16 Şubat 2014 Pazar

fırında domates soslu tavuk but

Bugün herkesin yaptığı, anı kurtaran bir yemeğimiz var bloğumuzda.. Bir de benim dokunuşumla görün ve deneyin. Afiyetle..

malzemeler
1 kilo tavuk but
4 tane olgun domates
3 diş sarımsak
karabiber
3 yemek kaşığı zeytin yağı
1 çimdik kişniş
1 çimdik kekik
tuz
üzeri için domates dilimi ve sivri biber

Hazırlanışı
Butları temizleyip yıkayın fırın kabına yerleştirerek üzeri kızarana kadar 200C fırında pişirin. Rondo ya doğranmış domatesleri ve diğer malzemeleri ekleyip çalıştırın. Bu hazırladığınız sosu butların üzerine gezdirin. En son olarak domates dilimlerini ve biberleri koyup fırına tekrar verin. Sosun yarısını çekince fırından çıkarıp sıcak olarak servis yapın..

11 Şubat 2014 Salı

meze meze meze

Geçen ay bir restoran için mezeler hazırlamıştım her biri bloğumda olsada hepsini bir arada görüntülemişken yayınlamak istedim. Daha sonra linklerini ekleyeceğim..
 *linklerini vereceğim dedim ama çok istek üzerine  tam 1 sene sonra tariflerini yazıyorum..
 
çerkez tavuğu

malzemeler
1 tane bütün tavuk temizlenir tuzlu suda haşlanır etleri didiklenir ve suyu süzülür bir kaba alınır.
3-4 tane tost ekmeği yada bayat ekmek içi
3-4 diş ezilmiş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
1 su bardağı ceviz içi

hazırlanışı
Tavuk etlerini karabiber serpip karıştırın servis tabağına alın. Rondoya tost ekmeklerini sarımsağı zeytinyağı, kırmızı toz biberi,  ceviz içi  ve süzdüğünüz tavuk suyundan ekleyerek boza kıvamına gelecek sekil de öğütün. Tavukların üzerine yayın kırmızı toz biber ve ceviz içi serpin üzerine zeytinyağı gezdirerek servis yapın..


 humus

Ben 1 kutu haşlanmış nohut kullandım 2 su bardağı haşlanmış nohut da kullanabilirsiniz..

1 kutu haşlanmış nohut net 480gr.dı
3 diş sarımsak
3-4 yemek kaşığı tahin
1 su bardağı süt
yarım limonun suyu
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
tuz

hazırlanışı
Nohutu rondoya alın diğer malzemeleri de ekleyerek çalıştırıp iyice öğütün. Kıvamını daha akıcı olsun isterseniz sütü daha fazla koyu kıvamlı olsun derseniz az tutun.
Servis tabağına alın. 1 çay bardağı zeytinyağını kızdırın. Humusun üzerini kuru nane, kimyon, karabiber, kırmızı toz biber ve karabiberle süsleyip kızgın yağı üzerine döküp servis yapın.


patlıcan söğürtme

1kilo patlıcan
yarım kilo kırmızı biber
yarım demet maydanoz
3 tane kuru soğan
2 tane domates
zeytinyağ
tuz

hazırlanışı
Patlıcanları ve biberleri közleyin. Kabuklarını soyun küçük doğrayın. Karıştırma kabına alın. Soğanları piyazlık doğrayın 1 çay kaşığı tuzla iyice ovarak yıkayın ve güzelce süzdürün. Maydanozu ince kıyın. Domateslerin kabuğunu soyup küçük doğrayın. Üzerine arzuya göre zeytinyağı gezdirip tuz serpin karıştırıp servis tabağına alın. Ben üzerini kuru domates ve biberle süsledim çok yakıştı..




rus salatası

Bu resimde gördüğünüz buranın hazır rus salatası garnitürü. İçinde börülce tarzı ince fasulye de kullanıyorlar. Ben bu salatayı üç türlü de yapıyorum buranın hazır garnitürü yada bizim hazır kavanoz garnitürü daha çok da kendim hazırlıyorum.. Doğal yoldan.. Evde ki malzemeye ve zamana göre bu sıralama değişiyor. Evde kendiniz hazırlayacaksanız 3 patatesi soyup yıkayın yarım cm.lik yuvarlaklara ayırıp pommes yapar gibi bölün sonrada minik küp doğrayın. Aynı işlemi 2 tane havuca yapın. tencereye alın üzerine 1 su bardağı bezelye (donmuşu da olur) ekleyip tuzlu suda hepsini bir haşlayın. Süzüp üzerine soğuk su şoku uygulayıp tekrar süzün.

malzemeler
1 kavanoz hazır garnitür
1 kase kornişon salatalık turşusu minik doğrayın
yarım limon suyu
tuz
mayonez

hazırlanışı
Garnitürün suyunu döküp tel süzgeçte yıkayın suyu süzülsün. Turşuyu, limon suyunu, ağız tadınıza göre tuzunu ayarlayın. Mayonezi 4-5 yemek kaşığı koyarak karıştırın. Mayonez miktarı yine sizin ağız tadınıza bağlı. Miktarıyla istediğiniz gibi oynayın. koyu yada cıvık.. Servis tabağına alıp istediğiniz gibi süsleyin..


havuç tarator

1 kilo havuç
3 diş sarımsak ezilmiş
1 kutu yoğurt (500gr)
1 çay bardağı zeytinyağı
3 yemek kaşığı mayonez
tuz

Hazırlanışı
Havucu soyup rendenin kalın tarafıyla rendeleyin. Tavaya zeytinyağını koyup ısıtın. Sarımsakla beraber güzelce soteleyin. Yoğurdu çırpın mayonezle beraber soğuyan havuçlara dökün. Tuzunu ayarlayın. Karıştırın. Servis tabağına alıp üzerini ceviz ve kuru naneyle süsleyin.


babagannuş

malzemeler
1 kilo patlıcan közlenmiş ve küçük doğranmış
3 diş sarımsak ezilmiş
yarım limon suyu
2 su bardağı yoğurt (sulu yoğurt olmasın)
3 yemek kaşığı zeytinyağı
4 yemek kaşığı tahin
tuz

hazırlanışı

Patlıcanları bir kaba alın üzerine limon suyunu gezdirip karıştırın. Tüm malzemeyi karıştırın. Çatalla biraz çırpın özleşsin. Servis tabağına alıp üzerine zeytinyağı gezdirin. Nane yapraklarıyla süsleyin.


muhammara

Bu muhammarayı ilk defa yapmıştım not almadığım için tarifini yazamayacağım.. Bunu başka sefer tekrar yaptığım zaman eklerim..


haydari

en basit mezelerimizden yapım çok kolay

bir kalıp beyaz peynir (250 gr civarı az yada çok farketmez)
500 gr süzme yoğurt
3 diş ezilmiş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağ
yarım demet dereotu
tuz

hazırlanışı
Beyaz peyniri iyice ezin. Dereotunu ince kıyın. Tüm malzemeyi katın. Tuzunu ayarlayın çok az kullanın yada hiç yoğurt tuzu kaldırmaz Karıştırın servis tabağına alın üzerine zeytinyağı gezdirin.
Dereotuyla süsleyin..

soyalı mantar kavurma ve sultani bezelyeli çoban salata

soyalı, kapya biberli mantar mezesi

Bu rengi soyadan mı aldı kahverengi mantar mı kullandım hatırlamıyorum ama meze olarak sofralarınıza yakışacağını düşünüyorum.. Tabak da gözükenler kadar hazırladım miktarlarla oynayabilirsiniz damak tadınıza göre ölçüye gerek yok yani..
1 kase kadar mantar temizlenir suyunu salmasına izin vermeden kızgın yağda sotelenir. Közlenmiş kırmızı biber temizlenip içine eklenir. Taze kekik, karabiber ve soya sosuyla tatlandırılır. Sıcak yada soğuk servis yapılır..
 

zeytinyağlı barbunya kıvamı yerinde olduğu zaman bayılırım :)

sultani bezelye yatağında çoban salata

Mutlaka seveni vardır ama benim damak tadıma uymadı.. Bu bezelyeleri kendim yetiştirdim baya da verimli oluyor hep döktü konu komşuya da verdim.. Bu sene ekmeyeceğim  boşuna uğraşmayayım diyorum.. Sultani bezelyeyi bir tek uzak doğu mutfağına yakıştırıyorum oda içinde tek tük olduğundan galiba.. Neyse tarife geçecek olursak Bir miktar bezelyeyi haşladım sirke, sarımsak, zeytinyağ ve tuzla tatlandırıp servis tabağına aldım üzerine de ayrıca hazırladığım çoban salatasını koydum.. Bu kadar basit şayet seviyorsanız deneyin derim..  

10 Şubat 2014 Pazartesi

damat sofrası

Niçin damat sofrası? Arkadaşımın kızını evlendirdik geçtiğimiz aylarda, adettendir diyerek de damadı yemek de ağırlamak istedim. Kalabalık bir şekilde masa başında toplandık yemeğimizi yedik.. Allah herkesin evine mutluluk ve bolluk daim etsin..  Sıcak başlangıcı çorbayla yaptım, ana yemek olarak Hasan Paşa Köftesi, pirinç pilavı ikram ettim. Soğuk olarak ise
soyalı mantar kavurma
sultani bezelye üstünde çoban salata
peynirli kapya biber sarması
kabak tarator
barbunya pilaki
Karışık dolma ve sarma
ıspanaklı börek
tatlı olarak
kayısı soslu cheesecake
cevizli ev baklavası
 
 
 

6 Kasım 2013 Çarşamba

dogum gunu pastaları

Çocuklarıma ve arkadaşlarıma yaptığım doğum günü pastaları.. Amatörce olsa da kendim yaptığım için bana pek hoş gözüküyorlar :)




 






10 Ekim 2013 Perşembe

patlıcan graten

Geçen gün akşam yemeğinin yanına garnitür olarak yaptım. Ben patlıcanı çok ama çok severim her halini. Bu haliyle de fena olmadı beşamel işin içine girince lezzette katlanıyor haliyle..
Kızartma olmadığından da daha hafif oluyor. Beşamelden önce tavuk sote, kıymalı harç yada kuşbaşı etle yaparsanız ana yemeğe dönüşecektir.

(4-5 kişilik)
2 tane bostan patlıcan
3 tane domates
2 ym kaşığı zeytin yağ
karabiber
tuz

Patlıcanları yıkayın ince dilimleyin sahan tencereye yerleştirin. Üzerine rendelediğiniz domatesleri ve diğerlerini koyarak kısık ateşte patlıcanlar yumuşayana kadar pişirin.
 
beşamel sos
3 ym kaşığı tereyağ
4 ym kaşığı un
1,5 su bardağı süt
tuz
Tereyağı eritin unu ekleyip kavurun. süt ve tuz ekleyip çırpma teliyle karıştırarak boza kıvamına gelene kadar pişirin.
 
Patlıcanları fırın kabına yayın üzerine hazırladığınız beşamel sosunu dökün en üste 1 su bardağı kadar rendelediğiniz kaşar peynirini serpin isteğe bağlı kiraz domateslerle süsleyip 220C fırında peynir kızarana kadar pişirin.
 

tavuklu, kuskuslu girit kabağı dolması

tavuklu, kuskuslu Girit kabağı dolması
Gün sofram için düşündüğüm minik kabak dolmalarım. İllaki Girit kabağı olmak zorunda değil minik körpe sakız kabağı da kullanabilirsiniz. Ama bu kabaklar da daha bir şık duruyor o da gerçek. Havalar soğudu ama maşallah benim hala bahçemde tek tek de olsa da hala çıkıyor. Baya bir de içlerini oyarak dolmalık hazırlayıp buzluğa kaldırdım. Allah nasip ederse kışın bol bol dolma yapacağım. Daha önce de söylemiştim bu gün sofrasına farklı tarifler yapmaya çalışmıştım. Dolma da bu şekilde ortaya çıktı. Çok da başarılı oldu. Tavsiye ederim efendim..

İç o kadar güzeldi ki salata olarak da yenebilir. Bir daha ki sefere bu şekilde biraz daha zenginleştirerek salata yapacağım..

1 kilo girit kabağı
yarım tavuk göğsü
bir demet dereotu ince kıyın
1 demet taze nane "    "
1 demet maydanoz  " "
1 tatlı kaşığı kuru nane " "
1 tatlı kaşığı karabiber
her dolmalık için 1 yemek kaşığı kuskus
2 tane kuru soğan
2 tane domates rendesi
tuz
4 yemek kaşığı zeytin yağ

Tavuğu yıkayıp oldukça minik doğrayın. Soğanları rondo da geçin. Zeytinyağında biraz çevirin tavukları ekleyip tavukları pişirin. Rendelenmiş domatesi ve diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.  Makarna gibi haşladığınız kuskusu ekleyin. Çok güzel karıştırın.
 
Kabakların içini oyun. Kaynar tuzlu suda 2-3 dk. haşlayın. Soğuk suya atıp şoklayın. İçlerini kuskusla doldurup fırın kabına dizin.
 
2 yemek kaşığı salçayı 1,5 su bardağı suyla çözün, tuz, 3 ym kaşığı zeytin yağ karabiber ekleyip karıştırın dolmaların üzerine denk gelecek şekilde üzerine dökün. Kiraz domatesle ağızlarını kapatarak. 220C fırın da pişirin.


 
 

9 Ekim 2013 Çarşamba

sebzeli, tavuklu patates (pasta) salatası, karışık kızartmalı, yoğurtlu semizotu salatası

tavuklu, sebzeli patates (pasta) salatası
Bildik tat değil de farklı bir şey olmalı dedim kendi kendime, misafirlerimin beğeneceği bir şey olmalı dedim. Dediğimle de kalmadım dilim dilim servis edildiğinden hem görünümü hem tadı bakımından beni mahcup etmedi.. Başlı başına bir öğün oluşturabilecek bir yemek.. Buna benzer salatalar bloglar da var buda benim imzamla oldu :)
 
 
1. 5-6 tane patates
2-3 tane taze soğan
bir tutam maydonoz
2 ym kaşığı mayonez
2 ym kaşığı zeytinyağ
karabiber
limon suyu (ekşiliğini ağız tadınıza göre ayarlayın)
tuz

 
Patatesleri yıkayıp haşlayın. Kabuklarını soyup ezin yeşillik hariç tüm malzemeleri ekleyip ezmeye devam edin. Yeşillikleri kıyın patateslere ekleyip karıştırın.
 
2. 1 tane tavuk göğsü
1 ym kaşığı mayonez
1 ym kaşığı zeytinyağ
3 ym kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı limon suyu
karabiber
tuz
 
Tavuk göğsünü yıkayıp tuzla beraber haşlayın. Suyunu süzün küçük küçük doğrayın. Diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın.
 
3. 1 tane iri boy kereviz
3-4 ym kaşığı yoğurt
1 ym kaşığı zeytinyağ
1tatlı kaşığı limon
karabiber
tuz
 
Kerevizin kabuğunu soyun yıkayıp rendeleyin. Diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.
 
4. 2 tane kırmızı pancar
1 ym kaşığı limon suyu
1 ym kaşığı zeytinyağ
karabiber
tuz
 
Pancarın kabuğunu soyun, yıkayıp rendeleyin. Diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.
 
Silikon kalıbın ilk katına ince kıydığınız maydanozları serpin. Bir bardak iri kıydığınız cevizleri serpin. (cevizim kalmadığından yapamadım)
Pancarı maydanozların üzerine yayın.
kerevizi, tavuğu ve en üste patatesi yayın. Buzdolabına kaldırın bir kaç saat dinlendirin.
Ben bir gün önceden yaptım bir gün beklemiş oldu. Hepimiz biliriz ki son gün baya bir telaşlı olur önden ne kadar işimizi hafifletirsek o kadar iyi olur:)
Bir de orta da kalan boşluğa kereviz yaprakları yerleştirdim.
 
karışık kızartmalı, yoğurtlu semiz otu salatası
 
2 tane patlıcan
2 tane kabak
3-4 tane sivri biber
2 tane patates
(miktar isteğinize bağlı, çokta önemli değil)
 
Hepsini küp küp doğrayın sıvıyağda kızartın.
 
1 bağ semiz otu
yoğurt
2-3 diş sarımsak
tuz
zeytinyağ
 
Semiz otunu temizleyin budak budak ayırın Karıştırma kabına alarak çırpılmış yoğurt, tuz ezilmiş sarımsak ve üzerine biraz zeytinyağ gezdirerek karıştırın. Servis tabağına alın. Tuzunu ayarladığınız kızartmayı üzerine alın. Kaşık kaşık yoğurt koyarak süsleyin..
 
 
 
 
 
 
 

8 Ekim 2013 Salı

gün sofrası

Geçen ay gün sırası bendeydi. Düşün, düşün, düşün ne yapsam ki işin içinden çıkama :) Yine her zaman ki gibi hamur işine çok yönelmeden salatalara ağırlık vererek soframı kurdum. Sofrayı tamamen bahçemdeki zerzevata göre ayarladım. Sadece salata da kullandığım patates ve börek de ki patlıcanlar hariç hepsii benim yetiştirdiğim sebzeler, duymaktan bıktınız artık biliyorum ama öyle bir duygu ki aramız da oluşan bağdan dolayı neredeyse koparıp yiyemeyecek hale gelecektim :) Bu ilk senem olduğu için baya bir zamanım bahçede geçti ama gelecek yaz bu şekilde olur  mu bilmem hevesim kırılmaz inşallah..

yoğurtlu bakla salatası
Bu sene baklaya Elhamdülillah doduk. Allah nasip ederse bahar da tekrar dikicem. Biliyorum tr.de çok daha erken dikiyorlar ama hava burada daha farklı..

çoban salata
muhteşem tek başına bile yeterli kızlar dibind kalan suyu için kapıştılar :) şifa şifa :)
sofrada olup ama resmi olmayan diğer tarifimde zeytinyağlı taze fasulye.

mayalı ekmek
kiraz domates, peynir ve sivri biberli

Allah ne verdiyse salatası
çok mu karışık gözüküyor yok yok inanın lezzet fışkırıyordu :)

yoğurtlu, karışık sebze kızartmalı semiz otu salatası
mutlaka deneyin, yoğurdunu bol kullanın


köz patlıcanlı el açması börek

muhteşemmm el açması böreklerim
ağzınıza  attığınız anda helva gibi eriyen bir hamur olmuştu. Evet olmuştu diyorum çünkü tarifini yazdığım kağıdı kaybettim üzgünüm hamura ne koydum nasıl yaptım aradan zaman geçtiği için hatırlamıyorum ama deneyeceğim tekrar merak etmeyin.
iç harcında: pırasa, taze soğan, kuru soğan, ıspanak ve pazı kullandım. Nefisti gerçekten.
 
 
içli köfte
eveeett ben yaptım inanması çok zor olsa da. İlk defa denedim ilk denemeye göre çok başarılıydı.
 
 
Girit kabağından tavuklu, kuskuslu dolma. yemek bir aşk menşeelidir kendisi.. Ama deneyin gerçekten beğeneceksiniz..
 
tatlı olarak baklava yufkasın da kadayıf tatlısı servis ettim çok kötüyüm biliyorum bayrama ne kaldı ve ben resmini bloğum için çekmedim. Benim için kayıp..
 
kayısı soslu cheseecake ve onun da resmi yok ama geçen gün yemek davetim vardı tekrar yaptım ve resmini çektim sonrasında yayınlayacağım..
 
Çok istesem de aynı postun altına tarifleri yayınlamayı, yapamıyorum bütün kategoriler birbirine giriyor.  Sırasıyla yayınlayacağım.. Mutlu, sağlıklı gün diliyorum
 

7 Ekim 2013 Pazartesi

yaz pizzası/sebzeli pizza

Yazdan kalma tarif olduğu için otomatikman adını da oradan alıyor. Bu basit tarifi neden yayınladım sorusu oluyorsa efendim hemen naçizane fikirlerimi sizlerle paylaşmak olduğu için cevabını verebilirim..
Oğlum, arkadaşının doğum günü partisi için, Ünlü bir pizzacıya davetliydi. 9 ufak çocuk pizza pişirip, yedi. Sonrasında ufak tefek süprizler ve oyunlarla günü tamamladılar.

Bende uzaktan takip ettiğim kadarıyla kendimce bir sırlarını öğrendim:mısır unu

O altının nar gibi kızarık olmasının sebebi mısır unuymuş.

(laf aramızda benimkinin unu az geldi ama lezzetini hemen almıştı)
Pizza hamuru ne kadar ince ve iyi mayalanmış olursa o kadar iyi bir pizzanız olur.
Domates rendesi ve salçası kullanın. Domates rendesi lezzetini arttıracak.
Sosun içine halis zeytinyağ kullanın.
Sarımsağı biraz tuzla döverek kullanın. Özü, kokusu, tadı daha iyi olacaktır.
olmazsa olmazı kekik. Taze kekik hem görsellik hemde tat için daha iyi sonuç verecektir.
Tepsiyi  kağıtla değil de zeytinyağıyla yağlayarak kullanın.



orta boy tepsi için
3 su bardağı beyaz un
1 paket yaş maya (daha iyi sonuç verir)
tuz
aldığı kadar su
açmak için mısır unu
(yada fırından alacağınız ekmek hamuru, benim burada öyle bir şansım yok:)

Mayayı bir kase suda iyice ezin. Unu derin kaba alın mayayı ekleyin az az su ekleyerek yoğurun. En son tuz ekleyip tekrar yoğurun. (tuz, mayanın yapısını bozmamak için işlem bittikten sonra eklenir)
 
Üzerini mutfak bezi örterek hamurun kabarması, mayalanması beklenir.
 
Büyük kaseye 2-3 tane domates rendelenir, üzerine 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası konur salça içinde  ezilir. bir kaç diş ezilmiş sarımsak, tuz, karabiber, kekik, bir kaç yemek kaşığı zeytinyağ ve koyu boza kıvamını alacak kadar su ekleyip karıştırın.
 
Mayalanmış hamuru yuvarlayın. Tezgaha mısır unu dökün üzerine hamuru koyarak yarım cm. kalınlığında açın. Tepsiyi zeytinyağıyla yağlayın. Açtığınız hamuru elinizle tepsiye yayın kenarlarını oluşturun. İçine sosu dökün her tarafına yayın. 200C fırında kabuk tutana kadar pişirin. Fırından çıkarın 200 gr rende kaşar peyniri yada mozzarella serpin. Dilimlenmiş kabak, mantar, biber, zeytin yerleştirin. Altın rengi olana kadar fırında kızartın.
 
 

6 Ekim 2013 Pazar

zeytinyağlı, kimyonlu bakla ve zeytinyağlı semizotu

zeytinyağlı kimyonlu bakla yemeği

Biliyorum Türkiye'de çoktan bitti ve çıkması yaklaştı bile :) mart ayında tezgahlara düşmeye başladığında bende keşke olsa da yesek diyorum. Buralarda da çok yaygın olmasa da oluyor ama çok körpesini bulmak biraz zor. Ne iyi ettim de bahçe sahibi oldum kendim ektim, kendim topladım, kendim pişirdim tadına doyulmaz bir lezzet oldu dolayısıyla. Ben temmuzun sonuna kadar dalından koparıp pişirebildim. Hatta temizleyip derin dondurucuya kaldırdım. Neredeyse temmuzun ortalarına kadar buralar buz gibiydi, bakla da bahar sebzesi olduğundan yazın ortasına kadar baklam vardı. Şanslıydım yani. Ama yüce Rabbim bu sene gibi hava vermesin inşallah klima dengesi korkunçtu. Temmuz ortasından sonra direk yazı yaşamaya başladık.

Baklanın en sevdiğim halidir.
miktar önemli değil istediğiniz kadar oynayabilirsiniz..

yarım kilo körpe çıtır bakla
2 tane kuru soğan
2 tane domates rendesi
1 ym kaşığı domates salçası
yarım çay bardağı zeytinyağ
yarım çay kaşığı kimyon
karabiber
tuz

Baklaları temizleyip yıkayın. 1cm büyüklüğün de kıyın. Soğanları yemeklik doğrayın zeytinyağında soteleyin. Salçayı ekleyip kokusunu salana kadar çevirin. Domates rendesini ekleyip 1-2 dk soteleyin baklaları ekleyip iyice karıştırın. Üzerini geçecek kadar sıcak su baharatları ve tuzu ekleyip orta ateşte pişirin. Yoğurt ve dereotuyla servis yapın.

Zeytinyağlı semizotu yemeği

bir demet semizotu
2 tane kuru soğan
2 tane domates rendesi
1 yemek kaşığı domates salçası
yarım çay bardağı zeytin yağ
1ym kaşığı bulgur
1 ym kaşığı pirinç
tuz

Semizotunu temizleyip iyice yıkayın 2-3 cm kalınlığında doğrayın. soğanları yemeklik doğrayın zeytinyağında soteleyin. Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Domates rendesini ilave edin biraz soteleyip semizotunu ekleyin iyice karıştırın. Pirinç ve bulguru ekleyin. Tuzunu ayarlayın. yarım su bardağı su koyup orta ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin.



20 Eylül 2013 Cuma

sevgili mevlude'nin şık ve zarif kahvaltı daveti

Zarif genç arkadaşım Mevlüde'nin kahvaltı sofrası, Kendi zarafetini tamamen kurduğu sofraya yansıtmış her şey çok şık çok zarif bir o kadar da lezzetliydi. Bol fotoğraflı bir post hazırladım sizlere, umarım benim kadar sizler de beğenirsiniz.. 
 
 
 
peynir tabaklarımız
reçeller (üzgünüm içindekilerin tarifleri ve resimleri yok)
 
bebe rokanın üzerinde patates ve yumurta sunumu
 
 
mısır unlu, ıspanaklı ve beyaz peynirli mini muffin
hımmmm nefis, birer lokmalık ve lezzetli
 
3 tane yumurta
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı erimiş margarin
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı mısır unu
1 paket kabartma tozu
1/2 su bardağı un
1 su bardağı zar büyüklüğünde doğranmış beyaz peynir
7-8 dal ince kıyılmış ıspanak
 
Önce sıvıları karıştırıp sonra unları kabartma tozunu, şekeri ve tuzu  ekleyip karıştırın. Ispanağı ve peyniri de ekleyip karıştırın. Minik muffin kalıplarına kaşıkla koyun. 180C  ısıtılmış fırında 20-25 dk pişirin.
 
 Mevlüde'cim bizler için; peynirli börek, mayalı poğaça ve sucuklu güveç hazırlamıştı.
 muhteşem menünün üzerine kahve eşliğinde kremalı pandispanya ikramı :) yemek bir ask dedirtiyor insana sanki her şey :)
 
4 yumurta
2 su bardağı şeker
2 çay bardağı süt
2 çay bardağı sıvıyağ
3 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
 
kek malzemelerini karıştırın fırın tepsisine yağlı kağıt serip üzerine dökün 180C fırın da pişirin ve soğutun.
 
kreması için
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı pirinç unu
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
 
Tüm malzemeyi soğukken karıştırın. Muhallebi gibi karıştırarak üzeri göz göz olana kadar pişirin.
Soğuduktan sonra 200ml krema ekleyip mikserle çırpın soğumuş pandispanyanın üzerine yayın. Çikolata kırıkları serpin, soğuk olarak servis yapın.
 
 
 
 

Special design for Yemek Bir Aşk by GeCe