4 Ağustos 2011 Perşembe

kremalı ıspanaklı kek

Tarif eklemekten ziyade o kadar resimlerin arasından resim seçmek onlarla uğraşmak çok zor geldiği için  sayfamı çok ihmal ettim.. Gelen tepkilere daha fazla dayanamadım ve huzurlarınızda kremalı ıspanaklı kek..
Bu kek benim mutfağımdan değil, sevgili Arzu'nun Türkiye tatilinden önce bizi ağırladığı günden.. Tarifini almıştım kaybettim sanırım sadece atmosfer değişsin diyerek ekliyorum..
Çünkü bu postu kendi laptopumdan yazmıyorum dolayısıyla resimlerimde yanımda değil picasada kayıtlı olan resmi tercih ettim..
Sunumunu ben çok şık buluyorum bu şekilde kek olarak yada hafif nemlendirip iki kat arası krema sürüp pasta olarak servis yapabilirsiniz..
Ayrıca inanan herkezin ağız tadıyla ramazan geçirmesini diliyorum..

Biz hala Türkiye'deyiz yaklaşık bir hafta sonra araba yolculuğuyla dönüyoruz..

Kimseleri ziyaret edemedim bir miskinlik bir miskinlik, merak eden soran tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum..


malzemeler
3 tane yumurta
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı un
1,5 su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı ıspanak püresi
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya

hazırlanışı
(ıspanak püresi için: ıspanakların sadece yaprak kısmını alıp yıkayın çok az suda haşlayın. robotta püre haline getirin) Yumurtayı şeker ve vanilya ile krema olana kadar çırpın. Diğer malzemeleri de ekleyip önceden ısıtılmış 180C fırında pişirin. Kek soğuduktan sonra yanlarından ve üzerinden traşlayın. Çıkan kek parçalarını rondoda un haline getirin.
1 paket kremşantiyi tarifine göre hazırlayıp kekin üzerine ve yanlarına sürün. Kek kırıntılarını pastanın üzerine serpin. Buzdolapda 1-2 saat dinlendirip servis yapın.

Special design for Yemek Bir Aşk by GeCe