1 Ekim 2010 Cuma

kıymalı lazanya

Bizim evde İtalyan mutfağı baya hakimmiş. Tarifleri yayınladıkca farkına varıyorum, oda hamur işlerine, makarnaya düşkünlüğümüzden olsa gerek. En yaygın bilineni kıymalı ama ıspanaklı, karışık sebzelisi de yapılır. (havuç, kabak) Ben bugün sizlerle kıymalı olanı paylaşacağım. Daha önceleri bu büyük makarna tabletlerini makarna haşlar gibi haşlardım ama birbirine yapışır kabusa dönüşürdü. Şimdi çok daha işi kolaylaştırdım. Mesela akşam  yemeğinde yenilecekse öğlenden fırın kabına hazırlayıp buzdolabında bekletiyorum o beklerken içindeki başamel ve bolenez sos lazanyanın tava gelmesini sağlıyor..



malzemeler

1 paket lazanya
500 gr kıyma
2 adet soğan
2 diş sarımsak
karabiber
3 adet domates rendesi
1 ym kaşığı salça
rende kaşar peyniri

başamel sos için
1 lt süt
3 ym kaşığı un
2 ym kaşığı tereyağ
tuz

 hazırlanışı

Soğanları yemeklik doğrayın sarımsaklarla beraber 2 ym kaşığı zeytinyağında pembeleştirin. Kıymayı ekleyin beraber kavurun. Domates rendelerini ilave edin bir iki dakika daha kavurun. Salçayı ekleyin kokusunu verene kadar 1 dakika kadar kavurun. 3 su bardağı su, tuz, karabiber ekleyip kaynatın.

başamel için

Tereyağı eritin unu ekleyip kavurun sütü ilave edip pürüssüz olana kadar karıştırın. Tuz ekleyin. Kaynadığı zaman ocaktan alın.

Fırın kabına lazanyaları dizin üzerine kıymalı sostan dökün (lazanyalar suyu çekeceği için bol su sizi şaşırtmasın bir damlası kalmıyor piştikten sonra) onun üzerine başamel sos dökün bu işlemi 4 sıra uygulayın.
Buzdolabına kaldırın. Pişireceğiniz zaman peynirleri serpip 180C fırında pişirin.


(bu fotoğrafı ne yaptıysam büyütemedim, büyüdüğü zaman görüntü vermedi)









18 yorum:

Özlemhan dedi ki...

Bloğunuzun adı çok hoşuma gitti Ayrıca lazanya da harika görünüyor ellerinize sağlık.

sarkaç dedi ki...

Elinize sağlık, lazanya gerçekten bizim ağız tadımıza da uygun. Siz de çok güzel yapmışsınız.
Haşlama konusuna gelince yerli marka lazanya (benim bildiğim bir tane var) maalesef haşlama gerektiriyor. İtalyan kökenli lazanya ise haşlama gerektirmiyor ve ben de onu tercih ediyorum artık.

zeliha (umutsepeti) dedi ki...

Ellerine sağlık canımcığım,çok güzel olmuş,senle damak tatlarımız birbirine çok yakın gibime geldi :) ne yapsan,ayy evet ben de çok severim diye iç geçiriyorum :) Afiyet,balşeker olsun canım..Hayırlı cumalar..

Mahperi dedi ki...

Bizde lazanyayı çok seviyoruz. En güzeli kıymalısı oluyor. Ellerine sağlık.

Gelibolu17 dedi ki...

hayırlı cumalar canım,sevgiler

anneanneninemekleri dedi ki...

Harika görünüyor,ellerine sağlık hayırlı cumalar

mintininmutfağı dedi ki...

ellerine sağlık sevgili arkadaşım.şahane görünüyor.hayırlı cumalar

FERZAN dedi ki...

harika görünüyor ellerinize sağlık,sevgiler...

özlem dedi ki...

lazanyaya bayılrım. ellerine sağlık nefis görünüyor. bayadır yapmıyordum hatırlattığın için teşekkrüler

elifin terazisi dedi ki...

Çok nefis görünüyor, haşlama ile ilgili bilgi için teşekkürler:)

Bayram Kombesi dedi ki...

iiimmm, cok nefis. Ellerine saglik.

derya dedi ki...

Canım ellerine sağlık bayılırım la
zanyaya:))Sevgiler...

kalpkurabiye, deniz dedi ki...

babam daha dün bana deniz beee ki bişey isteyeceği zaman "deniz bee" diye seslenir.. marketten bir lazanya alayım da bir pişir bu annen yapmıyor bana dedi:))
buda duygu sömürüsü tabii biliyor ki ben biri şunu pişir deyince tetiklenmiş kurşun gibi geçiveriyorum tezgaha tamam dedimm ve aldığında tarifinle yapacağım güzelim ellerine sağlık:)

Pastane'den dedi ki...

Fatoş lazanyaya bayılırım yapınca çok yediğim için yapmıyorum e
ellerine sağlık muhteşem görünüyor
nasıl canım çekti anlatamam
sevgiler

Niloş dedi ki...

Tüm aile çok severiz. Ellerinize sağlık. Afiyetler olsun.. / Nilgün
www.sendepişir.com

NzlGl dedi ki...

Yarın alış-veriş günümüz.Lazanyada listemize girdi bile
Tarif not edildi.
Geriye pişirmek kaldı:)))
Teşekkürler canım, kocaman sevgiler

Yeşim(lezzetedairnevarsa) dedi ki...

lazanya hemde kıymalı nefissss
ellerine sağlık canım...

pasa-kizi dedi ki...

merhaba sitenizim adi bile cok hos :) cok güzel tarifleriniz var rica etsem pasasoframin dogum gününü etkinligine bir tarifinizle katilirmisiniz.
saygilarimla iyi pazarlar

Special design for Yemek Bir Aşk by GeCe