Sarımsaklı yoğurtla servis yapılırsa beytiden pek farkı olmuyor.
malzemeler: (resimdeki kalınlıkta 6 adet çıkıyor)
250 gr kıyma
1 büyük rendelenmiş soğan
2 tane sarımsak rendelenmiş
1 çay bardağı kaşar rendelenmiş
1 tatlı kaşığı karabiber
pul biber (isteğe bağlı)
bir tutam maydonoz ince kıyım
2 yumurta (1 tanesi köftenin içine 1 tanesi yufkanın üzerine sürülecek)
tuz
hazırlanışı:
Köfte malzemeleri iyice yoğrulur. Yufkanın üzerine erimiş margarin sürülür uç kısımları içe doğru katlanarak kare elde edilir bir ucuna köfte yayılır ve rulo yapılır margarinin kabına yumurta kırılır karıştırılıp yufkanın üzerine sürülür. 180 derece fırında pişirilir.
8 yorum:
ellerine sağlık canımm:) nefis görünüyor gerçekten ellerine sağlık..
teşekkür ederim denizcim :))
COK GUZEL OLMUS ELINIZE SAGLIK
SEVGILER
teşekkür ederim. çok naziksiniz. görüşmek üzere :)
Ben bu tarifi milföyle yapiyorum... gercekten nefis bir lezzet oluyor.Ama yufkayla da harika bir görüntü cikmis, ellerine,emegine saglik, bu arada ödülüm icin cok tesekkür ediyorum, cok incesin, sevgilerimle
zehra
merhaba Zehra Hanım. milföyle denemedim ama yakışağından eminim. Milföyle bir tarifim var oda eti sararak yapıyorsun. ödül için, ben teşekkür ederim kabul ettiğiniz için :)
hoşcakalın.
abla ellerine sağlık resimdeki yufka ve kıymanın uyumu harika...
teşekkür ederim ebrucum. senin lahanalarda nefis gözüküyorlar haberin olsun :) sevgiler canım.
Yorum Gönder