28 Temmuz 2010 Çarşamba

çilek reçeli

çilek reçeli

malzemeler
2 kg çilek (en küçüğüne ve mis gibi kokuyor olmasına dikkat edilmesi gerekli)
2 kg şeker (1 su bardağı eksik)
yarım limon suyu

hazırlanışı

  • Çilekleri temizleyip yıkadıktan sonra üzerine şeker ilave edilerek beklemeye alınır. 3-4 saat gibi bir süre beklemesi yeterli olacaktır.

  • Pişirilen tencerenin 2 parmak aşağısından çizgi halinde margarin çekilirse reçelin taşması önlenir.

  • Kısık ateşte 30 dk kadar pişirin limon suyunu ekleyip 5 dk daha pişirin ağzı açık olarak soğutun.

  • Pişme esnasında oluşan köpükleri mutlaka bir yemek kaşığı ile temizleyin. Kıvamının olduğunu anlayabilmek için porselen tabakta test yapabilirsiniz. Klasik yöntem ise söyle; Bir yemek kaşığı tabağa dökün akıcı değilde ilerlemesi yavaş oluyorsa reçeliniz olmuştur.

5 yorum:

Fuat Gencal dedi ki...

Bahçemdeki çilekleri toplayıp bende kışa hazırlık yaptım. Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

Saygılar.

kalpkurabiye, deniz dedi ki...

işte benim için yapılmış nefis bir reçellll:))
ellerine sağlık canımm.. ekmeğimi bana bana yerim ben:))

kalpkurabiye, deniz dedi ki...

canımm mimledim senii:)) çok zevkli gerçektenn:))
öpüyorumm..

yemekbiraşk dedi ki...

Fuat Bey teşekkürler. Bende bayılırım kışa hazırlık yapmayı. Çok da hoşuma gider köylerde yapılanlar. Tarhanalar, meyve kuruları, pekmezler vs. :)

yemekbiraşk dedi ki...

hımmm bilseydim bu kadar sevdiğini bir kavanozcuk yollardım sana :)
mim... telaşlandım bak şimdi ben :)

Special design for Yemek Bir Aşk by GeCe