11 Mart 2011 Cuma

fırında sebzeli levrek

Yine marine yapılarak pişirilmiş balık. Fırında pişeceği zaman marine mutlaka yapılması gerekiyor o zaman daha da lezzetleniyor.

marinesi için (3-4 adet levrek)
6 diş ezilmş sarımsak
1/2 çay bardağı zeytinyağ
taze baharat (biberiye, kekik varsa)
1/2 çay kaşığı kuru kekik
karabiber
tuz

tüm malzemeyi karıştırın temizlenmiş balıkların üzerini bıçakla kesin sosun içine alın ve her yerine sürün buzdolabına kaldırın 2-3 saat dinlendirin.

sebzesi için
2 adet büyük patates
2 adet sarı ve kırmızı dolmalık biber
1 adet havuç
250 gr mantar
3 adet domates
tuz

Patateslerin kabuklarını soyun yıkayın küp küp doğrayın hafif diri kalacak şekilde haşlayın süzün. Diğer sebzeleri de küp küp doğrayın tuz atıp hepsini karıştırın.  Fırın kabına alarak üzerine levrekleri yerleştirin. (sebzelere yağ kullanmaya gerek yok balık daki yağ yeterli) 220C fırın da pişirin. Fırından çıkınca kıyılmış maydonoz ve limon dilimleriyle servis yapın.

2 yorum:

Baharcicegi dedi ki...

baligin her türlüsünü cok severim firinda yapilinca daha bir hafif ve lezzetli oluyor sunum istah acici ellerine saglik canim

♥ Hasretli Lezzetler ♥ dedi ki...

harika! enfes görünüyor!! sicacik sevgiler..

Special design for Yemek Bir Aşk by GeCe