13 Mayıs 2010 Perşembe

viyana şinitzeli ve patates püresi


malzemeler:
 2 kişilik
2 adet süt dana büyük biftek
1 su bardağı un
1 su bardağı galeta unu
1 yumurta
1/2 çay bardağı süt
tuz karabiber
(biftek sayısını kişi başına göre arttırabilir malzemeyi çoğaltabilirsiniz)

hazırlanışı:
Biftekleri iyice dövün Sinitzel çok kalın olmamalı. Kağıt havluyla iyice iki tarafını kurulayın. Bir tabakta un, karabiber ve tuzu karıştırın. Başka bir tabağa galeta ununu koyun. ayrı bir tabakta yumurta ve sütü çırpın.
Biftekleri önce una sonra yumurtalı karışıma en son galeta ununa bulayıp bol kızgın yağda kızartın. Limon dilimi ve patates püresiyle servis yapın.

patates püresi için :
500gr patatesin kabuklarını soyun küçük küçük doğrayıp üzerini 1 parmak geçecek kadar su ekleyip haşlayın. Suyunu süzüp  güzelce ezin içinde pürüz kalmasın. 1 ym kaşığı terayağ 1 aida çay bardağı süt ekleyip kısık ateşte karıştırın sütünü çekince ocaktan alın.

2 yorum:

ebru dedi ki...

canım ellerine sağlık harika görünüyor tabak...

yemekbiraşk dedi ki...

ebrucum çoook teşekkür ederim. Seninde ekmeğin nefis olmuş :)

Special design for Yemek Bir Aşk by GeCe