15 Aralık 2011 Perşembe

pesto soslu polenta yatağında pirzola

pesto soslu polenta
ismi çok afilli mi oldu acaba?
Bu yemeği daha önce yayınlamıştım, bir iki ufak değişiklikle yine huzurlarınızda. Eski resimlerden memnun olmayınca yeniden yapmaya karar verdim. Bu işe gönül vermiş olanlar bilir genelde yapılan yemekler tekrar yapılmaz hep değişik olmalı çünkü bloğu vardır. Hep orayı düşünür yaptığı her yemekde,  birbirini tekrarlamaması lazım:) Dün yayınladığım pesto tarifi de sırf bu yemek için yapıldı aslında:) elde de pesto kalınca ayrıntılı bir post hazırlamak gayet normaldi:) Laf aramızda ben pestoyu sevmem, eşim ise aksine bayılır genelde evde de küçük kavonozlarda hazırı bulunur, taze yapılmışını görünce de baya bi mutlu olmuştur sanırım.. Kendi tabağımda pesto yoktu onuda belirtiyim..

malzemeler
300 gr. polenta
3 ym kaşığı tereyağ
1,5 su bardağı rende kaşar
750 ml et suyu yada bulyon
karabiber
tuz

hazırlanışı 
Tereyağı eritin, polentayı ekleyerek hafifce kavurun. Et suyunu ekleyip karıştırın. Peynir, karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın. Et suyunu çekene kadar hafif ateşte karıştırarak pişirin.

Yemek tabağına domates dilimlerini yerleştirin ortasına polentadan koyun üzerine pesto ikinci sıra yine polenta üzerine pesto koyun. İster sıvıyağda ister tereyağında kızarttığınız pirzolayı üzerine yerleştirin. 

Süslemek için kavrulmuş fıstık ve parmesan peyniri kullanın.

* parmesan yerine tadı yakın olan kaliteli eski kaşar peynirini de kullanabilirsiniz..
** polentayı iri taneli mısır unu olarak tarif edebiliriz.


23 yorum:

  1. yemeği bir aşk olarak görmeniz ne hoş bu yemeğinizde çok şık adı gibi ellerinize sağlık:)

    sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. vayyyy.resime bakıpta beğenmemek mümkün değil canım.ellerine sağlık.harika olmuş.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Canımmmm o tabağı uzanıp almak iste
    dim ama nerde:)))ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Dört dörtlük şiir gibi bir yemek olmuş:)

    YanıtlaSil
  5. Canım,
    ellerine sağlık. Gerçektende pek afilli bir adı varmış.Yemedim ama görüntüsü çok güzel.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  6. A me piace tantissimo la polenta, non avrei mai pensato di metterci il pesto. I am following you from Rome, Italy, your recipes are delicious!

    YanıtlaSil
  7. aslında bu sosları çok merak ediyorum ama başrısız olmaktan korkuyorum,tabağınız da çok şık görünüyor,sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. azıcıkta olsa baştan çıkarmadımı bu pesto sizi...ben renkleri görünce iştahlandım....ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  9. Sevalim,adaşım sen ses verirsinde ben gelmezmiyim?
    Ara vermemin sebebi Dr.için İstanbuldaydık yeni döndük.

    Lezzetine gelince bence de bu güzelliğe afilli bir isim yakışırdı.
    Muhteşem bir görüntü sunmuşsun yine bizlere eline emeğine sağlık.Resimleri seyretmekten tarifine bakamadım:)Şimdi tarifi okuycam,bu muhteşem görüntünün içinde neler varmış bakalım:))
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  10. Bi etobur olarak bayıldım. Eline sağlık valla süper.

    YanıtlaSil
  11. Valla başlığı okuyunca çok havalı bir yemek ismi demiştim ki sen de yazmışsın zaten :))

    Çok nefis görünüyor, ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  12. Aynen sana katılıyorum canım. Bende Her seferinde blok için bir farklısını yapmaya çalışıyorum. Bu iş yorucu evet ama bir o kadar da güzel. Pesto sosuna bayıldım kendin yapmış olman bir okadar hoş. adına gelince bazen böyle afilli şeyler yapmak lazım. Ellerine sağlık. sevgilerle...

    YanıtlaSil
  13. bu fotoğraflara karikatürdeki Fırat var ya hıh işte öyle şaşkın bir ifade ile bakıp Ene! demek istiyorum, zaten yemeğin adını okudum bittim kesin çok emek isteyen leziz bir tattır demiştim. ellerine sağlık canım =)

    YanıtlaSil
  14. Polenta ne bilmiyorum. Netten araştıracağım şimdi.
    Ama görüntü harika
    Ellerinize emeğinize sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  15. gerçekden ismi çok afilli:) ama bence çok yakışmış harika görünüyor ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  16. Ne deyisik isim olmus. Restoranda menulerde bilmedigin isimler ama bildigin yemekler olur ya onlarin isimleri gibi.
    Salata niyetinemi yenilir yoksa ispanakli yemek niyetinemi?
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  17. İsim çok alengirli,nefis görünüyor ellerine sağlık,sevgiler

    YanıtlaSil
  18. Bence hem ismi hem görüntüsü gerçekten çok afilli :) Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  19. Ellerine sağlık canım. İsmi de kendi de hakikaten pek afilli. Davet sofraları için iyi bir seçenek. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  20. Hiiim harikalar yapmissin yine ellerine saglik canim. Seni blogumda etkinlik icin bekliyorum, seni ve okuyan arkadaslari etkinlik icin davet ediyorum, beklerim, sevgiler....

    YanıtlaSil
  21. fotoğraflama çok güzel.lezzeti de kesin öyledir.

    YanıtlaSil
  22. Ben onun yatağını yerimmmmm..:)))
    Adıda,kendide ayrı güzel..
    Nefiss görünüyor canım..
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil