10 Ekim 2013 Perşembe

patlıcan graten

Geçen gün akşam yemeğinin yanına garnitür olarak yaptım. Ben patlıcanı çok ama çok severim her halini. Bu haliyle de fena olmadı beşamel işin içine girince lezzette katlanıyor haliyle..
Kızartma olmadığından da daha hafif oluyor. Beşamelden önce tavuk sote, kıymalı harç yada kuşbaşı etle yaparsanız ana yemeğe dönüşecektir.

(4-5 kişilik)
2 tane bostan patlıcan
3 tane domates
2 ym kaşığı zeytin yağ
karabiber
tuz

Patlıcanları yıkayın ince dilimleyin sahan tencereye yerleştirin. Üzerine rendelediğiniz domatesleri ve diğerlerini koyarak kısık ateşte patlıcanlar yumuşayana kadar pişirin.
 
beşamel sos
3 ym kaşığı tereyağ
4 ym kaşığı un
1,5 su bardağı süt
tuz
Tereyağı eritin unu ekleyip kavurun. süt ve tuz ekleyip çırpma teliyle karıştırarak boza kıvamına gelene kadar pişirin.
 
Patlıcanları fırın kabına yayın üzerine hazırladığınız beşamel sosunu dökün en üste 1 su bardağı kadar rendelediğiniz kaşar peynirini serpin isteğe bağlı kiraz domateslerle süsleyip 220C fırında peynir kızarana kadar pişirin.
 

6 yorum:

Meri'nin Mutfağı dedi ki...

Patlicanlisini hic yemedim eminim cok lezztlidir.eline saglik cnm

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık nefis görünüyor,
çekiliş düzenledim katılır mısın ? Blogspot tabanlı blog kullananlara özel çekiliş http://www.seviminaskanasi.com/2013/09/bloggerlara-ozel-cekilis.html#axzz2hO8xM6tn

sibelyalcincom dedi ki...

patlıcanın her halini severim ellerinize sağlık:)

Özgen dedi ki...

Eline sağlık ben bunu kıymayla yapacağım çok hoşuma gitti sevgiler...

Ayşe Eser dedi ki...

merhaba
güzel görünüyor ellerinize saglık.bende beklerim sevgiler

Selma Mutfakta dedi ki...

Merhaba canım tariflerini çok beğendim sende benim sitemi ziyaret edebilirsin. Allah yardımcınız olsun kolay gelsin.

Hazır Yufkadan Börek Tarifleri - http://www.selmamutfakta.com/2016/01/hazir-yufkadan-borek-tarifleri.html

Special design for Yemek Bir Aşk by GeCe