16 Mayıs 2010 Pazar

afyon kaymağı


Sunumu hoş tadı hoş adı hoş yapımı kolay Afyon Kaymağı. Sevgili arkadaşım Arzu'nun ellerinden..

keki için:
1,5 çay bardağı irmik
1,5 çay bardağı un
1,5 çay bardağı süt
1 çay bardağı şeker
3 yumurta
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya

hazırlanışı:
Şeker yumurta çırpılır sonra diğer malzemeler eklenir çırpılır orta boy bir kapta 180 derece fırında pişirilir.

şurubu:
2 su bardağı su
1 su bardağı şeker
ikisi şeker eriyene kadar karıştırlıp (şurup kaynatılmıyor) soğuk olarak sıcak kekin üzerine dökülüyor.

kreması:
1 litre sütten 1 su bardağı eksik
200 ml krema
1 çay bardağı şeker
5 ym kaşığı nişasta

Tüm malzemeler karıştırılır ocakta pişirilir. Islatılmış kekin üzerine dökülür. En üste hindistan cevizi serpilir.

3 yorum:

kalpkurabiye, deniz dedi ki...

beğendim ben bu kaymağıı çok güzel görünüyor canımm..

yemekbiraşk dedi ki...

teşekkürler denizcim. sevgiler

Hayatın Tatları dedi ki...

oo süpermiş bu yaaa.

Special design for Yemek Bir Aşk by GeCe