Fetiye'deki tatilimizin bitmesine 3 gün kaldı. Neredeyse uçsuz bucaksız olan açık büfelerden sonra yaz sofralarının hafif ve serin içeceğini yazmak bana da iyi geldi :) Çok beğendim gerçekten güzel bir belde ölüdeniz. Heleki mavitur nefisti o muhteşem koylarda yüzdük. Yatını alan o koylardaydı. Cesaretimi topladığım anda babadağda tandemdeyim. Bide bunların hepsini azı dişlerini çıkaran 1 yaşındaki bebek, herşeye itiraz eden sabahları ve duştan sonra en az yarım saat onu istemiyorum yeşilini istiyorum onu giymiycem mavisini istiyorum diyen 3.5 yaşındaki çocukla yapıyoruz bunların hepsini :) ama değer....
malzemeler
3 adet salatalık
5-6 kaşık yoğurt
2 tane sarımsak (isteğe bağlı) dövülmüş
bir tutam dere otu ince kıyım (isteğe bağlı)
1 ym kaşığı kurunane
2 ym kaşığı zeytinyağ
1 su bardağı su
tuz
hazırlanışı
Salatalıkları alacalı soyup rendeleyin. Su hariç tüm malzemeyi iyice karıştırın. Suyunu ilave edip tekrar karıştırın. Kaselere aldığınızda isteğe bağlı bir kaç damla zeytinyağı ve dereotuyla süsleyebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder