8 adet temizlenmiş enginar (kararmaması için limonlu suda beklemeli)
1 adet patates minik doğranmış
1 su bardağı bezelye
1 adet havuç minik doğranmış
1 adet soğan yemeklik doğranmış
yarım limon suyu
4 ym kaşığı zeytinyağ
yarım demet dereotu
tuz
hazırlanışı
Soğan ve havuçları zeytinyağında soteleyin. patatesleri, bezelyeyi, tuzu ekleyip enginarları üzerine ters çevirin enginarların üzerini geçecek kadar su, ince kıyım dereotunu ve limonunu ekleyip pişirin. Piştikten sonra servis tabağına alıp garnitürünü enginar çanaklarının içine pay edin. Buzdolabında biraz dinledirip servise öyle çıkarın.
2 yorum:
Enginarı çok severim çok iştah açıcı duruyor, elinize sağlık...
teşekkür ederim canan hanım :)
Yorum Gönder