28 Mayıs 2013 Salı

yoğurtlu közlenmiş patlıcan ezmesi

 
 
közlenmiş patlıcan ezmesi
 
Patlıcan; türk mutfağının sultanı, her dokunuş da sofraların vazgeçilmezi. Oldum olası patlıcanı çok ama çok severim kuşbaşılı kebabını, kızartmasını, közlemesini çocukluğumdan bu yana bayılırım. Sadece imam bayıldısını sevmezdim içinde ki iri sarımsaklardan dolayı kendi mutfağım olduğundan bu yana onu da sever oldum şimdi ince kıyıp kullanıyorum sıkıntı yok yani.. Bu sefer çay sofrasını süsledi ezme olarak çok da yakıştı hani. Çok da pratik ister kendiniz közleyerek kullanın yada 1 kavonoz közlenmiş alın nasıl isterseniz. Afiyetle..
 
 
1 kavonoz közlenmiş patlıcan
kibrit kutusu kadar ezilmiş beyaz peynir
2-3 diş ezilmiş sarımsak
1 kase süzme yoğurt
1 çimdik kuru nane (isteğe bağlı)
2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
tuz
 
Tüm malzemeyi aynı kaba alın çatalla eze eze karıştırın. Servis tabağına alarak isteğe bağlı közlenmiş kapya biberle kafes şekli verin.
 
 
 

4 yorum:

selda nın mutfak defteri dedi ki...

Ellerinize sağlık. Muhteşem bir görünümü var. Bloğunuzu severek takip ediyorum. Bana da beklerim. Sevgiler,

Akdeniz Kızı dedi ki...

en sevdiğim sebze olarak patlıcan 1.sıradadır....enfes görünüyor....ellerinize sağlık

kardelen sezgin dedi ki...

Patlıcan olmazsa olmazıdır Türk mutfağının çok güzel olmuş canım eline sağlık

nursen aksoy dedi ki...

Çok severimm çokk..Yine tablo gibi olmuş,ellerinize sağlık..

Special design for Yemek Bir Aşk by GeCe