6 Mayıs 2010 Perşembe

pastane poğaçası yada saçaklı (sakallı) poğaça

Mutfaktan Seslerin düzenlediği 59. Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği için yaptığım (saçaklı , sakallı) pastane poğaçalarm. Doğruyu söylemek gerekirse bu etkinlikten sevgili Kalp Kurabi'yenin sayfasında görüp haberim oldu. Bana katılmak ise 59.sunda nasip oldu :)

malzemeler:
100 gr margarin
1 yumurta (beyazı içine, sarısı üstüne. Benim yumurtalarım küçüktü iki tane kullandım.)
1 pk maya
1 ym kaşığı şeker
aldığı kadar un (250 gr kadar alıyor, bu ölçülerden 1 tepsi poğaça çıkıyor)
1 çay bardağı ılık süt
tuz

arsasına sürmek için :
1 kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir
1 kutu labne peynir
ince kıyım maydonoz, dereotu

hazırlanışı:
Hamurun tüm malzemelerini yoğuralım. (önce mayayı süt ve şekerle ezelim) Mümkün olduğunca uzun mayalandıralım. 3-4 saat gibi. Cevizden küçük parçalar koparalım yuvarlayıp yağlanmış tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpelim. 200 derece fırında pişirelim.

Ilındıktan sonra peynirleri karıştırıp içine kıydığımız maydonozdan biraz ekleyip karıştıralım. poğaçaları koparmadan aralarını kesip peynirden sürüp maydonoz ve dereotuna bulayalım.




0 yorum:

Special design for Yemek Bir Aşk by GeCe