16 Aralık 2012 Pazar

fındık köfteli alinazik kebabı

Patlıcan; her haliyle her şekliyle türk mutfağının en değerli sebzelerinden biri, közlendiği zaman ap ayrı bir lezzete kavuşan bu mor güzellik yemek davetimde Alinazik olarak gelin gibi süzüldü masamda:) Köftelerde yakışmıştı hani, tarif bizden uygulamak sizden:)

Alinazik için
1,5 kilo közlenmiş temizlenmiş ince ince kıyılmış patlıcan
yada 1 kavanoz közlenmiş patlıcan:)
3 diş sarımsak
2 su bardağı suyu süzdürülmüş yoğurt
tuz
Sarımsakları ezin diğer malzemeleri de ekleyip çatalla eze eze karıştırın, servis tabağına yayın.

köfteler için
400gr kıyma
1 tane kuru soğan
bir tutam maydanoz
1/2 çay bardağı galeta unu yada ekmek içi
2 ym kaşığı zeytin yağ
karabiber
kekik
kimyon
bir çimdik tarçın
bir çimdik zerdeçal
kırmızı toz biber
tuz

Soğanı ve maydanozu ince kıyın diğer malzemeleri ekleyip çok iyi yoğurun. Buzdolabında yarım saat dinlendirin. Küçük fındık boyutunda yuvarlayın un serptiğiniz tepsiye dizin. Tepsiyi sallayarak köftelerin unlanmasını sağlayın. Sıvı yağı kızdırın köfteleri kızartıp delikli kepçeyle Alinaziğin üzerine alın. Tavadaki yağdan 1-2 yemek kaşığı üzerine gezdirip servis yapın.
 
 köfteli Alinazik

15 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Bayılırım,ellerinize sağlık..Nefis görünüyor..

kış güneşi dedi ki...

Alinazikin güzel bir versiyonu olmuş yapıldığı zaman denenecek bir tarif ellerin dert görmesin

nevininyemekleri dedi ki...

Valla davet sofranda olmak istedim. Hersey harika. Ellerine saglik canim.

Nursevin SÖNMEZ dedi ki...

Ellerinize sağlık. Harika olmuş. hımmmm. Olsada yesek..

Unknown dedi ki...

Görüntü beni benden aldı canım elle
rine sağlık sevgiler...

ikicocukluanneyim dedi ki...

Harika görünüyor,lezzetine şüphem yok :) Ellerinize sağlık.

Sevgiler..

evcilik dedi ki...

Çokleziz görünüyor...Sayende geniş bir tuzlu tarif kültürüm olacak...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Dün yemekli misafirim vardi ve ben patlicani unutmusum simdi bir dahaki sefer senin n bu tarifle yapmak isterim,ellerine saglik canim,görüntü leziz!

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Tabii.. İlla üstündeki kıymalı harç olmak zorunda değil ki:) İlginç fikir, ellerine sağlık canım..

Arzu Göncü Hangül dedi ki...

patlıcanla ilgili dediklerine katılıyorum..Her hali ayrı güzel ve lezzetli bu hali de süper görünüyorrr..Ellerine sağlık canım..sofra da çok güzel görünüyor bu arada..

pelinpembesi dedi ki...

harikasın!

*mehtap dedi ki...

harika bir sofra,tam benlik bayılırım ben bu yemeklere,ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

78. Porselen Demlik Çay Saati etkinliğinin ev sahipliğini bendeniz Yersofrası yapıyorum. Bu ilk etkinliğimde güzel tariflerinizle katılımınızı bekliyorum. Ayrıca http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/399204_488574334520085_1514031743_n.jpg banner i sayfanıza ekleyip etkinliğimizi sayfanızda duyurmanızı rica ediyorum. Katkılarınızdan dolayı şimdiden teşekkürler.

Unknown dedi ki...

Karnim acikti vallah, ellerin dert görmezsin harika gorunuyor, mutlaka deniyecegim !

Ferkay dedi ki...

Ahh Sevalcim alinaziki görünce küçük oğlum ne severdi canım ya,Ellerine sağlık canım, muhteşem görünüyor..

Special design for Yemek Bir Aşk by GeCe