Tuz Biber Dergisinin Yemek Tarifleri Etkinliğinin konusu bu ay Makarnalar. Bizim evde neredeyse 7gün 24 saat yenebilecek bir yemek.
malzemeler:
500 gr penne makarna
400 ml krema
100 gr rende kaşar
200 gr füme küçük bölünmüş somon
1 adet rendelenmiş soğan
1 dolu kaşık margarin
100 gr ince kıyım mantar
1 tutam dereotu
1 adet sebze bulyon
1 ym kaşığı silme nişasta
karabiber
hazırlanışı:
Penneler istediğiniz kıvamda haşlanır. Margarin eritilir soğanlar kavrulur. Mantar ilave edilir hafif kavrulur. Krema ve nişasta eklenir karıştırarak pişirilir. Sosa bulyon, dereotu, karabiber, kaşar ve somon eklenir. Biraz daha kaynadıktan sonra ocaktan alınır. Pennelerin üzerine dökülür karıştırılır. Servis tabağına alındıktan sonra toz permesan serpilir. (eski kaşar da olabilir)
not: eğer sos koyu olursa haşlanmış makarnanın suyuyla açılır.
1 yorum:
Penne makarnanın krema ile tatlandırılıp hangi yardımcı malzeme ile olursa olsun tamamlanmasına bayılıyorum. Somonlusunu hiç yemedim ama resim o kadar özendirici görünüyor ki ilk fırsatta deneyeceğim. Ellerine sağlık arkadaşım..
Yorum Gönder