7 Ekim 2013 Pazartesi

yaz pizzası/sebzeli pizza

Yazdan kalma tarif olduğu için otomatikman adını da oradan alıyor. Bu basit tarifi neden yayınladım sorusu oluyorsa efendim hemen naçizane fikirlerimi sizlerle paylaşmak olduğu için cevabını verebilirim..
Oğlum, arkadaşının doğum günü partisi için, Ünlü bir pizzacıya davetliydi. 9 ufak çocuk pizza pişirip, yedi. Sonrasında ufak tefek süprizler ve oyunlarla günü tamamladılar.

Bende uzaktan takip ettiğim kadarıyla kendimce bir sırlarını öğrendim:mısır unu

O altının nar gibi kızarık olmasının sebebi mısır unuymuş.

(laf aramızda benimkinin unu az geldi ama lezzetini hemen almıştı)
Pizza hamuru ne kadar ince ve iyi mayalanmış olursa o kadar iyi bir pizzanız olur.
Domates rendesi ve salçası kullanın. Domates rendesi lezzetini arttıracak.
Sosun içine halis zeytinyağ kullanın.
Sarımsağı biraz tuzla döverek kullanın. Özü, kokusu, tadı daha iyi olacaktır.
olmazsa olmazı kekik. Taze kekik hem görsellik hemde tat için daha iyi sonuç verecektir.
Tepsiyi  kağıtla değil de zeytinyağıyla yağlayarak kullanın.



orta boy tepsi için
3 su bardağı beyaz un
1 paket yaş maya (daha iyi sonuç verir)
tuz
aldığı kadar su
açmak için mısır unu
(yada fırından alacağınız ekmek hamuru, benim burada öyle bir şansım yok:)

Mayayı bir kase suda iyice ezin. Unu derin kaba alın mayayı ekleyin az az su ekleyerek yoğurun. En son tuz ekleyip tekrar yoğurun. (tuz, mayanın yapısını bozmamak için işlem bittikten sonra eklenir)
 
Üzerini mutfak bezi örterek hamurun kabarması, mayalanması beklenir.
 
Büyük kaseye 2-3 tane domates rendelenir, üzerine 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası konur salça içinde  ezilir. bir kaç diş ezilmiş sarımsak, tuz, karabiber, kekik, bir kaç yemek kaşığı zeytinyağ ve koyu boza kıvamını alacak kadar su ekleyip karıştırın.
 
Mayalanmış hamuru yuvarlayın. Tezgaha mısır unu dökün üzerine hamuru koyarak yarım cm. kalınlığında açın. Tepsiyi zeytinyağıyla yağlayın. Açtığınız hamuru elinizle tepsiye yayın kenarlarını oluşturun. İçine sosu dökün her tarafına yayın. 200C fırında kabuk tutana kadar pişirin. Fırından çıkarın 200 gr rende kaşar peyniri yada mozzarella serpin. Dilimlenmiş kabak, mantar, biber, zeytin yerleştirin. Altın rengi olana kadar fırında kızartın.
 
 

5 yorum:

Sehrinaz Karasakal dedi ki...

ilk defa duydum inan.. mısır unu ile denemek lazım.. görüntüsüde bir harika.. emeklerine sağlık...

sevgilerimle...

nursen aksoy dedi ki...

Mısır unu ,süper fikir..Ellerinize sağlık..sevgiler.

mutfagabuyrun dedi ki...

olsada yesem dedim canım.nefis nefiss.ellerine sağlık.sevgiler.

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Misir ununu bende hic duymamistim ama diger yazdiklarini yapiyorum,fakat ben cok az yas maya yada bir paket kuru maya kullaniyorum,maya cok olunca eksi kokuyor vede cok kabartiyor,kalilasiyor,sebzelide denedim coknefis olsu gercekten,zaten evde yapilan herseyin lezzeti baska,eline saglik canim,tarif icin tesekkürler!

evatolyesi dedi ki...

Mısır ununu hiç duymamıştım yeni bir şey öğrendim:) ellerinize sağlık sevgiler

Special design for Yemek Bir Aşk by GeCe