Bu salatayı semaver de gördüğüm anda yapmam gerek dedim :) o kadar hoş gözüktü gözüme. Ve iyiki de yapmışım ailecek çok beğendik. Sevgili Hatice'ye teşekkürler. Kabak salatasına ayrı bir lezzet katmış enginarlar. (sevgili Hatice'den izinsiz sarımsak ekledim birazda miktarlarını çoğalttım kusura bakmaz inşallah :) orjinal tarifine semaverden ulaşabilirsiniz.
malzemeler
1 kg kabak
3 adet enginar
3-4 ym kaşığı zeytinyağ
yarım demet kıyılmış dereotu
5-6 ym kaşığı tepeleme süzme yoğurt
3 adet sarımsak
hazırlanışı
Enginarları kuşbaşı doğrayıp limonlu 2 ym kaşığı zeytinyağı ve biraz su ile haşlayın. Kabakları soyup rendeleyin suyunu sıkıp zeytinyağında soteleyin. Enginarları süzüp kabaklara ekleyin yoğurt, sarımsak, ince kıyılmış dereotu ve tuzu ekleyip karıştırın. Servis tabağına alıp dereotu ile süsleyin.
4 yorum:
selam
ellerine sağlık kardeşim salata müthiş olmuş lezzetini tahmin edebiliyorum ben kabaklı havuçlusunu yapardım da enginarlısını denememiştim bu şekilde ama mutlaka deneyeceğim inşaallah teşekkürler sevgiler
selam aynurcum...
teşekkür ederim :) evet bende kabak salatasını eh işte sık denebilir, yaparım havuçlusu sadesi ama enginarlısı daha bi başka oldu :)
hoşcakal...
Sevalciğim salatayı beğenip, yayınlamana çok mutlu oldum, sarımsakta yakışmıştır mutlaka, biz de pek tercih edilmediğinden kullanmadım!
tekrardan afiyet şeker olsun:))
sevgiler...
asıl ben teşekkür ederim haticecim hem bu vesileylede tanışmış olduk :))
Yorum Gönder