25 Mayıs 2013 Cumartesi

ton balıklı kırmızı biber sarması

ton balıklı kapya biber sarması

Bugün biraz yoğunum mezemi ekleyip hemen gitmem lazım. Biz çok beğenmiştik değişiklik arayanlara önerebilirim. Lezzeti tam puan. Afiyetle..

1 kavanoz közlenmiş kırmızı biber
2 kutu ton balığı (tuzlu su içinde olanlardan)
limon suyu (ekşiliğini siz belirleyin)
bir tutam dereotu
karabiber
3-4 yemek kaşığı süzme yoğurt
3-4 yemek kaşığı mayonez
1 türk kahve fincanı kapari
çok az tuz

Ton balığının suyunu süzün çatalla çok iyi ezin. Dereotunu  doğrayın balığa ilave edin. Sos malzemelerini çırpın. Balıklara ilave edin çatalla eze eze karıştırın. Kapya biberlere paylaştırarak sarın. Servis tabağına alarak üzerine zeytinyağ gezdirin. İsteğe bağlı kıyılmış maydonoz serpin.
 

8 yorum:

Özgen dedi ki...

Eline sağlık sağlıklı ve lezzetli bir meze olmuş segiler...

hatice avcı dedi ki...

Çok lezzetli olmuş ellerine sağlık sevgiler...

nursen aksoy dedi ki...

Balık sofrasına özel çok hafif ve güzel bir meze olmuş,ellerinize sağlık..Çok nefis bir tarif.Yazın balık soframda muhakkak deneyeceğim..sevgiler.

gülay Cansever dedi ki...

nasıl severim kırmızı biberi. Sizinki de nefis görünüyor...

Simge Keskin dedi ki...

Harika görünüyor,lezzeti de eminim öyledir.Ellerinize sağlık!

mutfagabuyrun dedi ki...

değişik ve güzel bir tarif canım.ellerine sağlık.sevgiler.

kardelen sezgin dedi ki...

harika olmuş kahvaltıda güzel gider eline sağlık canım

yemek tarifleri dedi ki...

Tek başına bir lezzet şöleni zaten ton balığı. Birde hünerli eller girince işin içine böyle muhteşem lezzetler ortaya çıkıyor. Ellerinize sağlık. :)

Special design for Yemek Bir Aşk by GeCe