domatesli arpa şehriye pilavı
Tabldotcular bilir iş yerlerinde genellikle et yemeklerinin yanında çıkarırlar bu pilavı seven sever sevmeyen sevmez ortası yok galiba:) Bir zamanlar misafire çok sık yaptığım pilavdı. Özellikle kuzu incikle servis yapılmasını önerebilirim. Yada içine, kuşbaşı et, sivribiber ekleyerek zenginleştirebilirsiniz. Yakın zamanda etli olarak yayınlamayı düşünüyorum. Evde sivribiberim olmadığından ekleyemedim arzu ederseniz siz katın. Fırın poşetinde pişirdiğim tavukla servis yaptım bence nefis oldu..
*Arpa şehriyeyi yağla beraber kavurmadım çünkü yağın yandığını düşünüyorum ve pilavın karardığını heleki tereyağla yapılıyorsa bence hiç şansı yok. O yüzden şehriyeyi yayvan tencereye alıp yağsız karıştırarak kavurdum rengi değişene kadar. Bu şekilde yapmanızı önemle tavsiye ediyorum.
** ikinci husus, ocaktan aldığınızda tencerenin tabanının ısısıyla kavrulmaya devam ediyor harı geçene kadar karıştırmaya devam edin şehriyeler yanmasın.
domatesli arpa şehriye pilavı tavuk ile
malzemeler
2 su bardağı arpa şehriye
3,5 su bardağı tavuk suyu yada bulyon
3 tane domates
2,5 ym kaşığı tereyağ
karabiber
kekik
hazırlanışı
Şehriyeleri yağsız olarak kavurun. Domateslerin kabuklarını soyun minik doğrayın. Tereyağında soteleyin içine arpa şehriyeyi, baharatları ekleyip karıştırın. Tavuk suyu yada normal suya bulyon ekleyerek şehriyeler suyunu çekene kadar pişirin. Pirinç pilavı demler gibi kağıt havlu serip tencerenin kapağını kapatın demlenmeye bırakın.
Tavuğa özel bir uygulama yapmadım, temizleyip fırın poşetinde pişirdim. Çeşnilendirmek sizin tercihinize kalmış..
en sevdiklerimden bayılırım resimler müthiş mutlaka tadına müthiştir.. ama sizde müthişsiniz bunları ortaya çıkarabilmişsiniz:))
YanıtlaSilsevgiler...
vayyyyy.muhteşem bir görüntü canım.bayıldım.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilSabah sabah yerim oyle karnim aç ve çoook istah açici. Ellerine saglik canim. Arpa pilavini mutlaka deniyecegim
YanıtlaSilBayılırım bu şehriye pilavına hatta ailece bayılırız ve çok sıkça da pişer.. bizimde tercihimiz pilav yanında ya böyle tavuk eti, veya eti et olarak tükettiğimiz için et kavurması şeklinde olur genellikle. Kavurma tekniği çok akıllaca sağolun bunu deneyeceğim ben genel olarak sızma ve tereyağ karışımı kullandığım için kısık ateşte yakmadan kavururmaya çalışıyorum gerçi o eda çok lezzetli oluyor ama bu yöntemde gayet akıllıca. fotolar çok başarılı elinize sağlık güzel bir hafta sonu dilerim, sevgiyle kalın..
YanıtlaSilnefis bir ana yemek ellerine sağlık canım
YanıtlaSilmerhabalar.ben geldim sizi izlemeye.ne kadar guzel paylasimlarin var.bayildim sitene.ben de beklerim.sevgilerimle hayirli cumalar.
YanıtlaSilBu tarifi bizim işyerindeki aşçılara göstermeliyim. O kadar çok şehriye pilavı ve tavuk yapıyorlarki tavuklar lezzetli bi şehriye görsün.
YanıtlaSilHarika bir görüntü ve de nefis bir anayemek..
YanıtlaSilellerine sağlık canım...
Canım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Çok nefis görünüyor. Hem pilav hem tavuk çok iştah açıcı.
Sevgiyle kal.
Görüntü şahane başka ne denilebilirki. ellerin dert görmesin. Hayırlı cumalar. sevgiler...
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilSevgiler..
tam benim ağız tadıma göre olmuş bu pilav. ellerine sağlık
YanıtlaSilgörüntü çok davetkar açıktımm sanırım:) ellerinize ve emeğinize sağlık
YanıtlaSilAmanınnnn ben bu tavuğu tabağıyla alıp kaçmak istiyorum.
YanıtlaSilAkşama yemeğim yok ve ben bilgisayar başındayım..:))
Ellerine sağlık canım
Çok güzel görünüyor.
sevalciğim nefis görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilpirinç pilavı yapmayı planlıyprdum değiştirsem mi acaba ,görüntü müthiş eline sağlık canım :)
YanıtlaSilEllerine sağlık, sağlıklı ve mutlu hafta sonları..
YanıtlaSilBayılırım zaten Ama fotolardan sanki daha da lezzetli görünüyor.
YanıtlaSilEllerine sağlık
İyi hafta sonları
Hiç yemedim ama fotoğrafları görünce çok şey kaçırdığım belli:)) en kısa zamanda soframızda yer alacak ....
YanıtlaSilellerine sağlık canım
Ohoooo çok güzel olmuş.. Ellerinize sağlık:)
YanıtlaSiltavuk gercekten harika gozukuyor istahim kabardi :) emegi gecen herkesin ellerine saglik...
YanıtlaSiltavuk gercekten harika gozukuyor.. pisiren eller dert gormesin.. en kisa zamanda deneyecegim..
YanıtlaSilEllerinize sağlık.Arpa şehriye pilavını çok severim.Çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilminin var canım bende:)
YanıtlaSilyemekleriniz, tatlılarınız, pastalarınız ve salatalarınız, el hasıl bütün çalışmalarınız bir harika, takdirlerimi sunarım efendim.
YanıtlaSilOf of of nefis görünüyor,ellerinize sağlık,sevgiler
YanıtlaSilenfes görünüyor...sizin için bir mim im var ..cevaplarsanız sevinirim...
YanıtlaSilBugün pazar ve böyle lezzetli zengin bir yemek iyi gider,ellerine saglik canim yemede yaninda yatma hemen ye gibi nefis olmus
YanıtlaSilFotoğraflar harika nefis olmuş ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilçok lezzetli görünüyor..
YanıtlaSilEn sevdigim pilav cesidi olmasina ragmen, nedense pek fazla pisirmedim... Bak simdi "neden acaba?" diye düsünüyorum..::=) Kismetse yarin!!! Sevgilerimle, ellerine saglik canim arkadasim...
YanıtlaSilfotoğraflara bak şimdi düşüp bayılıcam :) çok güzeller yahu, insan bunları görüp de nasıl yemez....ellerine sağlık.
YanıtlaSilKahve Dükkanı
ellerinize saglik mutlu haftalar sevgiler :)
YanıtlaSilellerine sağlık valla ekrana yapıştım çok güzel görünüyorlarrr.
YanıtlaSil