pandispanya malzemeleri:
20 cm lik kalıp için
4 yumurta
6 ym kaşığı şeker
3 ym. kaşığı un
1 ym kaşığı nişasta
2 ym kaşığı kakao
1 pk kabartma tozu
Hazırlanışı:
Yumurtaların sarılarını beyazlarını ayırın. Beyazlarını kar gibi olana dek çırpın. İçine şekeri ekleyip biraz daha çırpın. Yumurta sarılarını ilave edip çırpmaya devam edin. Kalan tüm malzemeyi eleyip karışımın içine ilave edin hepsini 5-6 dk. çırpın hafif yağlanmış kalıba dökün. önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
ayrıca;
1 pk çikolatalı krem şanti (tarifine göre hazırlanmış)
1 pk çilekli krem şanti(tarifine göre hazırlanmış)
250 gr doğranmış çilek
ıslatmak için meyve suyu
Pastayı iki kata ayırın. Aralarını meyve suyuyla ıslatın. Çilekli krem şantinin içine çilekleri ekleyin karıştırın. Pastanın arasına yayın ikinci katı kapatıp çikolatalı krem şantiyi her yerine sürün. Üzerini ve yanlarını küçük çikolata parçacıklarıyla kaplayın. Şeker hamurundan hazırladığınız (yada hazır aldığınız) çiçeklerle süsleyiniz.
not: üzerindeki çiçekleri ben hazırladım. şeker hamurunun tarifini en kısa zamanda yayınlayacağım. Çünkü bu sefer daha kolay açılabilen hamur oldu.)
not: üzerindeki çiçekleri ben hazırladım. şeker hamurunun tarifini en kısa zamanda yayınlayacağım. Çünkü bu sefer daha kolay açılabilen hamur oldu.)
0 yorum:
Yorum Gönder