14 Ocak 2015 Çarşamba
tencere de sebzeli kofte
Koftenin hatirina sebzeler de yenir diyerek pisirdigim ana yemek Hic su koymadan agir agir pisirdigimden firinda kebab gibi lezzetli oldu
malzemeler
yarim kilo orta yagli kiyma
2 tane rendelenmis kuru sogan
4-5 yemek kasigi galeta unu yada iri taneli misir unu
karbiber
kekik
kimyon
tuz
Tum malzemeyi iyice karistirip guzelce yogurun.
Findiktan irice kofteler yuvarlayin
2 tane patlican alacali soyup parmak parmak dograyin
2 tane kabak ayni sekilde dograyin
sebzelerin uzerini kapatacak kadar 3-4 tana domates dilimi
2 tane piyaz dogranmis kuru sogan
Sirasiyla patlican kuru sogan kabak ve domatesleri tencereye yerlestirin uzerine tuz ve zeytinyagi gezdirin/ En uste kofteleri yerlestirin. Kaynadiktan sonra ocagin altini kisin agir agir pisirin.
Afiyetle