4 Mart 2012 Pazar

teşekkür..

Ey Muhammed! Senden önce de hiçbir insanı ölümsüz kılmadık, sen ölürsün de onlar baki kalır mı? Senin ölmenle rahata kavuşacaklarını mı sanıyorlar? (ENBİYA/34)

Her nefis ölümü tadacaktır. Sizi bir imtihan olarak kötülük ve iyilikle deneyeceğiz. Hepiniz de sonunda bize döndürüleceksiniz. (ENBİYA/35)

bu bir teşekkür postudur..
buraya manevi değeri benim için çok büyük olan, yorumlarını bırakan, acımı paylaşan sevgili arkadaşlarıma tek tek sevgilerimi, teşekkürlerimi yolluyorum..

Hani klasik bir sözümüz vardır bizim "Düğünde ölümde, insanla olur" Biz ne güzel insanlarız değerlerimizi yitirmeden ananelerimizi kaybetmeden kuşaktan kuşağa aktarıyoruz gördüklerimizi yaşadıklarımızı.. arandım, soruldum, merak edildim, Tekrar tekrar arandım neredesin merak ediyorum ses ver dediniz.. veremedim, verdim.. Allah rızası için okuyun dedim ne çok okudunuz, hatimler yolladınız. Allah razı olsun nediyim iyiki varsınız.. Karşılıksız sevgi bu olsa gerek..

Ben çok düğünler gördüm, hazırlığında da bulundum, düğün hazırlığı insansız oluyor kendi kendine yetebiliyorsun hatta sakin sakin kendin hazırlanmayı tercih ediyorsun yada paran varsa evlilik organizasyon şirketlerine kendini teslim ediyorsun onlar senin için pır dönüyor.. ama... ölüm başka, kelimelerin kifayetsiz kaldığı.. sözün tükendiği bir yer.. yaslanabileceğin güç alabileceğin dostun arkadaşın sevgilin, çocuğun kısaca sevdiğin herkezden o an güç alıyorsun çünkü sen zaten yerlerdesin hani gece uyurken kabus görürsün ya bağırır bağırır sesin çıkmaz oysa seni kovalayan biri vardır ama çığlık çığlığasın sesin çıkmıyor.. yanında dostun acını paylaşan birileri olunca sesin çıkmasa bile o elinden tutmuştur bir kere. sen dibi olmayan kuyulara düştükce o elinden bırakmaz işleri organize eder, gelen giden, yemekler pişer bulaşıklar yıkanır. Mevlütler yapılır.. sen boş boş etrafa bakarsın bedenen ordasındır ama ruhun nerede ne fırtınalar yaşıyorsun orası yer mi gök mü bilmezsin.. işte bu yüzdendir insan insana burada lazım..

Hele babaya son bakış son dokunuş, son nefese kadar unutulmayacak anları belleğine kazırsın..

ben babamla bir gece önce 4-5 kez telefonlasıp bir türlü istikrarlı konuşamadım her defasında "ben çok kötüyüm kızım" dedi. İlgilenmeleri ve ambulans çağırmaları için aradığım kişi iyi olduğunu söyleyince rahatladım artık yarın ararım dedim ve ertesi gün ölüm haberi geldi.. bu yüzden iç savaşım hiç bitmiyor! hayatı ertelememek gerektiğini çok acı şekilde öğrenmiş oldum.. Sanırım çok da günaha girdim her şey takdiri ilahi önce bunu kabul etmek gerek..

bugün nasılmıyım? bunu cevaplamıycam...

gerçek anlamda bloğu kapatmayı düşündüm, düşünüyorum çünkü zevk almıyorum, bazen çok minik bir kıpırdama oluyor sırf o yüzden sonrasında pişmanlık yaşamamak için tutuyorum..



bu benim bu zaman içinde kurduğum tek sofra onuda babamın kırk mevlüdü için hazırladım tek tek ayrıntı resimler yok, olsunda istemedim. Bu bir kaç kareyide arkadaşımın kızı çekti sağolsun.. Kendimi kaybedercesine hazırlık yaptım sonra kendimi durdurdum! babam bu sofrayı görmeyecekdi aferin kızım bak ben öldüm beni ne kadar seviyormuşsun da bunca hazırlığı benim için yapmışsın..yok böyle bir şey kendine gel seval..

 o gün hemen hemen burada ki bütün arkadaşlarım yanımdaydı, tek başına altından kalkamazdım zaten taşıdılar, kurdular, yıkadılar hatta giderken evimi temizlediler.. Allahım hiç birimizi yalnız kılmasın dost, arkadaş ne kadar önemli..  ben yine sonsuz teşekkürlerimi hepinize sunuyorum iyiki hepiniz varsınız..


babamın kırkı ve elliikisi arasında burnumdan ameliyat oldum, kemik eğriliği ve et alındı. ben 52sini istediğim gibi yapamadım ama abim İstanbul'da benim de içime sinen çok güzel mevlüt yapmış Allah kabul eylesin.. Burnum nasıl mı? aman yarabbim bir kabus basit bir ameliyat evet 1-1,5 saat süren bişey ama ya sonrası olanlar bilir.. hala tamponlarım var salı yine içinden çekecek doktorum ayaklarım geri geri gidiyor.. hımmm bu ameliyatı olacak olanları korkutmamak lazım evet evet.. benim sıkıntılı bir dönemime denk geldiği için olabilir yaptırın ve kurtulun diyorum..


ne diyim ki başka işte ben şimdi böyleyim Cemal Süreya'nın anlattığı gibi
sevgilerimle
seval


SİZİN HİÇ BABANIZ ÖLDÜ MÜ?



Sizin hiç babanız öldü mü?
Benim bir kere öldü kör oldum
Yıkadılar aldılar götürdüler


Babamdan ummazdım bunu kör oldum
Ben gittim lambanın biri söndü
Gözümün biri söndü kör oldum

Tepede bir gökyüzü vardı yuvarlak
Soylemesine maviydi kör oldum
Taslar pırıl pırıldı ayna gibiydi
Taslarda yüzümün yarısını gördüm


Bir şey gibiydi bir şey gibi kotu
Yüzümden ummazdım bunu kör oldum
Siz hiç sabunluyken ağladınız mi?


Cemal Süreya

























56 yorum:

Mutfak Dili dedi ki...

Canim basin sag olsun. Allah rahmet etsin. Mekani cennet olsun. Olum haktir ve her canli olumu tadacak.
Blogunu kapatma. En guzel anilarini paylasmak konusmak icin guzel yer burasi..
Allah kabul etsin. Elinize saglik olsun.
Size de cok gecmis olsun. Benimde bir burun emeliyatim var. Ama siz yazinca korktum. Nasil olacagim bilmiyorum..
Insallah iyilesir en kisa zamanda.
Sevgiler..

Hülya dedi ki...

Canım arkadaşım acını çok iyi anlıyorum. Zaman her şeye ilaç olacak diyorum. İlk yere düştüğünde nasıl bir yerin acıyor, kanıyor ya. daha sonrasında kabuklaşıp düşüyor. Acın o zaman geçiyor ama ömür boyu izi kalıyor.

Yaşadığım acılarda bir daha hiç gülemem, yiyemem, içemem diyordum. zaman her acıma ilaç oldu.. hayat devam ediyor izleri kalarak. Sevgiler.

u.aydin dedi ki...

canim iyiki sen varsin.tekrar geri gelmene ,post yazmana ,aslinda yazdikca daha iyi olacagin dusunsem de boyle yavas yavas da olsa paylasimda bulunmana sevindim.acinin buyuklugu bizi de derinden sarsti inan.burada arkadaslara anlatirken tanimadigin kadina nasil uzulebiliyorsun diye tepki almistim.ama degil iste ;ben onu taniyorum o benim blog arkadasim,babasi vefat etti ama sanki benim babamdi giden sanki benden istedi hatimleri,dualari dedim.inan yurekten soyluyorum hissettiklerim bunlardi postunu okudugumda.hele senin acina yakin bir zamanda ben de bir yakinimi kaybedince gurbette yasayip bu aciyi cekmenin yetisememenin,onun son nefesinde yaninda olamamanin ne demek oldugunu daha iyi anladim.
Allah tekrar sabirlar versin arkadasim.kendini rahatsiz ettigin sey ise ne biliyormusun="ECEL,KADER".takdir-i ilahi.bunlar karsisinda boynumuz kildan ince.dua ise herseyin ilaci.
Allah cumlemizin gecmislerini yerinde rahat ettirsin.sevgilerimle.

Güloanne mutfakta dedi ki...

Sevalciğim Öncelikle Allah rahmet etsin Babanızın mekanı cennet Toprağı bol olsun .Canım bende 25 yaşında babamı 38 yaşında annemi 45 yaşında eşimi kaybettim Ölümün ne kadar acı olduğunu iyi bilirim ve seni çok iyi anlıyorum.
Sevalciğim sizede çok çok geçmiş olsun.
Kırk mevlütü için hazırladıklarınızda çok güzel şeyler ellerinize sağlık arkadaşım Zaman her şeyin ilacı Allah sabrını veriyor.
Sevgiler

Erguvan Vakti dedi ki...

Canım aralık ayından beri babamın rahatsızlığı ve ameliyatı nedeniyle bloğumla ve sizlerle pek fazla ilgilenemediğimden,bu acı olaydan haberim yoktu.Babacığına Allah rahmet eylesin,mekanı cennet olsun inşallah.Allah sizlere sabrını versin hiç kolay değil.
Sevgiyle kucaklıyorum.

reyhan kokulu mutfağım dedi ki...

bende babamı seneler önce kaybetmiş biri olraka yazını gözyaşı ile okudum hepimiz öleceğiz ama erken ölüm çok acı oluyor diyecek hiç bir sözüm yok allah sabirlar versin

bloğunu kapatmamanı tavsiye ederim insana terapi gibi geliyor

ayrıca çok geçmiş olsun

sevgilerimle....

GÖNÜL dedi ki...

sevalciğim tekrar tekrar başın sağolsun sözler bazen anlamsız kalıyor tabiki acıyı yaşayan bilir
allah mekanıı cennet eylesin ecelin önüne hiç bir şey geçemiyor o yüzden kendinde hata arama sevgiler

hanife dedi ki...

Sevalcim Allah yardımcın olsun ruh halinin şu anda iyi olmadığı belli ki bu çok normal bence bloğunu kapatma acıların yavaş yavaş küllenecek çünkü çok klasik bir söz biliyorum ama hayat devam ediyor..
Yine seninde bildiğin gibi bizde kalıcı değilizki bir gün bizim arkamızdanda aynı şeyler söylenecek...
İnşaALLAH tez zamanda Rabbim kalbine ferahlık versin...

Ferkay dedi ki...

Canım Allah kabul etsin, ne mutluki babana sizin gibi evlatları var.
Geçmiş olsun, en hashas bölge kolay değil burun ameliyatı.
Sevgiler.

Unknown dedi ki...

Sevalcim tam nerelerdesin diyecektim ki:(
Başın sağolsun canım böyle durumda ne denir bilemiyorum az kalır kelimeler:(
Sabır diliyorum arkadaşım.
Blogu kapatmayı aklından bile geçirme,ben burada çok güzel arkadaşlar dostlar buldum kendime,az keyfim kaçsa burada düzeliyorum canım sende ara ara ses ver ama sakın bırakma burası gerçek anlamda bir terapi merkezi bence.
Canım tekrar başın sağolsun mekanı cennet olsun....
sevgilerimle...

Elif'in defterinden (mndlna) dedi ki...

Başınız sağolsun, Rabbim babanızın mekanını cennet etsin inşallah. Hayatta bazı kayıpların yerine getirilmesi çok zor, ben babasıyla muhteşem bir ilişkisi olmayan biriydim hep ama düşündüğümde yokluğu bana çok fena çarpar gibi geliyor ve sizi okurken içim acıyor.

Ama blogunuzu kapatmayın, çünkü hayata tutunmak, oyalanmak için bir şeylere ihtiyacınız olacaktır eminim.

Biz sizi seviyor ve dua ediyoruz. Rabbim kalbinize ferahlık versin.

DEFNE YAPRAĞI:)))))))) dedi ki...

allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun

Seda Kızılarmut Katrancı dedi ki...

Öncelikle başınız sağolsun. Babanızın mekanı cennet olsun. Ölüm acısını bilirim.Bilirim kalbe saplanan ağrıyı. Nefes alırken alamamayı. Kendini suçlamaları. Ona daha fazla zaman ayırmadığını düşünmeleri. Zaman geçince özlemeleri.Hep onunla ilgili anıları anlatmayı. Bence blogunuzu kapatmayın. Yazmayın aylarca gerekirse. Canınız isterse girin, istemezse girmeyin. Ama inanın bir gün bir meşgaleye ihtiyacınız olacak. Sofranızdan göz hakkı aldım. Fatihayı babanızın ruhuna yolladım. Allah gani gani sabır versin.

Sevgiler,

Unknown dedi ki...

Canim Allah gani gani rahmet eylesin, topraga bol olsun insallah. Allah sizlerede sabir versin.

Unknown dedi ki...

yazini okurken gözlerim doldu...babam demeyin bir kötü olurum hep...
babam hayatta Allaha cok sükür Allah hem annelerimize hem babalarimiza uzun ömür versin...

Allah sana sabir versin canim...

Unknown dedi ki...

en başından beri biliyorum senin ne kadar etkilendiğini canım. Allah tekrar rahmet eylesin. Bu arada bloğu kapatmak konusuna gelince ben bir kere daha düşün derim. Yada bir süre ara ver. ve unutmaki burada sadece tarif paylaşmıyoruz. aynı zamanda biryerlerde bizi dinleyen bizimle üzülüp bizimle sevinen insanları tanıyoruz. ve sana da geçmiş olsun diyorum. bu ameliyatı olanlardan biliyorum ne kadar zor olduğunu. Sevgiyle kal...

mutfagabuyrun dedi ki...

canım benim başın sağolsun.mekanı cennet olsun.bende babamı kaybettim seneler önce.biliyorumki ne kadar zaman geçerse geçsin acısı hep taze.diyecek söz yok biliyorum ama blogunu kapatma konusunu biraz düşün.acele karar verme bence.çok öpüyorum.

Unknown dedi ki...

sevalcim tekrar başın sağolsun diyorum.. Allah sabırlar versin.. ayrıca, ben bloğunu kapatma derim, nacizane bir fikir..

Unknown dedi ki...

Canımmm hoşgeldin tekrar başın sağol
sun.Mekanı Cennet,komşuları melekler
olsun.Bloğunu kapatmanı asla istemem
bence burası hiçbir menfaat gözetme
den birbirine her sıkıntısını,üzüntü
sünü,sevincini anlatan dostların ortak mekanı.Çok zor olduğunu biliyorum asla unutulmazlar ama zaman
la acılar azalır yoksa nasıl yaşanır.
harika tariflerinle döneceğin günleri bekliyorum sevgilerimle...

Mutfak Havlusu dedi ki...

Ne diyebilirim ki?
Zor ve sancılı bir süreç rabbim hayırlı bir şekilde atlatmayı nasib eylesin.Allah sabır versin size ve ailenize çok zor bir durum,annemin canı yanacağına benimkisinin yanmaıs tercihimdir ama ömür öyle işlemez ve iyiki "herşeyde bir hayr var"diyebilecek şekilde iman ve kader inancı var..
Başınız sağolsun..

Oglak Kizlari dedi ki...

Allah rahmet eylesin.
Kendini yıpratma bu kadar lütfen.
Ölüm hepimiz için, kaç tanemiz işlrini, yada ilişkilerini veya sohbetlerini tamalayıp gidebiliyor ki

Kalanlar sağolsun ve Allah sabır versin.

Üzgün anne Çiğdem

durutarifler dedi ki...

Canim basin sag olsun. Allah rahmet etsin. Mekani cennet olsun inşallah
Hiç kolay değil tabii
40 mum yanıyor daha
Sevgiler

suezgecmutfakta dedi ki...

Sizi cok iyi anliyorum bundan 5sene evvel bende babami kaybettim Almanyada oldugum icin cenazesine yetisemedim. Ates düstügü yeri yakar bol dua ile sevgiler.

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

canım başın sağolsun
mekanı cennet olsun
hiç kolay değil
saygılarımla
:))

Unknown dedi ki...

Canim kardesim... Biliyorum, yasadigin bu büyük aciyi, hem annemde, hem de babamda en yogun sekilde yasadim... Hala da yasiyorum... Onlar hic ama hic unutulmuyorlar, her daim rüyalarimizda, her an yanibasimizdalar gibi... Ama inan bana zamanla o acilar hafifliyor, hic gecmiyor ama biz o aci ile yasamaya alisiyoruz... Ben, birgün onlarla bulusacagimi düsünerek avunuyorum... Bu aramizdaki, ne kadar sürecegi belli olmayan bir ayrilik... Hayat ise devam ediyor... Ve bizler de yasama sarilmak zorundayiz, bununla mükellefiz... Sana sadece Rabbim sabirlar versin diyebiliyorum... Sevgilerimle kardesim...

sibelyalcincom dedi ki...

Tekrar başınız sağolsun ve sizede geçmişolsun babasını 4 yıl önce kaybeden biri olarak size çok hak veriyorum ama tabi ne yaparsınızki hayat devam ediyor ve insanlar kendilerini birşeylerle oyalayıp avutması gerekiyor özelliklede çocuk varsa. Bence bir süre sonra bloğunuz size ilaç gibi gelecektir.
Hoşgeldiniz....

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Sevalcim canım benim, postunu görünce çok sevindim. Seni tekrar burada görmek çok güzel. Yaşadıklarını anlamam mümkün değil tabi ki, böyle bir acı yaşamadım hiç. Ama Elhamdülillah Müslümanız ve biliyoruz ki; O'ndan geldik ve O'na döndürüleceğiz. Bu yaşadığının geçici bir ayrılık olduğunu ve birgün mutlaka kavuşacağınızı biliyorsun. İnancına sarıl ve lütfen bizi bırakma. Allah'a emanet ol canım. Sevgiler...

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

cancazım ben geldim gene
böyle zamanda kenetlenecezki
dostluklarımız daha sıkı olsun
dualarımız hep sizinle
:))bizden kopma.

Seda Kızılarmut Katrancı dedi ki...

İadey-i ziyaret için teşekkürler.

Sevgiyle kalın.

Seda

nergis mevsimi dedi ki...

Tekrar başın sağolsun.Ben de hem annemi,hem babamı kaybettim.Çok zor özellikle ilk zamanlar, daha sonrası ise geçmeyen buruk bir acı.Kendini oyalayacak birşeyler bul,tavsiyem blogunu kapatma.Zaten bizler yeni yazılarını uzun zamandır bekliyoruz:)Sabır dileklerimle...

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
yazını okurken kendimi zor tutuyorum. Haklısın sözün bittiği bu yerde ne dense hiç bir şey acını dindirmeyecek. Hiç bir zaman geçmeyecek ama zamanla küllenecek bir ateş bu. Ama yukarıda ki hadiste dediği gibi, ölüm Allahtan gelen bir şey ve yaşam yine de devam etmek zorunda.Babana bundan sonra dualarla, geriye bıraktıklarına sevgiyle bakarak gerekli özeni göstermiş olacaksın.
Ne mutlu ki geride kalan çocukları, dostları onun için yapmaları gerekenleri sevgiyle yapmışlar. Ne mutlu sana ki o güzel masayı eşle, dostla donatmışsın. Babam artık yok, bunları yapmamalıyım gibi şeylere girersen bunun sonu yok kuzum.Senin eşin, çocuğun var. Onların sana ihtiyaçları var. Eminim baban da böyle olsun istemez.Lütfen blogunu bırakma,biraz dinlen, acının azalmasını bekle ama yine bizlere dön.
Sen orada bir çok insana ne güzel ve ne değerli şeyler öğretiyorsun. Kimbilir kaç genç kız. kaç yeni evli ya da benim gibi bir çok insan neler öğrendi bu blogdan.
Elbette şimdi acın taze ama seni seven ve bekleyen bizleri blogundan mahrum etme.
Sevgiyle kal.

Unknown dedi ki...

tekrar başın sağolsun merak ettim ses varmı diye baktım bloga ara ara.allah kabul etsin okunan duaları.ah kendini yeme babama kalksana baba yatalak değilsin ki dediğimin ertesi günü yoğun bakıma kaldırdık 11. günde vefat etti. aklıma geldikçe ağlıyorum onu güçlü görmeye çalıştığım için kendime kızıyorum belkide bana kızmıştı diyorum bitmiyor iç sesimle çatışmam.
blogun senin zamanla terapi yerin olacak bende çok işe yaradı inan.allah rahmet etsin mekanı cennet olsun.
eskiden korkardım ölümden artık korkmuyorum babam orada diyorum.
sevgiler.

NzlGl dedi ki...

Sevalim,

bilki o
KEŞKELER
YAPMASA MIYDIM'lar
acaba YAPSA MIYDIM'lar
NE YAPAMADIM ACABA'lar

şu zamanlarda hiç peşini bırakmayacak. Ama insan zamanla bunlarada alışıyor daha doğrusu kabul ediyor. Bu düşünceler seni çok yıpratıyor biliyorum ama sonunda yıprandığınla ve onun getirdiği stresle başbaşa kalıyorsun.
Bunun ne gidenlere , ne de senin sorumlu olduğun insanlara faydası var.
Bana hep 'eşin var çocukların var' diyorlardı.
Ben sana bunu söylemeyeceğim. Allah ailemize sağlık, uzun ömürler versin o başka ama acı senin ve sen sonuna kadar yaşıyorsun bunu.
Ben annem babam için üzülmenin bile mutluluk olduğunu öğrendim. İyiki varlardı ve ben iyiki onlarla güzel zaman geçirmişim. Tabiki üzüleceğiz. Ama bil ki bunun sonu yok
sen istesende bu acı seni bırakmayacak. Ama Allahım nasıl bir dayanma gücü veriyorsa bir zamandan sonra anlıyorsun ve alışıyorsun.
Önemli olan o zamanı en az hasarla geçirmen.
Sayfanı kapatmanı istemem. Bende ayın düşünce içindeydim. İstediğin kadar ara ver biraz zaman geçsin sonra kararını verirsin.
Burnun içinde çok geçmiş olsun canım
Allah yaptıklarını kabul etsin onlara vasıl etsin inşallah
seni sevgiyle kucaklıyorum Sevalim, kendine iyi bak ne zaman istersen bana yazabilirsin.
öptüm, sevgiler

nazlı

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Sevalcim şu an acın çok taze.Neler yaşadığını çok iyi anlıyorum.Çokk zor bir durum,Ben de babamı,arkasından annemi kaybedince dünya durdu sanmıştım.
O büyük acıyı anlatması bile çok zor.
Asla unutulmuycaklar,yüreğimizde her daim yaşıycaklar.Emir büyük yerden canım.Bir gün onlarla biz de buluşucaz,bu kaçınılmaz.
Mekanları cennet olsun,bundan sonra onlara yapacağımız en güzel hediye bol bol dua okumak ve bol bol hayırlar yapmak.
Sevalcim,adaşım sana bir hatırlatmayla sabırlar diliyorum.
Sevdiğimiz biri ölünce 40 mum yanarmış.Bu 40 mumdan her gün biri sönermiş.Son kalan o 1 mum yaşadığımız sürece içimiz de yanar hiç sönmezmiş..
Zaman en iyi ilaç da olsa
O acı yaşadığımız sürece içimizde o son 1 mum gibi hiç sönmüycek.

Canım,sakın bloğunu kapatma.Bizler burada ayni hobilerimizi paylaşmakla kalmıyoruz,sevinçlerimiz de,acılarımız da birbirimizin desdekcisiyiz.Şimdi kendini biraz topla sonra yine gel,bizler burada seni bekliyor olucaz.
Sevgilerimle canım...

anneminkizıyim dedi ki...

Canim basiniz sagolsun, malesef gurbett bu acilari cekmek cok zor. Allahim rahmet eylesin. Bende babami burda kaybettim ve bana duyrulmadi ama cok zor, Allahim sabrini vermese halimiz nice olurdu. Sabirlar dilerim canim, sevgiler....

seyabb dedi ki...

Seni çok iyi anlıyorum Kardeşim.Benim de babam öldüğünde aynı duyguları yaşadım.Babam bizim sığınağımızdı.Sevgi doluydu.Annemle anlaşamaz ama babamla sevgiye doyardım.Ne yapalım yalan dünya...Biz seni bloğunda güzel yazılarınla görmek istiyoruz.Ben ;okuyorum ,geziyorum makyaj yapıyorum, ehliyet aldım.... tüm bunları babamı mutlu etmek için yapıyorum.O beni böyle görmek isterdi.Güçlü,zeki,ve kendine önem veren.Sevgilerimle.

Unknown dedi ki...

başın saolsun Allah sabır versin. Allah rahmet eylesin

Şehnaz dedi ki...

sevalcim tekrar tekrar başın sağolsun..bu acıyı biliyorum benimde babam vefaat ettiğinde sanki dünya durdu..hiçbirşeyin önemi kalmadı..ama allah herşeyin sabrını veriyor..zaman herşeyin ilacıdır..acın hiçbir zaman dinmez hatta yıllar geçsede aradan onu hatırladığında içinde bir zısı ,gözlerinde yaş hissedersin...hele en acısı artık baba diyememektir..asla babanın olmamasıdır...ALLAH TÜM YAKINLARINI KAYBEDENLERE,SENİN BABANA VE BENİM BABAMA GANİ GANİ RAHMET EYLESİN

Unknown dedi ki...

Güzel yürekli arkadaşım,
hayatta herşeye çare var zira bir tek ölüme yok.
nihayetinde aciz bir kuluz işte,
ne olurrr gönlünü gözünü kapama dünyaya,söylemesi kolay biliyorum ama canı gönülden istiyorum bunu inan,
lütfen sabret,dua et gönder babanın ruhuna,
rabbim cennetine almıştır inşallah,
ve ben sensi hep burda görmek,duymak haber almak istiyorum,
sık olmaz belki ama yine yaz arada olurmu?ses gelsin senden,
merakta bırakma beni,
elimden gelen ne olursa burdayım tamammı,
kocaman öpüyorum
sevgilerimle...

Baharcicegi dedi ki...

Sevalcim tekrar basinsagolsun mekani cenet olsun ,suanda sana ne desek icindeki acini ütüntünü azaltamayiz zaman en iyi ilac unutmassin ama acini icine gömersin hayat bir sekilde kaldigi yerden devam ediyor edecekte hepimiz icinde böyle
bende türkiyeden dönüstü anneme babami sanki son kez görecekmisim gibi sarilir öper kucaklarim ya bir dahaki gelisime onlari göremessem diye icim acitan bir duygu seliyle
Simdi acin daha taze blogunu durdurmani anliyorum ama zamana birak kapatma blogunu
Burun ameliyatin gecmis olsun canim
Allah kabul etsin babana yaptigin mevlüdü

Unknown dedi ki...

Başınız sağolsun babasızlık nedir hemde çok iyi bilirim.
Rabbim sevenlerine sabır versin .
Size de geçmiş olsun..

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Canım; tekrar başın sağolsun. Acı zamanla derine ineceği için etkisi biraz hafifleyecektir, emin ol. Yoksa, acılar hafiflemese, insan yaşayamaz..Benim yarışma 3 martta gerçekleşti ve hafta birincisi oldum. 18 marttaki tur finalini bekliyorum. Sağol, sabırlar dilerim..

yildiz dedi ki...

Basiniz sagolsun arkadasim,Rabbim yaptiginiz hayirlari dualari kabul etsin.Mekani cennet olsun Babaciginin

neslinameblog.blogspot.com dedi ki...

Canim Basin Sagolsun Allah Mekanini Cennet Etsin. Her canli ölümü tadacaktir biliyorsun. Bu herkesin basina gelecek. Blogunu kapatma bir sekilde devam et yine paylas o birbirinden güzel sofralari yemekleri biraz icini bu sekilde bosalt bu sana iyi gelecektir inan. Yada yaz bir süre icindekileri dök.

Pumpulininmutfagi dedi ki...

Tesadüf gördüm bloğunuzu bakayım dedim aman Allahım nasıl hüzünlendim anlatamam:(
İmtihan dünyası,insanın yaşayabilceği en büyük acılardan birini yaşamışşşınız,Babanızın yeri mekanı cennet olsun.Bir evlat olarak kendinizi kötü hissetmek yerine ona sürekli dua etmeniz onun adına hayır yapmanız yapabilceğiniz tek şey ve ona fayda sağlıcak şeyler.Rabbim başka acı göstermesin,sevdiklerinizle uzun,sağlıklı,mutlu bir hayat geçirmeyi nasip etsin...

Hobiriks dedi ki...

Blogunu yeni görmüş keşfetmiş biri olarak devam demeliyim önce sanırım.
Ve başın sağolsun. Üzülme demek boşuna olacaktır. 2 seneyi geçti babam yanımızda olmayalı.
hala halaa annemi aradığımda babam napıyor demek istiyorum. ordyken sanki gelecek gibi hissediyorum.. daha neler neler...
ama burda olman sana daha iyi gelecektir bunu unutma.
takipteyim bende artık.
tekrar görüşşmek üzere..

Hatice dedi ki...

Sevalciğim tekrardan başın sağolsun, zor bir süreç, Allah yardımcın olsun, sizlere sabırlar versin, babacığına da rahmet eylesin...
burnun için de geçmiş olsun cnm, inş en kısa zamanda eski sağlığına kavuşursun.
Blogunu beğeniyle takip ediyorum,
devam etmeni isterim, sevgilerimle...

Oznur (100de100 Marifet) dedi ki...

canim benimya tekrar tekrar basin saolsun,siirde dedigi gibi evet benim babam oldu ve benim senin kadar icim acimadi cunku hic gormedim tanimadim onu, o soyleydi boyleydi diyemiyorum senin gibi ,insallah Rabbim sabrini verir, suan herseyden vazgecmis durumda gibisindir ama malesefki hayat bizler icin devam ediyor,mevlut yapmisiniz, baban ne cok sevinmistir Allah kabul etsin insallah.
birde blogu sakin kapatma dursun, neden kapatcaksinki sana zarari ne hatta faydasi olur, kafani toplamaya calisirsin, arada gelip bu sekilde yaziyosun icini dokuyosun ,bu bile yeter sana, kendine cok iyi bak Allahim sabrinizi bol versin

Tümay Öztürk dedi ki...

Canım tekrar başın sağolsun ve de geçmiş olsun bende 2 kere ameliyat oldum bu burun eti olayından. Umarım daha iyi olursun. Allah kabul etsin canım...

bırtutamkekik dedi ki...

gözyaşları içinde okudum yazını sevalim.
yüreğime kor gibi damladı,her bir satırın..
rabbim mekanını cennet eylesin babacığının..
hayırlı ve berekleti cumalar..

Birsel ve İrem dedi ki...

Allah sabır versin, zor ama bir şekilde hayat devam ediyor. Babanızın mekanı cennet olsun.
Sevgiler...

neslice tarifler dedi ki...

Sevalcim canım benimmm, ne denir, acını ne teselli eder bilemedimki. Annem hep: "Gelin de ölüm de geldiği gibi kalmaz" der. Herkesin söylediği benim de inanmak zorunda kaldığım birşey var, bazı acıların ilacı şu koca karı ilacı zaman. Biraz geçsin bakalım. Ama nolur kendini harab etme. Acını yaşa ama güzel yaşa. Sen ne kadar kendini hırpalarsan baban yerinde o kadar rahatsız olur. Ben de benzer acıları üstüste yaşadım. İnsan dayanamaz sanıyor ama dayanıyor be Sevalim. Rabbim gücünü veriyor.

Ve nolursun bloğunu kapatma. Kafanı dağıtırsın, hem nimeti paylaşmak kadar güzeli var mı? Bak neler neler hazırlamışsın. O yemekleri görünce bile babanın ruhuna dua gönderdim. Nurlar içinde yatsın.

En içten, en yürekten duygularımı sana, bütün bildiğim duaları da babacığına gönderiyorum.

aslı dedi ki...

Anne-baba acısı başka olur... Zamanla küllenir ama hep yüreğinin bir köşesi de onlar için ince ince sızlar durur.
Allah sabırlar versin... Ne şanslı ki arkasından duasını okuyacak, onu en güzel anılarıyla hatırlayacak sizin gibi evlatları var.
Sevgiler:)

tuğba dedi ki...

allah rahmet eylesin babanızı sizede geçmiş olsun bende kemik eğriliğinden amaliyat olucam doktor 15 dk halolur diyor ameliyattan sonra çok ağrırmı nasıl birşey cevap yazarsanız sevinirim.

yemekbiraşk dedi ki...

tuğba hanım, sonuçta narkoz alıp uyutuluyor ve burnunuzda bir işlem yaplıyor.. ilk bir iki gün sıkıntılı tabi içinde tamponlar falan var.. bilmiyorum artık benim canım mı çok nazlı anlamadım ben.. korkmayın yani doktorunuz da güvenceyi verdiyse rahat olun.. sonrasında yazarsanız sevinirim..
iyi günler..
seval

Nilgün dedi ki...

Seval'cim seni çok iyi anlıyorum. Bende babamı 7 yıl önce kaybettiğimde aynı senin gibiydim. Geçtiğimiz Çarşamba günü de 3 aylık bir hastane döneminden sonra kayınvalidemi toprağa verdik. Hayat ne olursa olsun öyle yada böyle devam ediyor. Gidenler unutuluyor mu asla. Allah hepimize sabırlar versin.. Pastaya bayıldım..

Special design for Yemek Bir Aşk by GeCe