bolenez sos lazanyanın tava gelmesini sağlıyor..
malzemeler
1 paket lazanya
500 gr kıyma
2 adet soğan
2 diş sarımsak
karabiber
3 adet domates rendesi
1 ym kaşığı salça
rende kaşar peyniri
başamel sos için
1 lt süt
3 ym kaşığı un
2 ym kaşığı tereyağ
tuz
hazırlanışı
Soğanları yemeklik doğrayın sarımsaklarla beraber 2 ym kaşığı zeytinyağında pembeleştirin. Kıymayı ekleyin beraber kavurun. Domates rendelerini ilave edin bir iki dakika daha kavurun. Salçayı ekleyin kokusunu verene kadar 1 dakika kadar kavurun. 3 su bardağı su, tuz, karabiber ekleyip kaynatın.
başamel için
Tereyağı eritin unu ekleyip kavurun sütü ilave edip pürüssüz olana kadar karıştırın. Tuz ekleyin. Kaynadığı zaman ocaktan alın.
Fırın kabına lazanyaları dizin üzerine kıymalı sostan dökün (lazanyalar suyu çekeceği için bol su sizi şaşırtmasın bir damlası kalmıyor piştikten sonra) onun üzerine başamel sos dökün bu işlemi 4 sıra uygulayın.
Buzdolabına kaldırın. Pişireceğiniz zaman peynirleri serpip 180C fırında pişirin.
(bu fotoğrafı ne yaptıysam büyütemedim, büyüdüğü zaman görüntü vermedi)
18 yorum:
Bloğunuzun adı çok hoşuma gitti Ayrıca lazanya da harika görünüyor ellerinize sağlık.
Elinize sağlık, lazanya gerçekten bizim ağız tadımıza da uygun. Siz de çok güzel yapmışsınız.
Haşlama konusuna gelince yerli marka lazanya (benim bildiğim bir tane var) maalesef haşlama gerektiriyor. İtalyan kökenli lazanya ise haşlama gerektirmiyor ve ben de onu tercih ediyorum artık.
Ellerine sağlık canımcığım,çok güzel olmuş,senle damak tatlarımız birbirine çok yakın gibime geldi :) ne yapsan,ayy evet ben de çok severim diye iç geçiriyorum :) Afiyet,balşeker olsun canım..Hayırlı cumalar..
Bizde lazanyayı çok seviyoruz. En güzeli kıymalısı oluyor. Ellerine sağlık.
hayırlı cumalar canım,sevgiler
Harika görünüyor,ellerine sağlık hayırlı cumalar
ellerine sağlık sevgili arkadaşım.şahane görünüyor.hayırlı cumalar
harika görünüyor ellerinize sağlık,sevgiler...
lazanyaya bayılrım. ellerine sağlık nefis görünüyor. bayadır yapmıyordum hatırlattığın için teşekkrüler
Çok nefis görünüyor, haşlama ile ilgili bilgi için teşekkürler:)
iiimmm, cok nefis. Ellerine saglik.
Canım ellerine sağlık bayılırım la
zanyaya:))Sevgiler...
babam daha dün bana deniz beee ki bişey isteyeceği zaman "deniz bee" diye seslenir.. marketten bir lazanya alayım da bir pişir bu annen yapmıyor bana dedi:))
buda duygu sömürüsü tabii biliyor ki ben biri şunu pişir deyince tetiklenmiş kurşun gibi geçiveriyorum tezgaha tamam dedimm ve aldığında tarifinle yapacağım güzelim ellerine sağlık:)
Fatoş lazanyaya bayılırım yapınca çok yediğim için yapmıyorum e
ellerine sağlık muhteşem görünüyor
nasıl canım çekti anlatamam
sevgiler
Tüm aile çok severiz. Ellerinize sağlık. Afiyetler olsun.. / Nilgün
www.sendepişir.com
Yarın alış-veriş günümüz.Lazanyada listemize girdi bile
Tarif not edildi.
Geriye pişirmek kaldı:)))
Teşekkürler canım, kocaman sevgiler
lazanya hemde kıymalı nefissss
ellerine sağlık canım...
merhaba sitenizim adi bile cok hos :) cok güzel tarifleriniz var rica etsem pasasoframin dogum gününü etkinligine bir tarifinizle katilirmisiniz.
saygilarimla iyi pazarlar
Yorum Gönder