16 Aralık 2011 Cuma

domatesli, arpa şehriye pilavı tavuk ile

domatesli arpa şehriye pilavı
Tabldotcular bilir iş yerlerinde genellikle et yemeklerinin yanında çıkarırlar bu pilavı seven sever sevmeyen sevmez ortası yok galiba:) Bir zamanlar misafire çok sık yaptığım pilavdı. Özellikle kuzu incikle servis yapılmasını önerebilirim. Yada içine, kuşbaşı et, sivribiber ekleyerek zenginleştirebilirsiniz. Yakın zamanda etli olarak yayınlamayı düşünüyorum. Evde sivribiberim olmadığından ekleyemedim arzu ederseniz siz katın. Fırın poşetinde pişirdiğim tavukla servis yaptım bence nefis oldu..

*Arpa şehriyeyi yağla beraber kavurmadım çünkü yağın yandığını düşünüyorum ve pilavın karardığını heleki tereyağla yapılıyorsa bence hiç şansı yok. O yüzden şehriyeyi yayvan tencereye alıp yağsız karıştırarak kavurdum rengi değişene kadar. Bu şekilde yapmanızı önemle tavsiye ediyorum.
** ikinci husus, ocaktan aldığınızda tencerenin tabanının ısısıyla kavrulmaya devam ediyor harı geçene kadar karıştırmaya devam edin şehriyeler yanmasın.
domatesli arpa şehriye pilavı tavuk ile

malzemeler
2 su bardağı arpa şehriye
3,5 su bardağı tavuk suyu yada bulyon
3 tane domates
2,5 ym kaşığı tereyağ
karabiber
kekik

hazırlanışı
Şehriyeleri yağsız olarak kavurun. Domateslerin kabuklarını soyun minik doğrayın. Tereyağında soteleyin içine arpa şehriyeyi, baharatları ekleyip karıştırın. Tavuk suyu yada normal suya bulyon ekleyerek şehriyeler suyunu çekene kadar pişirin. Pirinç pilavı demler gibi kağıt havlu serip tencerenin kapağını kapatın demlenmeye bırakın.

Tavuğa özel bir uygulama yapmadım, temizleyip fırın poşetinde pişirdim. Çeşnilendirmek sizin tercihinize kalmış..

34 yorum:

  1. en sevdiklerimden bayılırım resimler müthiş mutlaka tadına müthiştir.. ama sizde müthişsiniz bunları ortaya çıkarabilmişsiniz:))

    sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. vayyyyy.muhteşem bir görüntü canım.bayıldım.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  3. Sabah sabah yerim oyle karnim aç ve çoook istah açici. Ellerine saglik canim. Arpa pilavini mutlaka deniyecegim

    YanıtlaSil
  4. Bayılırım bu şehriye pilavına hatta ailece bayılırız ve çok sıkça da pişer.. bizimde tercihimiz pilav yanında ya böyle tavuk eti, veya eti et olarak tükettiğimiz için et kavurması şeklinde olur genellikle. Kavurma tekniği çok akıllaca sağolun bunu deneyeceğim ben genel olarak sızma ve tereyağ karışımı kullandığım için kısık ateşte yakmadan kavururmaya çalışıyorum gerçi o eda çok lezzetli oluyor ama bu yöntemde gayet akıllıca. fotolar çok başarılı elinize sağlık güzel bir hafta sonu dilerim, sevgiyle kalın..

    YanıtlaSil
  5. nefis bir ana yemek ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  6. merhabalar.ben geldim sizi izlemeye.ne kadar guzel paylasimlarin var.bayildim sitene.ben de beklerim.sevgilerimle hayirli cumalar.

    YanıtlaSil
  7. Bu tarifi bizim işyerindeki aşçılara göstermeliyim. O kadar çok şehriye pilavı ve tavuk yapıyorlarki tavuklar lezzetli bi şehriye görsün.

    YanıtlaSil
  8. Harika bir görüntü ve de nefis bir anayemek..
    ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  9. Canım,
    ellerine sağlık. Çok nefis görünüyor. Hem pilav hem tavuk çok iştah açıcı.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  10. Görüntü şahane başka ne denilebilirki. ellerin dert görmesin. Hayırlı cumalar. sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Canım ellerine sağlık çok güzel görünüyor.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. tam benim ağız tadıma göre olmuş bu pilav. ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  13. görüntü çok davetkar açıktımm sanırım:) ellerinize ve emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  14. Amanınnnn ben bu tavuğu tabağıyla alıp kaçmak istiyorum.
    Akşama yemeğim yok ve ben bilgisayar başındayım..:))
    Ellerine sağlık canım
    Çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  15. sevalciğim nefis görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  16. pirinç pilavı yapmayı planlıyprdum değiştirsem mi acaba ,görüntü müthiş eline sağlık canım :)

    YanıtlaSil
  17. Ellerine sağlık, sağlıklı ve mutlu hafta sonları..

    YanıtlaSil
  18. Bayılırım zaten Ama fotolardan sanki daha da lezzetli görünüyor.
    Ellerine sağlık
    İyi hafta sonları

    YanıtlaSil
  19. Hiç yemedim ama fotoğrafları görünce çok şey kaçırdığım belli:)) en kısa zamanda soframızda yer alacak ....
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  20. Ohoooo çok güzel olmuş.. Ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  21. tavuk gercekten harika gozukuyor istahim kabardi :) emegi gecen herkesin ellerine saglik...

    YanıtlaSil
  22. tavuk gercekten harika gozukuyor.. pisiren eller dert gormesin.. en kisa zamanda deneyecegim..

    YanıtlaSil
  23. Ellerinize sağlık.Arpa şehriye pilavını çok severim.Çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  24. yemekleriniz, tatlılarınız, pastalarınız ve salatalarınız, el hasıl bütün çalışmalarınız bir harika, takdirlerimi sunarım efendim.

    YanıtlaSil
  25. Of of of nefis görünüyor,ellerinize sağlık,sevgiler

    YanıtlaSil
  26. enfes görünüyor...sizin için bir mim im var ..cevaplarsanız sevinirim...

    YanıtlaSil
  27. Bugün pazar ve böyle lezzetli zengin bir yemek iyi gider,ellerine saglik canim yemede yaninda yatma hemen ye gibi nefis olmus

    YanıtlaSil
  28. Fotoğraflar harika nefis olmuş ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  29. En sevdigim pilav cesidi olmasina ragmen, nedense pek fazla pisirmedim... Bak simdi "neden acaba?" diye düsünüyorum..::=) Kismetse yarin!!! Sevgilerimle, ellerine saglik canim arkadasim...

    YanıtlaSil
  30. fotoğraflara bak şimdi düşüp bayılıcam :) çok güzeller yahu, insan bunları görüp de nasıl yemez....ellerine sağlık.

    Kahve Dükkanı

    YanıtlaSil
  31. ellerinize saglik mutlu haftalar sevgiler :)

    YanıtlaSil
  32. ellerine sağlık valla ekrana yapıştım çok güzel görünüyorlarrr.

    YanıtlaSil