5 Aralık 2012 Çarşamba

hatim yapalım mı?

 
 
Sevgili dostlarım, değerli takipcilerim; 28 aralık babamın ölüm senesi.. daha geçen ay onu kaybetmişcesine gelsede koca bir sene geçmiş farkında değilim, zaman çorap söküğü misali, hiç ardına bakmadan hızlı hızlı koşuyor..
 
Bende biricik babama hatim yollamak istiyorum eğer hatimime eski yazı bilip de katılmayı arzu ederseniz Allah rızası için, bana yorum bırakabilirsiniz.. Ona göre de cüz dağılımı yapacağım..
 
şimdiden teşekkürler
sevgilerimle,
seval
 
resim internetten alıntıdır
 
 
* katılım başladığı için cüz açılımını ekliyorum..
*Önce aldığınızı sonra bitirdiğinizi haber verirseniz sevinirim..
*Diğer cüzleri okumak isteyenler yorum bırakırlarsa onlarıda listeye eklerim Allah razı olsun, kabul etsin..
 
1. ve 2. cüz Nuran Hanım
 
 
 
5. cüz Derya Soylu

6. cüz birsence Birsen

7. cüz yaşasın yemek yemek Neslihan

8.cüz reyhan kokulu mutfağım Şehrinaz

9-10-11-12-13. cüzler Derya soylu

14-15-16-17-18-19-20-21-22-23. cüzler Nuran Hanım

24-25-26-27-28-29-30 Derya Soylu


*Sevgili Nuran Hanım ve Derya Hanım..
Duygularımın nasıl ifade edeceğimi bilemedim.. Yorumda da belirtmiştim böyle bir şey yaptığıma pişman olmuştum zaten. Desteğiniz için o kadar mutlu oldum ki; ne diyeceğimi bilemiyorum.. Hakkınızı Helal Edin lütfen.. ayrıca Sevgili Aynur,  Leyla, Birsen, Neslihan, Şehrinaz ve mine çok çok teşekkür ediyorum sıkıştığınız da lütfen haber verin bende sizler için okurum.. Evet biliyorum böyle şeyler karşılıklı olmaz ama destekle olur..
ayrıca Nazlı'ya   muhabbet sofrası'na  reçelime  Çiğdem'e  Nursen'e verdikleri destek için çok teşekkür ediyorum..
sevgilerimle
seval






 
 
 
 
 
 

29 yorum:

NzlGl dedi ki...

Ahhh Sevalciğim,
günler , aylar yıllar su gibi geçiyor.
Allah rahmet eylesin canım, nur içinde yatsın babacığın.
Şimdiden yapacağın dualar kabul olsun inşallah, sevgilerimle

muhabbetsofrasi dedi ki...

bizlerde bir sene daha yaklaşmış olduk ölüme farkındamıyız acaba...

Allah rahmet eylesin...

hayatreceli dedi ki...

sevgili babacığın nur içinde yatsın canım allah mekanını cennet eylesin:(
ben eski yazı biliyordum ama zorlanıyorum artık unutuyorum galiba vakitsizlikten okumaya okumaya yeni dilde okuyorum bende ..
keşke yardımcı olabilseydim tekrar allah rahmet eylesin..
sevgiyle

Oglak Kizlari dedi ki...

Hayatım,

Allah Rahmet Eylesin.
Zaman diyen anne

Aynur dedi ki...

Sevalim Babanın mekanı cennet olsun acını çok iyi anlıyorum bende babamı ebedi mekanına yolcu edeli 7 yıl oldu:(..
Canım ben 1 cüz alayım inşaallah şimdiden Rabbim kabul etsin.
Sen siteme yorum atıp hangi cüzü okuyacağımı bildir yeter kardeşim.
muhabbetle

derya soylu dedi ki...

cenabı hak gidene rahmet kalanlara selamet versin inşaallah.. bende 1 yıl önce abimi 3 ay önce babamı kaybettim.. ölüm, yok olmak değil, hiçlik değil, firak değil der said nursi.. ölüm asıl darı dünyaya ahirete geçiştir esasında,kabir ise geçiş kapısıdır.. gel görki böyle bilmeye rağmen onların yokluğuna alışmak hiçde kolay değildir. ölüm ayrılığı gelince başa toprak üstü ayrılıkları hiç üzmez oldu beni,allah toprak altı ayrılığı vermesin!!! hatmi çok güzel düşünmüşsünüz vefat edenin en ihtiyacı olan da zaten evladının hayır duada bulunması ve kuranı zişanla kabrine nurlar yağdırmasıdır.. bende 5 cüz alıyım. mekanı cennet olsun inşaallah..

nuran dedi ki...

bende 1 ve 2.cuzu okuyayim insaallah mekani cennet olsun ...selamlar

Nurşen Aksoy dedi ki...

Canım Allah rahmet eylesin...Nur içinde yatsın..Eski türkçe bilmediğimden..Hemen bir fatiha okuyup yolluyorum..Allah kabul etsin şimdiden..sevgiler..

birsence dedi ki...

ahhh ahhh bundan 4 ay önce bu yazıyı okusaydım çok üzülürdüm ama seni anlayamazdım şimdi babasızlığın ne olduğunu bildiğim için seni çokkk ama çokkk iyi anlıyorum...mekanı cennet olsun inşaallah...şimdilik 1 cüz alayım eğer okur bitirirsem inşallah 1 cüz daha alırım...bana cüzü bildir canım...nurlardan yatsınlar peygamberimize komşu olsunlar babalarımız inşallah...

Unknown dedi ki...

Tamam canım aldım cüzümü Allah kabul etsin

Şeker Tadında dedi ki...

başın sağolsun bende 7. cüzü alabilirim
bu arada ismim neslihan

nuran dedi ki...

ben 1ve 2. cuzleri okudum ...eksik kalirsa yine okuyabilirim allah kabul etsin selamlar......

yemekbiraşk dedi ki...

Nuran hanım bu kadar kısa sürede 2 cüzü okudunuz ki, bakara iki cüz uzunluğunda.. hakkınızı helal edin. gördüğünüz gibi katılım olmadı böyle bir istek yaptığımada pişman oldum insanları koşullamak gibi oldu.. ben böyle isteklere katılıyorum bana da katılım olur diye düşündüm. neyse, yarım kalırsada cüzleri bağışlarız artık bende başka bir hatime başladım kalanları yetiştiremem sanıyorum sevgilerimle seval..

birsence dedi ki...

sen dağıt bakalım eğer eksik kalırsa buluruz okuyacak birilerini...

LeylaK dedi ki...

Seval vazifemi yerine getirdim. Bir hafta 10 gün içinde alan olmazsa bir cüz daha alabilirim.

nuran dedi ki...

yarim birakmayalim ben son 10 cuzu alayim geriside tamamlanir insaallah.....guzel bir niyet ettiniz yarim kalmasin 10 gun icinde okurum eksik kalirsa yine yardimlasiriz selamlar

birsence dedi ki...

Baktım hala eksik çok yaaa:((( bende daha bu sabah başlayabildim işe gelmeden 5 sayfa okudum hafta sonu bitiririm inşallah eğer birşey olmazsa ( ilaç tedavisi görüyorum) bir cüz daha alırım...

derya soylu dedi ki...

selamlar. ben cüzümü okudum. 5 tane cüz alıyorum.zaten ilk yorumumdaki kastımda 5 tane almaktı.sanırım yazım hatası yaptım ve niyetimi anlatamadım. 9.10.11.12.13.cü cüzler okuyunca tekrar görüşürüz inşaallah

Rümeysanın Elleri dedi ki...

ALLA BABANIZA RAHMET ETSİN .BABANIZIN AMELİYLE DEĞİL ALLAH MERHAMETİYLE MUAMELE ETSİN İNŞALLAH.RABBİM SİZLERE AİLENİZEDE SAĞLIKLI ÖMÜR VERSİN. İNŞALLAH BENDE 24.CÜZÜ OKUYAYIM EGER ALINMIŞSA OKUNMAYANIDA BENİM BLOGA YAZARAK BİLDİRE BİLİRSİNİZ.ALLAHA EMANET.

derya soylu dedi ki...

seval hanım ilk başta tutukluk yaşadık cüz dağıtımında ama şimdi çok seri gidiyor.allah razı olsun nuran hanımdan. hafız arkadaşlarımda seferber oldular yeniden cüz alıyoruz 24.25.26.27.28.29.30 :)

nuran dedi ki...

allah hepinizden razi olsun 9 gun sonra benim cuzler tamamlanmis olur duasini yaparsiniz seval hanim.....selamlar

nuran dedi ki...

seval hanimcim allah razi olsun siz bize paylasimlarinizla o kadar cok yardimci oluyorsunuzki bizimde elimize boyle bir firsat gecti tabiikide yardimci olacagiz butun guzel paylasimlariniz icin cok tesekkur ederim.....

reyhan kokulu mutfağım dedi ki...

cüzlerin bittiğine çok sevindim sevalciğim...

Rümeysanın Elleri dedi ki...

seval hanım yönlendirmeniz için teşekkürler

Şeker Tadında dedi ki...

bende 7. cüzü epey oldu bitireli ama bitirdiğimi haber veremedim
bilgi vermek istedim
allah kabul etsin inşaallah

birsence dedi ki...

canım ya kaç gündür zeynep çok hastaydı ateş ishal hepsi bir araya gelince koptum tabi bende cüzün bitti Allah kabul etsin inşallah babana nur olarak yağsın...

Adsız dedi ki...

İnsan bu dünyada işlediği sevap ve iyi amellerle cenneti hakeder. Umarım ki babanız da sevaplarıyla kulluğuyla cenneti hak etmiştir.
Hz. Muhammet ölülerin arkasından ferdi olarak dua edermiş. Kendinizi rahatlatmak için tanımadığınız insanlardan dahi babanız için Kuran-ı Kerim okumalarını istiyorsunuz. Okuduğunuzun size faydası vardır elbet ama Allah katında cehennmi hak etmişi cennete sokmaz. . Hz. Muhammet yapmadığımı yapan sözüm üstüne söz söyleyen ahirette havuzumdan su içemez demiştir. Bidatlardan sakınalım.
Hülya

yemekbiraşk dedi ki...

sevgili Hülya Hanım,
Değerli yorumunuz, Babam için hayırlı duanız ve uyarınız için çok teşekkür ederim.
sevgilerimle seval

Aynur dedi ki...

Sevalciğim Allah kabul etsin hatim ne oldu acaba diye gelmiştim bitmiş maşaallah Nuran hanım ve Derya hanım sayesinde Allah razı olsun mizanlarına konulsun inşaallah...
Ben de babam için hatim okuyorum o yüzden başka cüz alamadım kusura bakma ama cüzümü aldığım zaman okudum arkadaşım. Yine gerek duyarsan yanındayım bil yeter...
Benim babamın ve kayınbabamın ölüm yıldönümleri aynı güne 19 Marta denk geliyor ben ikisi için bir hatim okuyup bitirmek için çabalıyorum kendim okumak istedim. Allah kabul etsin.
Sevgiyle kal canım

Special design for Yemek Bir Aşk by GeCe