4 Haziran 2013 Salı

tavuklu nefis katmer börek

tavuklu nefis katmer börek
Daha önce yediniz mi yada yaptınız mı bilmiyorum ama ben bayıldım.. Milföy kıvamında elde açma nefis bir börek mutlaka davet sofralarınıza yapın derim. Benim artık favori börek hamurlarımdan oldu çünkü..
 
2 su bardağı su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
Tüm malzemeyi karıştırın kulak memesinden biraz sert hamur yoğurun..
arasına sürmek için 250 gr margarin yada tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ tereyağ eriyince içine döküp karıştırın
 
(iç malzeme olarak istediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz)
yarım kilo kuş başı tavuk göğsü
1 paket küçük doğranmış mantar
1 tane ince doğranmış kuru soğan
2 tane sivri biber çekirdekleri çıkarılmış ve kıyılmış
1 tane  kapya biber        "                "
karabiber
tuz
 
Yarım çay bardağı zeytinyağında tavukları soteleyin ateşinizi yüksek ayara alın mantarları ekleyin (sulanmaması için ateşi yüksek ayara alıyoruz) kavurun. Soğanları biberleri ekleyin hep beraber soteleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın iç harcınızı soğutun.
 
Yoğrulmuş hamuru 5 bezeye ayırın. her bezeyi açabildiğiniz kadar büyütün. Üzerine bolca yağ sürüp zarf şeklinde kapatın(kapatılan her katı tekrar yağlayın) diğer bezeleri de aynı şekilde yapın. Hepsini üst üste koyup buzdolabında 1 saat dinlendirin. Dolaptan çıkardığınız kareden 30 kare kesin. Kesilen küçük kareleri bohça olacak şekilde biraz daha açın İçine iç harçtan koyup bohça gibi kapatın üzerine kalan yağa yumurta sarısı ekleyip çırpın ve sürün. 180C fırında pişirin

8 yorum:

melisa dedi ki...

çok güzel
bohça yaptığımız hamurların beşini birden kesiyoruz değilmi en son 30 parça için

Adsız dedi ki...

Arkadaşınızın ellerine sağlık çok lezzetli duruyorlar. İlk fırsatta denemek isterim. Birşey anlamadım, katladığımız hamurları üstüte koyup dolaba koyup çardıktan sonra her hamuru mu yoksa bütün hamurları birden mi 30 kareye kesiyoruz?

yemekbiraşk dedi ki...

buranın biraz karmaşık olduğunun farkındayım:) 5 tane hamuru üstüste (koyarken yağsız yerlerde yağlanacak) koyup dolaba kaldırıyorsunuz. çıkarınca ayırmadan bir seferde 30 parçaya bölüyorsunuz. sonra her birini inceltiyorsunuz..

Sevimin Aşkanası dedi ki...

ne güzel ne hoş ellerinize sağlık bayılırım katmer böreğe.

Meliha Çalışkan dedi ki...

Görüntüsünden belli nasıl nefiss olduğu.
Ellerine sağlık canım:)

Adsız dedi ki...

örgü poğaçanın tarifini sabırsızlıkla bekliyorum.katker böreği yaptım süper oldu.tarifler için teşekkürler.sevgiler.Ayten

En İyi Yemek Siteleri dedi ki...

Merhabalar,
En iyi yemek sitelerini toparladığım bir yemek sitesi kütüphanesi oluşturdum:)
Listemde siz de varsınız, bilgilendirmek istedim.
Çalışmalarınızda başarılar...
Ziyaret etmek isterseniz:
En İyi Yemek Siteleri


BETÜL Btl dedi ki...

Çok güzel görünüyorlar. Ellerinize sağlık...

Special design for Yemek Bir Aşk by GeCe