14 Ocak 2013 Pazartesi

kağıt kebabı

 
Çok pratik ve kolay bir davet yemeği. Sade et olarak servis yapacaksanız kağıdıyla beraber servis yapabilirsiniz yanında pilav, patates gibi yan yemek olacaksa ambalajından çıkarıp servis yapın.. Aslında ölçüyede gerek yok misafir sayınıza göre ayarlayabilirsiniz ben yarım kilo etten 4 paket hazırladım tercih sizin. Olabildiğince sade şekliyle tercih ediyorum, kağıt kebabını arzu ederseniz patates, sivribiber gibi sebzeleri de ekleyebilirsiniz..
 
500 gr kuşbaşı kuzu eti
1 su bardağı bezelye
1 tane büyük havuç
1 su bardağı domates püresi (yazdan hazırladığımız yada rendelenmiş domates)
2 ym kaşığı zeytinyağ
kekik
karabiber
tuz
 
 
 
Havucu doğrayın diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. Fırın kağıdının ortasına hazırladığınız eti koyarak ambalajlayın. Kağıdın yanmaması için folyoya sarın. 200C fırında pişirin. (35-40dk sürede benim kebablarım pişmişti kullanacağınız ete görede zaman değişebilir pişme esnasında kontrolü elden bırakmayın)
 
 

20 yorum:

Ferkay dedi ki...

Nefis bir görüntü ellerine sağlık Sevalcim..

Gisi Tasarım dedi ki...

İştah kabartan türden olmuş ama bu canısı.
Ellerine güzel yüreğine sağlık, gecenin bu saatinde zaten bir şeyler yememek için zor tutuyordum kendimi, bunu görmem hiç iyi olmadı benim için :)
Kucak dolusu sevgilerimle..

Gurme Şirine dedi ki...

bir et sever olaraktan bu yemek tam benlik olmuş...
harika görünüyor...
canım ellerine sağlık..........

Unknown dedi ki...

Canım bizde çok severeiz ve sık pişer evde acıktım mı ne ellerine sağlık sevgiler...

Arzu Sözen dedi ki...

enfes bir görüntü gel beni ye diyor adeta.. ellerinize sağlık

Nurşen Aksoy dedi ki...

Ellerine sağlık canım,nefis olmuşlar..porsiyonluk olmasıda ayrı güzel..sevgiler..

HaticeMutfakta dedi ki...

Leziz olmuş ellerine sağlık.

NzlGl dedi ki...

Şu an saat 08.41
ve olsa rahatlıkla iki tane yerdim:)))))) eline sağlık olsun canım, sevgiler

Deniz dedi ki...

Çok leziz görünüyor. İştah açıcı gerçekten :) Ellerinize sağlık.

sarımutfak-hande dedi ki...

bencede güzel bir davet yemeği olur
ellerine sağlık çok güzel görünüyor

LeylaK dedi ki...

Eşim çok sever ve çoook güzel yapar :) Harika...

sibelyalcincom dedi ki...

Bayıldım nefis görünüyor:) ellerinize sağlık

*mehtap dedi ki...

işin içine kuzu etide girince tabi ki nefaset artmış,ellerine sağlık.

Özgür Tatlar dedi ki...

sayende farkli birsey ogrendim ben eti duduklude onceden pisiriyordum.ama pisirmeden de oluyormus demekki.bir de oyle deneyecegim.

İlkedicik'in Mutfağı dedi ki...

Mmmm..Çok leziz gorunuyor ellerine saglık hemen denemelıyım :)

Fatosca Tadlar dedi ki...

Ben de dana etiyle ve hep ön pişirmeli yapıyordum. Ama bu tarifi mutlaka denemek lazım. Ellerine sağlık çok güzel görünüyor.
Sevgiler...

Yemek tarifleri dedi ki...

Nefis duruyor gerçekten. Elinize sağlık.

Fragmanlar dedi ki...

Elinize sağlık, nefis görünüyor

Videolar dedi ki...

Lezzetli olur inşallah bizim yaptığımızda :))

Mert dedi ki...

restoranlarda yemeğe alışkınızda evde yapmak zorlayacaktır. elinize sağlık.

Special design for Yemek Bir Aşk by GeCe