22 Ekim 2010 Cuma

kırmızı lahana garnitürü, patates püresi ve jambonlu biftek sarma

Çok severek yediğimiz bir akşam yemeğini paylaşmak istiyorum sizlerle. Kurban bayramı da yaklaşırken farklı et yemekleri  arayanlar için güzel bir tarif.
biftek sarma

malzemeler (kişi sayısına göre arttırabilirsiniz)
4 adet büyük biftek
4 ym kaşığı hardal
kornişon turşu
8 adet jambon
100 ml krema
1 paket et sosu (braten sos)
karabiber

hazırlanışı
Bifteğin üzerine 1 yemek kaşığı hardalı sürün, üzerine 2 dilim jambon 4 ince dilim kornişon koyup sıkı sıkı sarın. Kürdanla tutturum mümkünse hardal yağında yada zeytin yağında kızartın. 1 pk sosu tarifine göre hazırlayıp üzerine dökün (2 su bardağı su döküp 5 kaşık braten sosla hazırladım) kaynadıktan sonra kremayı, karabiberi ekleyin etler yumuşayana kadar pişirin.

kırmızılahana garnitürü

malzemeler
750 gr kırmızı lahana
1 çay bardağından bir parmak eksik sirke
3 ym kaşığı zeytinyağ
tuz

hazırlanışı
Lahanayı yıkadıktan sonra rendeleyin. Zeytinyağında soteleyin sirkeyi ekleyin tuzunu ayrlayın altını  sardırmadan  karıştırarak bir kaç dakika pişirin.

patates püresi

malzemeler
1 kilo soyulmuş patates
1 su bardağı süt
2 ym kaşığı tereyağ

hazırlanışı
Patatesleri haşlayın piştikten sonra ezin. Tereyağı ve tuzu ekleyip karıştırın sütü ilave edip sütü çektikten sonra acaktan alın.





20 yorum:

Unknown dedi ki...

Tok karnım acıktı yemeği görünce :) bu vakitlerde yemek bloglarını dolaşmak sakıncalı sanki :) ellerine sağlık canım,nefis olmuş..Mutlu haftasonları diliyorum..sevgilerimle...

ugurbocegi1 dedi ki...

hayirli aksamlar canim
ne sahane bir görünü ellerine saglik
ay ben bu tabagiali gitsem ayip olmaz degilmi karnim acikti :)))
sevgilerimle
leyla

Adsız dedi ki...

harika bir lezzet tabağı. Denemek isterim.
Ellerinize sağlık.
Sevgiler...

lezzet sefasi dedi ki...

Harika bir yemek olmus,rengleride enfezz, Ellerinize saglik
Sevgiler,
Sefa

Baharcicegi dedi ki...

Yemegi görünce kendimi biran Alman retorantinda zannettim Almanlar cok sever bu üclüyü
Ellerine saglik görüntü istah aciyor birde tadina bakabilsek

fuat gencal dedi ki...

Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

Saygılar.

gelibolu17 dedi ki...

CANIM MERHABA SAYFAMDA SENİ BEKLEYEN BİR ÖDÜLÜN VAR ALIRSAN SEVİNİRİM.SELAMLAR

nesrin dedi ki...

Ellerine saglik. Nefis bir tabak olmus. Sevgiler...

sarkaç dedi ki...

Süper!

Unknown dedi ki...

Canım muhteşem görünüyor ellerine
sağlık.Mutlu hafta sonları öpüyorum

Unknown dedi ki...

çok nefis ,ellerine sağlık.sevgilere.

mintinin dünyası dedi ki...

CANIM ARKADAŞIM İNANILMAZ LEZZETLİ GÖRÜNÜYOR.ELLERİNE SAĞLIK.SEVGİLER...

Tijen dedi ki...

Bugün içimde bir his: "Lahana mevsimi geldi, lahanalı bir şeyler yapmalı" diyor.

www.sendepisir.com dedi ki...

Harika bir yemek olmuş, ellerine sağlık canım afiyetler olsun..
sendepiişir/Nilgün

yemekaski.com seçil dedi ki...

nasılda iştah açtırıo tabak.. ellerine sağlık..

çeşnici Handan dedi ki...

Harika bir görüntü süper olmuş ellerine sağlık canım.

yemekbiraşk dedi ki...

güzel yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum
sevgilerimle..

esra dedi ki...

ÜFFF SENİN GİBİ MARİFETLİ OLMAK LAZIM BU YEMEĞİ YAPMAK İİN..BEN İSVİÇREYEGELİRSEM YAPARSIN YERİZ...:)))BENİM GÖZÜM KESMEDİ BU YEMEĞİ YAPMAYA:))

mine dedi ki...

ne hoş olmuş renkler kırmızı lahana garnitür olarak çok yakışmış ellerine sağlık

Unknown dedi ki...

Herşey güzel ama bu braten sos Türkiyede yok ki.

Special design for Yemek Bir Aşk by GeCe