11 Haziran 2011 Cumartesi

hardallı et kavurma

hardallı et kavurma

çok özel bir tarfi değil, hatta çoğumuz da diyebiliriz ki aa buda ne hardalla da olurmuymuş.. Evet olur avrupada et genellikle hardalla marine edilir, yıllar önce karşılaştığımda banada ters gelmişti ama ete değişik br lezzet veriyor. Hardalın tadı rahatsız etmiyor denemenizi öneriyorum..

malzemeler
500 gr biftek
1 tatlı kaşığı hardal
1 diş sarımsak ezilmiş
1/2 çay kaşığı hardal tozu
1/2 çay kaşığı kekik
1/2 çay kaşığı karabiber
3 ym kaşığı zeytinyağ

hazırlanışı
Etleri şerit şerit doğrayın hardalı baharatları ekleyip karıştırın, yarım saat dinlendirin. Tavaya alıp ocağın altını kısın etler suyunu salıp çekene kadar pişirin. Zeytinyağ ve tuzu ekleyip kavurun. Patates püresi, pilav yada buharda sebze gibi garnitür kullanabilirsiniz..


hardallı et kavurması

22 yorum:

Unknown dedi ki...

et olsunda nasıl olursa olsun diyenlerdenim ellerine sağlık
sevgiler

Gülcan dedi ki...

lezzetli görünüyor ellerinize sağlık. iyi haftsonları.

Unknown dedi ki...

Canımm ellerine sağlık enfes görünüyor öpüyorum.

CMOS dedi ki...

Agzım sulandı kaç gündür ot yemekten ete hasret kalmışım:)diyet yapmak zorunda kalmak çok kötü çok:D

anneanneninemekleri dedi ki...

Harika olmuş,ellerine sağlık bende hemen dolaba koştum yarın için şimdiden etlerimi marine edeyim.Sevgiler

marifet ellerimizde dedi ki...

HIMMM ETİ KİM SEVMEZ YAAA NEFİS NEFİS....ELLERINE SAGLIK..GUVECTE KUZUDA HARIKA GORUNUYOR..

birsence dedi ki...

mutlaka deneyeceğim şekercim...

MERMERTEZGAHYEMEKTARİFLERİ dedi ki...

canım eminim çok güzeldir ama malesef şu hardalı bir türlü sevemedim:(
ellerine sağlık hayırlı günler

mutfagabuyrun dedi ki...

ben çok et yiyenlerden değilim ama bana bile süper göründü canım.ellerine sağlık.öpüyorum.

dokuzuncubulut dedi ki...

Ben de, eti de tavuğu da sıkça hardalla marine ederim. Hatta bir tatlı kaşığı kadar bal da eklerim. Nefis olur. Lezzetinin güzel olduğunu biliyorum, fotoğrafı da mükemmel olmuş, ellerine sağlık arkadaşım.

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Canim ya sabahtan beri üc kez denedim,acilmadi yorum sayfasi vede bir tek seni degilsin,garip! ilk kez oldu bugün,ben hardali soracaktim,hangi marka kullandin,ben cok hardalci degilim ama bir Fransiz markasi var biz onu kullaniyoruz,bazilarinin tadini sevmiyorum ve ben bunu denemek istiyorum,birkez rolade yapmistim,sizdede ayni kelime mi bilmiyorum,parca ince etin icine hardal sürülüp rulo yapiliyor,esim begenmedi,insallah bunu sevdierebilirim,eline saglik,simdiden neseli bir pazar diliyorum senin icin,sevgiler.

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Lezzeti fotoğrafa yansımış:)
Etin her halini seviyorum..
Ellerine sağlık canım

Sütüme Sarelleme Karışma!!! dedi ki...

et ile çok aram yok, ben sebzeciyim ama hakikaten lezzetli eti de severim! Hardal gerçekten et ile çok uyumlu bir lezzet! Tarif ne olursa olsun siz yaptıktan sonra özeldir, merak etmeyin:)

pembe kekik dedi ki...

Hardalı çok severim.Nefis olduğundan eminim.Elinize sağlık:)

GÖNÜL dedi ki...

sevalciğim ellerine sağlık çok güzel görünüyor et sevmeyen biri bile bu görüntülerden sonra kesin bunu dener marine şekli için teşekkürler deneyeceğim

Özgen dedi ki...

Canım ellerine sağlık eminim hardal çok güzel bir lezzet katmıştır ben bazen üzerine hardal sürerek yediğim için tadını anlıyabiliyorum sevgiler...

Unknown dedi ki...

Hardallı,veya hardalsız bayılırııııım.
Benim gibi bir et sever için nefisss bir görüntü...
Ellerine sağlık
Sevgiler.

akdenizkizi.blogspot.com dedi ki...

marine edilmese, sade pişen etin üstünde bile keyifle yerim hardalı...yani bende çok yaşıtırırm...ne de olsa kimyonun akrabası...ellerinize sağlık...

keskinli dedi ki...

yaninada enfes bir pilav güzel yakisir yani ellerine saglik canim sevgiler ...

Unknown dedi ki...

Harika olur bencede!!Eti sevmem ama benim bile canim çekti, esime mutlaka deniyecegim, ellerin dert görmezsin canim

yedirenk dedi ki...

of nefis görünüyor,ellerine sağlık canım...

Nilgün dedi ki...

Bana hiç ters gelmez, tercihe göre değişir ama ete en çok yakışan şey hardaldır. Ellerine sağlık arkadaşım..

Special design for Yemek Bir Aşk by GeCe