28 Temmuz 2010 Çarşamba

çilek reçeli

çilek reçeli

malzemeler
2 kg çilek (en küçüğüne ve mis gibi kokuyor olmasına dikkat edilmesi gerekli)
2 kg şeker (1 su bardağı eksik)
yarım limon suyu

hazırlanışı

  • Çilekleri temizleyip yıkadıktan sonra üzerine şeker ilave edilerek beklemeye alınır. 3-4 saat gibi bir süre beklemesi yeterli olacaktır.

  • Pişirilen tencerenin 2 parmak aşağısından çizgi halinde margarin çekilirse reçelin taşması önlenir.

  • Kısık ateşte 30 dk kadar pişirin limon suyunu ekleyip 5 dk daha pişirin ağzı açık olarak soğutun.

  • Pişme esnasında oluşan köpükleri mutlaka bir yemek kaşığı ile temizleyin. Kıvamının olduğunu anlayabilmek için porselen tabakta test yapabilirsiniz. Klasik yöntem ise söyle; Bir yemek kaşığı tabağa dökün akıcı değilde ilerlemesi yavaş oluyorsa reçeliniz olmuştur.

24 Temmuz 2010 Cumartesi

revani

revani

Pufidik pufidik, tam kıvamlı revani. Fotağrafı da anlatıyor değil mi? :)

malzemeler
3 adet yumurta
3 fincan toz şeker
2 fincan irmik
2 fincan yoğurt
4 fincan un
1 adet limon kabuğu rendesi
1 pk vanilya (kullanmadım)
1 pk kabartma tozu

şerbeti için
3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 ym kaşığı limon suyu


hazırlanışı

  • Yumurta, toz şeker, yoğurt, un, irmik, limon kabuğu rendesi, vanilya ve kabartma tozu hepsini iyice çırpın.
  • Akıcı kıvamda ki hamuru yağlanmış tepsiye dökün. 180C fırında pişirin
  • Şerbeti limon hariç 20 dk kaynatın limon suyu ekleyip 5 dk daha kaynatın. Soğumaya bırakın
  • Sıcak kekin üzerine soğuk şerbeti kepçeyle hepsini gezdirin.
  • Dilimledikten sonra üzerine hindistan cevizi serpin.

21 Temmuz 2010 Çarşamba

mayonezli havuç salatası, kereviz salatası, patates salatası

Kızımın ilk yaş partisinden, tariflere devam:)
Havuç salatası

malzemeler:

1 kg havuç
3 ym kaşığı mayonez
1 su bardağı suyu süzdürülmüş yoğurt
çekilmiş ceviz içi
1/2 çay bardağı zeytinyağ
2 tane sarımsak rendelenmiş
tuz

hazırlanışı

  • Havuçları temizledikten sonra rendeleyin az tuzlu suda haşlayın ve suyunu süzün.

  • Karıştırma kabına aldığınız havuçların içine yoğurt, mayonez, tuz, z.yağ, sarımsak ekleyip karıştırın.

  • Servis tabağına aldığınız havuçların üzerini ceviz, maydonoz isteğe bağlı tane mısırla süsleyiniz.


kereviz salatası

Sık yaptığım salatalardan biride kereviz salatası, farklı sunumlarla sofralarımdaki yerini hep korur.Buradan tarifine ulaşabilirsiniz.
patates salatası

Patates salatasının binbir çeşidi var deseler inanırım nereye girse nasıl sunulsa her şeye yakışıyor.
Bu yaptığım salatanın da pek tarife ihtiyacı yok aslında. Son bir kaç defadır kırmızı soğanı kullanıyorum bence çok yakışıyor.

1 kg. patatesi haşlayın soyun küp küp doğrayın. Üzerine 2 adet kırmızı soğanı piyazlık doğrayın. 4 tane taze soğanı, bir demet maydonozu, bebe turbu doğrayın üzerine yayın. Sosu için 2 adet limon suyunu tuzu, zeytinyağını çırpın ve üzerine gezdirin.

19 Temmuz 2010 Pazartesi

mayonezli havuçlu dilim patates salatası

malzemeler
1 kilo patates
3 adet büyük havuç
2 adet taze soğan
1 adet limon
3 ym kaşığı mayonez
1 su bardağı yoğurt (sulu olmasın)
dereotu
tuz

hazırlanışı

  • Patateslerin kabuklarını soyun, haşlayın ve süzün içine tuz, ince doğranmış taze soğan, limon suyu, zeytinyağ ekleyip ezerek karıştırın. Belirlediğiniz bir kalıbın içine yayın.

  • Havuçları kazıyıp haşlayın, rendeleyip limon suyu, tuz, zeytinyağ ile tatlandırıp patateslerin üzerine yayın.

  • Yoğurt ve mayonezi karıştırın havuçların üzerine sürün. Buzdolabında bir kaç saat dinledirin. Dilimleyip üzerini dereotuyla süsleyin.

17 Temmuz 2010 Cumartesi

tava paçanga böreği

Günlerdir yayın yapamıyordum bloggerdan kaynaklanan sorundan dolayı resimler bir türlü açılmadı vınn danmı blogger danmı bilmiyorum. ve nihayet resimlerime kavuştum :) Tatilimizin yavaş yavaş sonuna da geliyoruz. Ayın başında İsviçre'de olmamız gerekiyor. Rüya gibi bir beldedeyiz Cide'de eğer gelmediyseniz görmediyseniz hayatınızda bir kere gelin görün derim. Özellikle loç bölgesini, ılgara mağarasını, Gideros koyunu,Valla kanyonunu, Ilıca şelalesini. Doğa güzelliğinin en dorukta olduğu bir kasaba. Tarifimize geçicek olursak Türkiye'den getirdiğim yufkalardan sararak hazırlamak istedim ama birbirine yapışmış yufkalar, o yüzden diğer malzemelerle tavada buluştu.

malzemeler
2 adet yufka
8 dilim pastırma
2 adet domates
2 adet sivri biber
1 su bardağı kaşar peynir rendesi
karabiber

hazırlanışı

  • Tavayı 1 ym kaşığı margarinle yağlayın 1 adet yufkayı tavaya parçalayarak yerleştirin.

  • Üstüne iri doğradığınız pastırmaları, kaşar peynirini, kabuklarını soyup doğradığınız domatesleri ve biberleri serpin en son karabiberini ekleyin.

  • Diğer yufkayı parçalayarak pastırmaların üzerini örtün. Alttaki yufka nar gibi kızarınca ters yüz yapın. Alt kısma 1 ym kaşığı margarin koyun diğer kısmıda kızarınca sıcak servis yapın.

11 Temmuz 2010 Pazar

el açması peynirli dolama böreği ve yoğurtlu taze fasulye salatası


el açması peynirli dolama böreği

Bu güzel böreğin hamurunun tarifi kıymalı kol böreği ile aynı farkı kıymalı pateteslinin hamuruna yağ sürülüyor peynirlinin ise yoğurtlu karışım, piştiği zaman öyle bir kabarıyorki lezzeti yemeden kendini daha gösteriyor.


hamur malzemeleri
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı su
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un


iç harcı için
400 gr peynir
yarım demet ince kıyım maydonoz
peynir çatalla ezilir ve maydonozla karıştırılır.

Yoğurt sos için
2 su bardağı yoğurt
2 yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 çimdik tuz
hepsi iyice çırpılır.

hazırlanışı
Hamur için malzemelerin tümü karıştırılır un azar azar eklenerek yoğrulur. Yumuşak bir hamur hazırlanır. 1 saat dinlendirilir. Hamur 12 eşit parçaya ayılır un serpilerek açılır üstüne yoğurt sostan bolca sürülür bir ucuna maydonozlu peynirden serilir rulo yapılarak tepsiye sarılır. Bu işlem bittikten sonra kalan sos üzerine sürülür ve susam serpilir 200derece fırında pişirilir.



yoğurtlu taze fasulye salatası


malzemeler
500 gr ince fasulye(börülce gibi olan)
5-6 ym kaşığı yoğurt
2 ym kaşığı mayonez
2 tane sarımsak rendelenmiş
1 ym kaşığı zeytinyağ
tuz

hazırlanışı
Fasulyeleri temizledikten sonra tuzlu suda diriliğini yitirmeden haşlayın süzün. Karıştırma kabına alın ve diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. Servis tabağına alıp dilediğiniz gibi süsleyin. Resimde görüldüğü gibi ben dilimlenmiş bebe turp ve maydonozla süsledim.







yoğurtlu semizotu salatası ve patates garnitür


semizotu salatası

malzemeler
1 bağ semizotu
1/2 çay bardağı zeytinyağ
500 gr yoğurt
3 tane sarımsak
tuz

hazırlanışı

Semizotunun sadece üst kısımlarını alıp güzelce yıkayın (diğer kısmını semizotu yemeği yapabilir yada hepsini salataya kullanabilirsiniz) suyunu iyice süzdürdükten sonra üzerine z.yağın yarısını, ezilmiş sarımsakları, yoğurdu ve tuzunu ekleyip karıştırın. Servis tabağına aldıktan sonra üzerine kalan z.yağını gezdirin.

patates garnitür

malzemeler
500 gr taze patates
3 ym kaşığı margarin
1 çay kaşığı karabiber
bir tutam ine kıyım maydonoz ( taze kekik kullandım)
tuz

hazırlanışı
Patateslerin kabuklarını soyup haşlayın. Kuşbaşı doğrayın tavada margarini eritip patateleri tavaya salın 1-2 dk çevirin diğer malzemeleri ekleyip 1-2 dk daha çevirin. Her türlü etin yanında yenebilecek garnitürünüz hazır.

5 Temmuz 2010 Pazartesi

zeytinyağlı enginar

malzemeler
8 adet temizlenmiş enginar (kararmaması için limonlu suda beklemeli)
1 adet patates minik doğranmış
1 su bardağı bezelye
1 adet havuç minik doğranmış
1 adet soğan yemeklik doğranmış
yarım limon suyu
4 ym kaşığı zeytinyağ
yarım demet dereotu
tuz

hazırlanışı
Soğan ve havuçları zeytinyağında soteleyin. patatesleri, bezelyeyi, tuzu ekleyip enginarları üzerine ters çevirin enginarların üzerini geçecek kadar su, ince kıyım dereotunu ve limonunu ekleyip pişirin. Piştikten sonra servis tabağına alıp garnitürünü enginar çanaklarının içine pay edin. Buzdolabında biraz dinledirip servise öyle çıkarın.

1 Temmuz 2010 Perşembe

zeytinyağlı bamya

Annemin ellerinden zeytinyağlı bamya şu yapışkan şeyi var ya kimileri o yüzden sevmez annemin yaptıklarında ise bi damla olmaz. Fotoğrafı gösteriyor zaten :) Hepimiz biliriz nasıl temizleneceğini bamyaların, sadece yeni başlayanlar için önerebilirim. Bamyaların kuppelerinden derin girmeden yuvarlayarak kesin. Derin girer yada kuppeyi döndürerek kesmeyip direk kesip atarsanız yapışkanı yemeğe akar.

malzemeler
500 gr temizlenmiş bamya
2 adet soğan
3 adet domates
4 ym kaşığı zeytinyağ
yarım limon
tuz

Soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağında soteleyin domatesleri ilave edip biraz daha soteleyin. Limonu sıkıp 1 su bardağı su koyup kaynatın tuzunu ekleyin  ve içine bamyaları koyun. Kısık ateşte pişirin. Suyu az gelirse kaynayan sudan ilave edebilirsiniz. Suyun önceden konması yapışkan olmaması için.

30 Haziran 2010 Çarşamba

cacık

Fetiye'deki tatilimizin bitmesine 3 gün kaldı. Neredeyse uçsuz bucaksız olan açık büfelerden sonra yaz sofralarının hafif ve serin içeceğini yazmak bana da iyi geldi :) Çok beğendim gerçekten güzel bir belde ölüdeniz. Heleki mavitur nefisti o muhteşem koylarda yüzdük. Yatını alan o koylardaydı. Cesaretimi topladığım anda babadağda tandemdeyim. Bide bunların hepsini azı dişlerini çıkaran 1 yaşındaki bebek, herşeye itiraz eden sabahları ve duştan sonra en az yarım saat onu istemiyorum yeşilini istiyorum onu giymiycem mavisini istiyorum diyen 3.5 yaşındaki çocukla yapıyoruz bunların hepsini :) ama değer....


malzemeler
3 adet salatalık
5-6 kaşık yoğurt
2 tane sarımsak (isteğe bağlı) dövülmüş
bir tutam dere otu ince kıyım (isteğe bağlı)
1 ym kaşığı kurunane
2 ym kaşığı zeytinyağ
1 su bardağı su
tuz

hazırlanışı
Salatalıkları alacalı soyup rendeleyin.  Su  hariç tüm malzemeyi iyice karıştırın. Suyunu ilave edip tekrar karıştırın. Kaselere aldığınızda isteğe bağlı bir kaç damla zeytinyağı ve dereotuyla süsleyebilirsiniz.

28 Haziran 2010 Pazartesi

kuru köfte ve zeytinyağlı pilav


Her yerde yedim ama anneminkileri hiçbir köfteciye hatta benim yaptıklarıma bile benzetemem (kendimi de çaktırmadan övdüm :) o kadar güzel olur işte, anne eli değdiği için bilirim. İçinede öyle çok bişeyler koymaz ama olur işte....

kuru köfte

malzemeler
500 gr kıyma
1 avuç ufalanmış bayat ekmek içi
yarım demet maydonoz ince kıyım
2 ym kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı karabiber
1 ym kaşığı kekik
tuz

Hepsini çok iyi yoğurun. Ceviz büyüklüğünde koparıp oval yapıp yassılaştırın. Sıvıyağda kızartın.



zeytinyağlı pirinç pilavı

2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı zeytinyağ
3-4 ym kaşığı arpa şehriye
3,5 su bardağı su
1 adet tavuk bulyon (ben bu tür şeyleri aslında hiç kullanmam ama doğal dediler, bir kerelik kullandım bende)

hazırlanışı
Zeytinyağında arpa şehriyeler kavrulur rengi kahveye dönünce 3-4 kez iyice yıkanmış pirinçler eklenir 2-3 dakika kavrulur su ve bulyon ilave edilir su kaynayınca altı kısılır pişince kağıt havlu kapağın altına konur ve demlenmeye bırakılır.

27 Haziran 2010 Pazar

kuşbaşılı taze bezelye


1 kilo bezelye
200 gr kuşbaşı et (istediğiniz et olabilir yada tavuk)
2 adet domates
1 adet patates
2 adet soğan
1 adet havuç (evde olmadığından kullanamadım)
4 ym kaşığı zeytinyağ
1 tutam dereotu ince kıyım
1 ym kasığı kekik
1 ym kaşığı salça
tuz,

hazırlanışı
Soğanları ve  havucu minik doğrayıp zeytinyağında soteleyin kuşbaşı etleri ekleyin kavurun. Domateslerin kabuklarını soyup minik doğrayın etlere ekleyip biraz pişirin salçasını ekleyip birkaç saniye daha kavurun. Bezelyeyi ve küçük doğranmış patatesi, tuzunu kekiğini katıp üzerini 2 parmak geçicek kadar su koyup pişirin en son dereotunu ekleyip ocağın altını kapatın.

26 Haziran 2010 Cumartesi

enginarlı kabak salatası

Bu salatayı semaver de gördüğüm anda yapmam gerek dedim :) o kadar hoş gözüktü gözüme. Ve iyiki de yapmışım ailecek çok  beğendik. Sevgili Hatice'ye teşekkürler. Kabak salatasına ayrı bir lezzet katmış enginarlar. (sevgili Hatice'den izinsiz sarımsak ekledim birazda miktarlarını çoğalttım kusura bakmaz inşallah :) orjinal tarifine semaverden ulaşabilirsiniz.



malzemeler
1 kg kabak
3 adet enginar
3-4 ym kaşığı zeytinyağ
yarım demet kıyılmış dereotu
5-6 ym kaşığı tepeleme süzme yoğurt
3 adet sarımsak

hazırlanışı
Enginarları kuşbaşı doğrayıp limonlu 2 ym kaşığı zeytinyağı ve biraz su ile haşlayın. Kabakları soyup rendeleyin suyunu sıkıp zeytinyağında soteleyin. Enginarları süzüp kabaklara ekleyin yoğurt, sarımsak, ince kıyılmış dereotu ve tuzu ekleyip  karıştırın. Servis tabağına alıp dereotu ile süsleyin.

19 Haziran 2010 Cumartesi

arnavut ciğeri ve soğan piyazı


malzemeler
500 gr kuşbaşı doğranmış ciğer
1 su bardağı un
3 adet patates
karabiber
tuz

hazırlanışı

İyi bir ciğer yapmak için bir kaç püf noktası var. Birincisi ciğer yıkanmaz geniş tepsiye un karabiber ve tuz dökülür ciğerler harmanlanır  unları silkelenir bol sıvıyağda üç dakika kadar kızartılır. Ben ciğerimi yıkarım yıkamadan yiyemem. Ve piştiğine emin olana kadar kızartırım bu 10 dakika sürsede :) tercih sizin püf noktalı yada değil :) patatesler kuşbaşı doğranır sıvıyağda kızartılır ciğerlerle karıştırılır.

soğan piyazı
4-5 adet kırmızı kuru soğan piyazlık doğranır üzerine tuz serpilir ve ovulur yıkanır suyundan arındırılır üzerine hafif tuz, sumak ve maydonoz yaprakları konur karıştırılır. (maydonozum kalmadığından taze kekikle yapmıştım bu şekliylede güzel olmuştu.)



18 Haziran 2010 Cuma

meksika fasulye salatası ve sebze salatası


meksika fasulye salatası

500 gr haşlanmış meksika fasulyesi
1 adet kırmızı dolmalık biber jülyen doğranmış
1 kase kornişon turşu halka doğranmış
yarım demet maydonoz ince kıyılmış
yarım limon suyu
yarım çay bardağı zeytinyağ
1 kase mısır tanesi
tuz

hazırlanışı
Tüm malzemeler karıştırılır. Servis tabağına alınır. Dereotuyla süslenir.


karışık sebze salatası

beyaz lahana jülyen doğranmış
havuç jülyen doğranmış
kırmızı biber jülyen doğranmış
biberli yeşil zeytin ikiye bölünmüş
1 adet kuru soğan jülyen doğranmış
yarım demet dereotu
yarım demet taze nane
yarım çay bardağı zeytinyağ
yarım çay bardağı limon suyu
tuz

hazırlanışı
Sebzelerin hepsini aynı yerde az suyla diri kalacak şekilde haşlayın suyunu süzün içine diğer malzemeleri ekleyin karıştırıp servis tabağına alın.

17 Haziran 2010 Perşembe

zeytinyağlı yaprak sarması ve soslu kanat


malzemeler
6 adet kuru soğan
1,5 su bardağı pirinç
1 su bardağı zeytinyağ
1 ym kaşığı dolu dolu tarçın
1 ym kaşığı dolu dolu yeni bahar
2 ym kaşığı dolu dolu kuru nane
2 ym kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay bardağı kuş üzümü
1 çay bardağı çam fıstığı
1 çay bardağı limon suyu
yarım demet maydonoz
asma yaprağı
tuz

hazırlanışı
Soğanlar ince ve küçük doğranır zeytinyağında fıstıklarla beraber kavrulur. Pirinçler 3-4 defa yıkanır soğanlara eklenir kavrulmaya devam eder 1 su bardağı su ve üzümler eklenir  ocağın altı kısılır suyunu çekince tüm baharatlar, yarım çay bardağı limon suyu, 1 ym kaşığı şeker konur karıştırılır. Maydonozlar ince kıyılır iç harca eklenir karıştırılır. Demlenmeye bırakılır, derin sahan bir tencereye bir sıra yaprak serilir 1 çay bardağı zeytinyağ 1 ym kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı yenibahar 1 tatlı kaşığı tarçın yarım çay bardağı limon suyu ve tuz serpilir çok az da su konur hafif tencere sallanır birbirine karıştırılır. Yaprak açılır uç kısmına bir tatlı kaşığı iç konur yayılır ve kalem inceliğinde sarılır tencereye dizilir. üzerine hafif geçecek şekilde sıcak su konur  sarmaların üzerini örtecek şekilde tabak yerleştirilir kaynayana kadar hararetli ateşte sonra kısık ateşte pişirilir. Servis tabağına dizilir üzerine limon dilimleri yerleştirilir.


soslu kanat

Tüm özelliğini sosundan alan nefis kanatlar, ben iki kilodan hazırladım baharatlarda göz kararı oldu herkez kendi ağız tadına göre baharatları kullanabilir azaltıp çoğaltabilir. Soya sosunuz yoksada biber salçası kullanabilirsiniz ama mümkünse kullanın ayrı bir lezzet katıyor çünkü.

malzemeler
kanat
bol miktarda kekik
karabiber
kimyon
3-4 adet rendelenmiş sarımsak
soya sosu
pul biber
köri
sıvıyağ

hazırlanışı
Kanatlar iyice temizlenir yıkanır diğer malzemeler eklenir  karıştırılır buzdolabında birkaç saat bekletilir arada karıştırılır marinatı iyice emmesi için. Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir üzerine kanatlar dizilir. 200C fırında kızarana kadar pişirilir.



14 Haziran 2010 Pazartesi

ton balıklı salata

kızımın doğum günü partisinden menü 9
Ton balıklı salata, her mevsim yenebilecek hem şık hem lezzetli bir salata mezede diyebiliriz aslında :) çok malzemede içermiyor istediğiniz sebzeyi de katabileceğiniz ve ölçüleri tamamen size kalmış, ama dereotunu mutlaka kullanın derim çünkü çok yakışıyor.


malzemeler
ton balığı yağı tamamen süzülmüş (ben orta boy kutudan iki kutu kullandım.)
kornişon turşu minik doğranmış
kırmızı dolmalık biber jülyen doğranmış
limon
az zeytinyağ
karabiber
tuz


hazırlanışı
Tüm malzeme karıştırılır servis tabağına alınır, dereotu, doğranmış bebe mısır turşusu ve limonla süslenir. Servise hazır. Biraz vaktiniz varsa buzdolabında dinlendirirseniz dahada lezzetlenir :)

10 Haziran 2010 Perşembe

tiramisu pasta

kızımın doğum günü partisinden menü 8
Tatlı yiyelim tatlı konuşalım harika bir pasta benim sofralarımınsa vazgeçilmezi. Tadan herkezin çok beğendiği dahaki görmedim beğenmedim diyeni yani öyle bir lezzet işte.. Reçetesi pastacı burcu'nun. Evet bu kadar övdükten sonra sıra geldi tarifine...

pandispanya için
5 yumurta
11 ym kaşığı şeker
11 ym kaşığı un
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya (kullanmıyorum)
3 ym kaşığı kakao

Yumurta şeker vanilya krema oluncaya kadar çırpılır. Un, kabartma tozu, kakao elenir yumurtalı karışıma eklenir üzeri göz göz olana dek çrpılır. 26 yada 30 cm lik kalıp hafifce yağlanır içine boşaltılır ve 180 derece fırında 20 dk. pişirilir. (her fırının pişirme süresi farklıdır dikkatli olun) soğuduktan sonra ikiye ayrılır.

kreması için
600 gr süt
6 ym kaşığı şeker
6 ym kaşığı un
250 gr mascorpone yada krem peynir

Mascorpone hariç tüm malzeme karıştırılır. Muhallebi gibi pişirilir. Koyu kıvamlı olacak ocaktan aldıktan sonra mascorpone eklenir ve iyice çırpılır akıcı kıvama gelir.

Ayrıca 2 su bardağı süte 3 ym kaşığı nescafe ve 2 ym kaşığı şeker konur karıştırılır. Pandispanya ıslatılır arasına kremanın yarısı dökülür ve yayılır pandispanyanın diğer yarısıda ıslatılır kremanın üzerine kapatılır kalan krema üzerine dökülür yanlarına da sürülür en üste bolca şekilde kakao elenir.


7 Haziran 2010 Pazartesi

lolipop kurabiye

  kızımın doğum günü partisinden menü7


 Tarifini ufuk mutfakta da görüp yaptığım ve çocukların her zaman çok beğendiği kurabiyeler.

malzemeler
250 gr margarin (tereyağla yapılmış ben margarini tercih ettim)
1 yumurta
1 su bardağı mısır nişastası
1 çay kaşığı kabartma tozu
1çay kaşığı karbonat (kullanmadım)
aldığı kadar un

hazırlanışı
Tüm malzeme karıştırılır yoğrulur. Yarım saat dinlendirilir un serpilmiş tezgahta yarım santim kalınlığında açılır istenilen kalıpla kesilir çöp şişler kurabiyelere takılır önceden ısıtılmış 180C fırında 10-15 dk kadar pişirilir.

Soğuduktan sonra şeker hamuru açılır  kurabiyelerin kesildiği kalıpla kesilir kurabiyelerin üzerine ince tabaka bal sürülür şeker hamuru yapıştırılır. En üstü şeker süslerle yada sizin hazırladığınız süslerle süslenir.







6 Haziran 2010 Pazar

çerkez tavuğu ve pancar salatası

Kızımın doğum günü partisinden menü 6
Çerkez tavuğu en sevdiğim mezelerden biridir. Tarifi annemden, yapımı da o kadar zor değil ama tadı mükemmel.

malzemeler
1 küçük boy tavuk
1 su bardağı ceviz içi
3 dilim bayat ekmek içi
3 tatlı kaşığı tozkırmızı biber
2 tatlı kaşığı karabiber
2 ym kaşığı zeytinyağ
1 avuç maydonoz yaprağı
3 tane sarımsak
tuz

hazırlanışı
Tavuk haşlanır etleri küçük küçük parçalara ayrılır servis tabağına alınır. Islatılıp sıkılmış ekmek içi, ezilmiş sarımsak,  z.yağ ve çekilmiş ceviz içi karıştırılır baharatları tuzu eklenir tavuk suyu azar azar eklenerek boza kıvamına getirilir. Tavukların üzerine yayılır bıçakla düzeltilir. Maydonoz yapraklarıyla süslenir.

kırmızı pancar salatası

daha öncelerde de yaptığım bu salatanın tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Special design for Yemek Bir Aşk by GeCe