malzemeler:
1 adet avakado, elma dilimi kesilmiş
1 adet taze soğan, ince halka doğranmış
5-6 adet yeşil salata, küçük parçalanmış
1 adet salatalık, küp doğranmış
yarım demet ince kıyım maydonoz
yarım demet ince kıyım dereotu
sosu için:
1 yk kaşığı hardal (dolu dolu kaşık)
1 ym kaşığı elma sirkesi
1 yemek kaşığı limon
1/2 çay bardağı zeytinyağ
1 ym kaşığı salata baharatı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 diş rendelenmiş sarımsak
tuz
tüm malzeme iyice çırpılır.
salatanın hazırlanması:
Avakado hariç tüm yeşillikler salata kabına alınır. Üzerine avakadolar serpiştirilir. Sosu dökülüp servise hazır edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder