2 Ekim 2012 Salı

ekşili terbiyeli sulu köfte

terbiyeli ekşili sulu köfte
Uzunca bir aradan sonra ilk tarifimizle bir aradayız şükürler olsun:) Açılışı da bir başlangıç yemeği olan ekşili köfteyle yapmak istedim. Eh kış da geliyor Türk mutfağının vazgeçilmezi çorbalar sofralarımızı ve bloglarımızı yakında süslemeye başlar mis gibi bu çorbayı  nasıl yaptığıma gelince..
köftesi için
400 gr orta yağlı kıyma
1 tane kurusoğan (rendelenmiş)
1 tutam ince kıyım maydonoz
1 çay bardağı pirinç (3-4 defa yıkanmış)
karabiber
tuz
ayrıca
1 tane patates
1 tane havuç
2 ym kaşığı zeytinyağ
1.5 lt su
terbiyesi için
1 su bardağı yoğurt
1 tane yumurta sarısı
yarım limonun suyu
hazırlanışı
Köfte malzemelerini yoğurma kabına alın özleşene kadar çok iyi yoğurun. Tepsiye 2 yemek kaşığı unu serpin üzerine fındık büyüklüğünde köfteleri yuvarlayıp koyun. tepsiyi sallayarak köftelerin unlanmasını sağlayın.
Havucun kabuklarını soyun yıkayıp küçük küp şeklinde soğrayın 2 ym kaşığı zeytinyağında bir kaç dakika soteleyin küp doğradığınız patatesleri de ilave edip karıştırın üzerine suyu koyup kaynatın. Su kaynadığı zaman köftelerin ununu silkeleyip suya ilave edin. Köftelerin pirinçleri yumuşayana kadar pişirin.
Terbiye malzemelerini homojen oluncaya kadar iyice çırpın. Çorbanın suyundan 1-2 kepçe koyarak tekrar karıştırın ve köftelerin üzerine dökün. 5 dakika daha pişirin. Ocaktan aldıktan sonra hafif ılınmaya başlayınca tuzunu ekleyin. (tuzu bu şekilde eklememiz çorbanın kesilmemesi için)
İster bu şekilde ister üzerine ince kıyım maydonoz serperek servis yapın.
ekşili terbiyeli sulu köfte

Special design for Yemek Bir Aşk by GeCe