14 Mayıs 2010 Cuma

kremalı havuçlu kek

İstanbul Sevdamın düzenlediği Sütlü Tatlılar Etklinliği için hazırladığım Kremalı havuç kekim. Sunumu ve tadıyla her zaman beğeni kazanmıştır açıkçası.
pasasofram birinci yılını doldurmuş ve doğumgünü etkinliği hazırlamış bende bu nefis kekimle katılıp doğumgününü kutluyorum kendisinin.

malzemeler:
2 yumurta
2 su bardağı rendelenmiş havuç
1 su bardağı çekilmiş ceviz, biraz iricene olabilir.
1 pk kabartma tozu
5 ym kaşığı şeker
5 ym kaşığı un

hazırlanışı:
Hepsini beraber iyice karıştırıyorsunuz, kelepçeli kalıbın dibine yağlı kağıt serip kenarlarını hafif yağlıyorsunuz. Karışımı içine döküp düzledikten sonra 200 derece fırında pişiriyorsunuz.

Krema malzemeleri:
9 ym kaşığı şeker
2 ym kaşığı dolu dolu nişasta
3 ym kaşığı un
1 lt süt

hazırlanışı:
Tüm malzemeyi iyice çırpın. Muhallebi gibi piştikten sonra 1 ym kaşığı margarin ekleyip 2-3 dk tekrar çırpın. Ilındığı zaman soğumuş kekin üzerine dökün. Buzdolabında 3-4 saat dinlendirin. tarçın serpip servis yapın. (üzerindeki havuçlar marzipan hazır alıp süsledim. şeker hamurundan yada marzipandan hazırlayabilirsiniz. yada dilimlerin üzerine ceviz koyabilirsiniz.)


3 yorum:

IŞIL dedi ki...

sunum hos gercekten

yemekbiraşk dedi ki...

Teşekkürler Işıl Hanım. Yapımıda zor değil çok vakit almıyor biraz dinlenmesi gerek sadece:)

pasasofram dedi ki...

slm gecte olsa bu güzel tarifle katildigin icin cok tsk.ler tarifleriniz gercekten cok güzel

Special design for Yemek Bir Aşk by GeCe