3 Haziran 2010 Perşembe

közlenmiş biber dolması ve bezelye salatası

kızımın 1 yaş günü partisinden menü 3
cevizli ve peynirli közlenmiş kırmızı biber dolması

malzemeler
1 kg. kırmızı çarliston
300 gr sert yağlı peynir
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 tutam ince kıyım dereotu
zeytinyağ

hazırlanışı:
Biberler saplı kısmından 2-3 parmak kesilir ve çekirdekli kısmından tamamen ayrılır (bu kısımlarını sebze salatasında kullanabilirsiniz. tarifini vericem) közlenir kabukları soyulur. Beyaz peynir iri parçalarda ezilir içine ceviz dereotu eklenir. Közlenmiş biberlerin içine doldurulur. Servis tabağına alınır bol zeytinyağ gezdirilir. ceviz ve maydonozla süslenir.


bezelye salatası 

 (rus salatası diyebiliriz içindeki havuç rendelenmiş sadece)

malzemeler
500 gr haşlanmış bezelye
2 adet haşlanmış rendelenmiş havuç
2 adet orta boy patates haşlanmış minik doğranmış
1 kase kornişon turşu minik doğranmış
5-6 kaşık mayonez
yarım limon suyu
1 ym kaşığı sıvıyağ
tuz

hazırlanışı
Tüm malzemeler karıştırılır servis tabağına alınır. Üzeri kornişon turşu, mısır dereotu ile süslenir.

5 yorum:

esra dedi ki...

HAKLISIN CANIM ..BENİM ZATEN PARMAĞIM BİLE KALKMIYOR ARTIK BİRŞEYLER EKLEMEYE....GEÇEN MARKALI ÇOCUK KIYAFETLERİ EKLEMİŞTİM SATMAK İÇİN ONLARI BİLE KALDIRDIM...ÜLKEMİZ ACILARLA BOĞUŞURKEN BİZİM YEMEK SATIŞLA UĞRAŞMAMIZ MANASIZ GELDİ...AMA YEMEDEN YAŞANMIYOR TABİİKİ BLOGLARIMIZI YEMEKLERİMİZLE GÜNCELLİYCEZ...BU BİR DÖNEM OLUSN İNŞ..ÇABUK ATLATALIM..

yemekbiraşk dedi ki...

inşallah esracım inşallah.

esra dedi ki...

slm canım bloğum neden açılmamış anlamadım...sana bıraktığım mesajın üstündeki esraya tıklarsan açılması lazım...ordanda arşivden mayıs ayına tıklarsan manzarayı görürsün...tariflerin çok güzel samimi söylüyorum blogcu iltifatı değil..:)))

esra dedi ki...

canım okuduğun kitaplarda murat bardakçı vardı....mustafa armağan benim eşim oluyor..hiç okudunmu kitaplarından ..istersen okuyup bardakçı ve diğer tarihçilerle karşılaştır fikirlerini..eşimin tarzı diğer tarihçilerden farklıdır...hayırlı geceler..

yemekbiraşk dedi ki...

mayıs arşivine giricem meraklandım.
tarifler için teşekkür ederim gururlandım. murat bardakçı sultan vahdettin'i anlatıyor gerçek belgelerle. bir osmanlı hayranı olarak zevkle hüzünle üzülerek okudum. Aslında söylenecek çook şey var galba biraz daha sükunet lazım. ama o günlerde gelecek inşallah bizlerde görücez. Sultan Vahdettin'in hain olmadığı belgelerle ispatlanıyor ama hala ilkokuldan itibaren vatan haini ülkesini satan adam olarak öğreniyoruz çok acı çok. hemen Mustafa Armağan olarak internete girdim ama engellenmiş galba sayfalarına girilmiyor. sevgiler

Special design for Yemek Bir Aşk by GeCe