malzemeler:
1 kg.lık karnabahar
200 gr kıyma
1 büyük soğan
1 büyük domates
bir tutam maydonoz
1 tatlı kaşaığı karabiber
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
2 yumurta
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
2 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı zeytinyağ
hazırlanışı:
Karnabaharı çiçeklere ayırıp tuzlu kaynar suda 10 dk. haşlayıp süzüyoruz. Yumurtayı tuz karabiberle çırpıp karnıbaharları bulayıp sıvıyağda kızartıyoruz.
Soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağında soteliyoruz. Kıymayı ekleyip tekrar kavuruyoruz. Domatesleri ekleyip suyunu saldıktan sonra salçasını koyup 1-2 dakika kavuruyoruz. baharatlarını, tuzunu, 2 su bardağı suyu da ekleyip kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz. İnce kıyılmış maydonozu katıp karıştırıyoruz.
Fırın kabına karnabaharları dizip üzerine kıymalı sosu döküp rende kaşarı serpiyoruz. 220 derece fırında peynirler kızarana kadar pişiriyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder