Tadı damakta kalan bir fırın yemeğini paylaşmak istiyorum sizlerle, kağıtta çupra. Levrek, çupra gibi balıkları tavada sevmiyorum ızgara yada böyle değişik alternatifleri olmalı. Aslında balık buğlama da sevmem hani yapılır ya palamut buğlama, hamsi buğlama, sulu balık sevmediğimi keşfettim. Ama bu kağıttaki balık bir başka lezzetliydi ve sırrını yakaladım, sarımsaktan alıyordu bu lezzeti. Eğer fırında balık yapacaksanız mutlaka 2-3 saat sarımsaklı marinede bekletin, yüzünüzü güldürsün.
Kişi sayısına göre çupra (3 büyük çupra kullandım)
5 adet küçük boy patates
4 diş sarımsak
zeytinyağ
tuz
taze baharat: biberiye, kekik
karabiber
6 ym kaşığı doğranmış domates (hazır doğranmış yada yazdan hazırladığınız domateslerden)
3 adet fırın kağıdı
hazırlanışı
Çupraları iyice temizleyin bol suda yıkayın ve suyunu süzdürün. Üzerini bıçakla çaprazlamasına kesin. Derin kaba alarak üzerine zeytinyağ gezdirin. Ezdiğiniz sarımsakları ince doğradığınız taze baharatı (isteğe bağlı, elinizin altında varsa) tuz ve karabiber serpip karıştırın balıklar iyice marineye bulansın. Buzdolabına kaldırın 2-3 saat dinledirin.
Patateslerin kabuklarını soyun ve yuvarlak ince dilimler halinde doğrayın. Dolaptan çıkardığınız çupraları başka bir kaba alın. Fırın kağıdının içine balıkların miktarına göre eşit böldüğünüz patatesleri yerleştirin tuz karabiber serpin, üzerine çuprayı koyun onun üzerine balıkların kalan sosunda karıştırdığınız domateslerden 2 ym kaşığı koyun. Pişirme kağıdını katlayarak balıkları ambalajlayın. Geri kalan balıklarada aynı işlemi uygulayın. Önce 250 derece fırında 10 dk. pişirin. Isıyı 200 dereceye düşürüp 20 dk. daha pişirin. Bu sürede benim çupralarım ve patateslerim pişmişti. Patateslerinizi kontrol edip pişmediyse pişme süresini uzatın.
Çupranın lokum gibi nasıl piştiğini göstermek istedim sizlere. Davet sofralarınıza gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bir ana yemek.
19 yorum:
görüntü süper arkadaşım.ne kadar lezzetli olduğu belli oluyor.ellerine sağlık.sevgiler.
süper bir görünüm ,lezzettende eminim eee daha ne olsun. balığı çookkkkk severim ellerine sağlık canım çekti valla ......esenkal canım
uf uf uf harika piştiği kesin görünüyor.Çuprayı bu şekilde denemk istiyorum.ellerine sağlık.
Deniz çuprasına bayılırım ,görüntüde muhteşem ellerine sağlık .
canım ellerine emeklerine sağlık..
hamsiyi de biz böyle domatesli fesleğenli pişiriyoruz nefis oluyor:)
Merhaba Muhteşem görünüyor. Tadınıda biliyorum çünkü bende böyle yapıyorum. Yalniz domates ilave etmiyorum..
Ellerineize sağlık.
Sevgiler..
Sarmısağı not ettim. Eşim bayılacak buna.
ahhh ahh balık :)) nasıl severim ne güzelde yenir şimdi, ellerinize sağlık..
mmm,lokum gibi yutacaksın:)),taze zencefil de çok yakışıyor hem kokusu hem de şifası var
Harika görünüyor ellerine sağlık,sevgiler
Az önce kızım değişik bir çupra tarifi istemişti sizin sitenizi önerdim harika görünüyor.Bakalım nasıl olacak
Ne çok severim arkadaşım. Harika yapmışsın, görüntüsü insanı imrendirmeye yetmiş vallahi, tadına diyecek sözüm yok:))
Ellerine sağlık olsun, sevgiler.
nasıl güzel pişmiş bence de balık fırın ya da ızgarada pişmeli o zaman bütün lezzetini alabiliyorum
ellerine sağlık arkadaşım
Eline sağlık canım
çok güzel görünüyorlar. En kısa zamanda bu şekilde yapacağım.
Sevgilerimle
Balık zaten çok severim şimdi bu görüntü mest etti resmen ellerinize sağlık..
çok güzel görünüyor, balığı çok severim, ellerine sağlık...
En sevdiğim balıktır olsa da yesem aaahhh ahhh:)
neyse yakında gelecek bizde yiyeceğiz inşaallah ama hangi balıklar gelecek tam bilemiyorum nasip artık kaynıma bağlı o gönderecek çünki:)sağolsun
afiyet olsun canım
sevgiler
harika görünüyor çupayıda çok severim:)
Kızım çuprayı yaptı çok beğenmiş ancak yarısına gelince resmini çek dediğimi hatırlamış,süperdi diyor,sevgiler
Yorum Gönder