20 Eylül 2013 Cuma

sevgili mevlude'nin şık ve zarif kahvaltı daveti

Zarif genç arkadaşım Mevlüde'nin kahvaltı sofrası, Kendi zarafetini tamamen kurduğu sofraya yansıtmış her şey çok şık çok zarif bir o kadar da lezzetliydi. Bol fotoğraflı bir post hazırladım sizlere, umarım benim kadar sizler de beğenirsiniz.. 
 
 
 
peynir tabaklarımız
reçeller (üzgünüm içindekilerin tarifleri ve resimleri yok)
 
bebe rokanın üzerinde patates ve yumurta sunumu
 
 
mısır unlu, ıspanaklı ve beyaz peynirli mini muffin
hımmmm nefis, birer lokmalık ve lezzetli
 
3 tane yumurta
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı erimiş margarin
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı mısır unu
1 paket kabartma tozu
1/2 su bardağı un
1 su bardağı zar büyüklüğünde doğranmış beyaz peynir
7-8 dal ince kıyılmış ıspanak
 
Önce sıvıları karıştırıp sonra unları kabartma tozunu, şekeri ve tuzu  ekleyip karıştırın. Ispanağı ve peyniri de ekleyip karıştırın. Minik muffin kalıplarına kaşıkla koyun. 180C  ısıtılmış fırında 20-25 dk pişirin.
 
 Mevlüde'cim bizler için; peynirli börek, mayalı poğaça ve sucuklu güveç hazırlamıştı.
 muhteşem menünün üzerine kahve eşliğinde kremalı pandispanya ikramı :) yemek bir ask dedirtiyor insana sanki her şey :)
 
4 yumurta
2 su bardağı şeker
2 çay bardağı süt
2 çay bardağı sıvıyağ
3 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
 
kek malzemelerini karıştırın fırın tepsisine yağlı kağıt serip üzerine dökün 180C fırın da pişirin ve soğutun.
 
kreması için
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı pirinç unu
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
 
Tüm malzemeyi soğukken karıştırın. Muhallebi gibi karıştırarak üzeri göz göz olana kadar pişirin.
Soğuduktan sonra 200ml krema ekleyip mikserle çırpın soğumuş pandispanyanın üzerine yayın. Çikolata kırıkları serpin, soğuk olarak servis yapın.
 
 
 
 

19 Eylül 2013 Perşembe

fırıda zeytinyağlı biber dolması

Benim takıntılarım vardır biraz, mesela; zeytinyağlı dolmaya yoğurt konacaksa illaki fırında pişmiş ve sıcak olması lazım, baklaya konacaksa o bakla mutlaka kimyonlu ve salçalı olması lazım liste böyle uzar gider. Ben bunu bir şey için pişirdim ama hatırlamıyorum :) tabi 3 aya varan bir ara verince çok normal ama değil mi? Yani bu kadar özendim bözendim se dolma için, mutlaka misafir geliyordur :) sofralarımın bile resmini çekmedim siz düşünün gerisini.. tencerede pişen daha basit ve kolay fırında ki biraz daha zahmetli kanımca :) Tembellik diz boyu anlayacağınız bu ara.. Resimden de anlaşılacağı gibi çok lezzetliydi. hıımm aklıma gelmişken karnıyarık varsa evde mutlaka ve mutlaka cacık olmalı birde.. Ay bu ne muhabbet böyle gecenin bu saatinde :) kendimi çok laubali buldum..  Bir kusur ettiysek affola:)

(benim kullandığım biberler baya bir iriydi)
yarım kilo dolmalık biber
1,5 yemek kaşığı pirinç her biber için
yarım demet dere otu
yarım demet taze nane
yarım demet maydanoz
1,5 yemek kaşığı acı biber salçası
2 tane iri kuru soğan
4-5 yemek kaşığı zeytinyağ
2 tane domates
karabiber, kuru nane, tuz

Zeytin yağında ince kıydığınız kuru soğanları soteleyin üzerine kabuğu soyulmuş ve minik doğramış domatesleri ekleyin suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edin. Salçayı da ekleyip çevirin. Çok iyi yıkanmış pirinci ilave edin 1-2dakika hep beraber kavurun. Üzerine 1 çay bardağı kadar su ilave edip suyunu çektirin. Ocağın altını kapatın ince kıydığınız yeşillikleri, baharatları, tuzu ekleyip karıştırın 20 dakika kabın kapağını kapatıp demlendirin.
Biberlerin saplarını çıkarıp çekirdeklerinden temizleyin iç dış yıkayarak sularını iyice süzdürün. Demlenmiş pilavdan biberleri doldurup fırın kabına dizin. ağızlarına domates dilimleyip kapak yapın. bir kasede 1 tatlı kaşığı salçayı suyla açıp fırın kabına dökün. Üzerine zeytinyağ gezdirip suya denk gelecek şekilde tuzunu ilave edin 180C fırında pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Pişmesine çok yakın fırınınızın ayarını en sona getirip fanı ustten verin nar gibi kızarsın. İster sıcak yoğurtla yada soğuk servis yapın..
 

 

18 Eylül 2013 Çarşamba

bahçe sofrası

Yaz başında hava daha yeni yeni ısınırken güneşin tadını çıkarmak için bir kaç arkadaşımla bahçe keyfi yapmıştık. O güzel günden geriye kalan bir kaç fotoğraf hepsi bu :)
soslu kabak kızartması
hazırladıklarımdan biri de meyaneli kabak kızartma, meze olarak da ikram edebilirsiniz misafirlerim tarafından çok beğenilmişti. Bir de bu kabaklar geçen senenin bahçe kabaklarından daha o zaman yeni diktiğim için bahçede kabak yoktu. Nasıl mı sakladım kabakları? Uzunlamasına dilimledim aralarına yağlı kağıt koyarak üst üste dizdim o şekilde dondurdum belki peynirli rulo yaparım diye uzun dilimlemiştim. Kızartmaya karar kılınca üç parçaya böldüm ve kızarttım.

2 tane sakız kabak
2 tane yumurta
tuz, karabiber
bağlamak için un

Yumurtayı tuz ve karabiberle çırpın boza kıvamına gelene kadar un ekleyerek karıştırın. (kabakların buzu çözülmeden pişirdim) dilimlediğiniz kabakları sosa batırın. Zeytinyağında önlü arkalı kızartın.

yoğurtlu bakla salatası

Bu salata da yine benim bahçemin ürününden. El emeği göz nuru dedikleri bu olsa gerek. Bir kaç torbada temizleyip derin dondurucuya attım. Haşlayıp salata yada yemeğini yapmak için.

yarım kilo taze çıtır bakla :)
yarım kilo yoğurt
3 diş sarımsak
tuz, karabiber
dereotu

Baklanın kenarlarını temizleyin bütün olarak kaynar suda haşlayın. (benimkiler minik ve çok körpeydi)
Suyunu süzüp soğuk suda bekletin. Tekrar süzün. Yoğurt, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiberi çırpın Baklaları ekleyerek karıştırın. Servis tabağına alarak kıyılmış dereotu serpin. Dereotları da tabi ki bahçeden :)




29 Haziran 2013 Cumartesi

sade pazar çayı sofrası

Geçen haftalarda ailece görüştüğümüz arkadaşlarımız pazar oturmasına geleceklerini, ama peşin peşin söyleyelim hiç bir şey yapmayacaksın ve de abartı olmasın dediler :) Onlardan korkuma abartmamaya çalışarak bir iki ufak bir şeyler hazırlamaya çalıştım..  O şaşalı sofralardan sonra bunu da mı yayınlıyorsun demezsiniz umarım :)

asıl tarifini vermek istediğim bu peynirli muffinler göz, el kararı doğaçlama yaptığım bu nefis tuzlu kekleri içindekileri ha yazayım de yazayım derken unuttum gitti.. Sayı, ölçü veremesemde 3-4 tane yumurta, beyaz peynir, zeytinyağ, yoğurt, taze soğan, taze nane, kabartma tozu, tuz ve aldığı kadar un içeriyor şimdi hatırladım kabartma tozu olarak safranlı tozu kullandım oda ayrı bir güzellik vermişti. Muffin kalıplarına paylaştırdıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpmişdim ve gerçekten çok beğenilmişti.
 

salata olarak farklı şeyler denemedim blogda olan tarifler hardal soslu patates salatası onlardan biri
 
 
 her zaman çok beğenilen mayonez ve yoğurt soslu kırmızı pancar salatası

zeytinyağlı pazı sarması


mercimek köftesi
 
 

baklava yufkasında kıymalı, kuş üzümlü kol böreği
 
 
 
tatlı olarak da şeftalili ceheesecake ikram ettim

hafta sonunu bu güzel görüntülerle kapatıyorum :) sağlıcakla, sıhhatle kalınız..

28 Haziran 2013 Cuma

kahvaltı daveti sofrası ve pastırma çanağında ıspanaklı yumurta

 
kahvaltı davet sofrası
 
Çok cici bir arkadaş grubumu kahvaltıda ağırladığım davet sofram. Hep söylüyorum kahvaltı davetleri için hazırlanmak bana çok zor geliyor neler yapacağıma bir türlü karar veremiyorum yine çok zorlandığım bir sofra :) Umarım beğenir ve fikir edinirsiniz :)
Sofram da
peynirli börek
domates soslu patlıcan kızartması
yağlı çökelek salatası
pastırma çanaklı ıspanaklı yumurta
zeytin ezmeli poğaça
yeşillik, paprika, domates salatalık
peynir tabağı
ve kahvaltılıklar
 
pastırma çanağında ıspanaklı yumurta
 
yarım kilo ıspanak yaprağı
yarım demet taze soğan
2-3 tane taze sarımsak
karabiber
tuz
3-4 yemek kaşığı zeytin yağ
pastırma
 
Ispanağı doğrayın tavaya kıyılmış taze soğanı ve sarımsağı alarak zeytin yağında soteleyin. 3-4 dilim doğranmış pastırmayı ekleyin karıştırın. Ispanağı ekleyin tuz karabiberle tatlandırın. Muffin kalıbını tek tek yağlayın  pastırmaları kaplayacak şekilde yerleştirin içine ıspanak karışımından koyun yumurtaları ıspanağın üzerine kırın tuz ve karabiber serperek 220C  fırında yumurtaları pişirin.
(ben yumurtaların beyazını kullanmadım direk sarısını ekledim)
 
 
 
 
 

24 Haziran 2013 Pazartesi

haşhaşlı, mercimekli rulo çıtır börek

haşhaşlı, mercimekli rulo börek

Yüsra'nın davet sofrasından son tarifi ekliyorum nihayet:) beğeneceğinizi düşündüğüm bir diğer sofrayı yayınlayacağım inşallah. Bence değişik bir tarif alışa geldiğimiz tatlardan değil gerçi Afyon, Uşak, Denizli de çok yaygın haşhaşı kullanmak özellikle de mayalı hamur işlerine çok yakışıyor. Çay sofralarınıza değişiklik için bu böreği yapabilirsiniz.. 

4 tane yufka
1 su bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı haşhaş

içi için
2,5 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
2 tane ince yemeklik doğranmış kuru soğan
3 yemek kaşığı tereyağ
pul biber
kara biber
kırmızı toz biber
tuz

Tereyağ da kuru soğanı soteleyin, mercimekleri ilave edin baharatları ve tuzu ekleyip 1-2 dakika soteleyin. İç harcı soğutun.

Birinci yufkayı açın üzerine sıvıyağ ve haşhaş karışımını sürüp ikinci yufkayı yayın ve tekrar karışımdan sürün. 12 parçaya bölün. (sigara böreğinin yufkasını keser gibi) İç harçtan geniş kenarına koyarak rulo yapın. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180C fırında kızarana kadar pişirin.


 

23 Haziran 2013 Pazar

fındık krokanlı çilekli porsiyonluk pasta

çilek ve fındık krokanlı porsiyonluk pasta
 
İsmi uzun, kendi küçük ama çok şık pastalarımız. Yapması zor değil ama el oyalayıcı. Her şeye değer ve mutlaka çay sofralarınıza, davet sofralarınıza yapın diyorum. Ramazan'da iftar davet sofralarınızda çayla beraber ikram edebileceğiniz hafif ve gösterişli ikramlık. Yine çok abarttım vesselam :)  Yüsra'nın çay davet sofrasının tatlılarından biriydi ve hepimiz çok beğenmiştik.
 
pandispanyası için
6 tane yumurta (ak ve sarısını ayırın)
1 su bardağı şeker
yarım paket kabartma tozu
1 su bardağı un/nişasta
(bardağın 4/3nü un az kısmını nişasta doldurun)
 
Yumurta aklarını bir tutam tuzla köpürene kadar çırpın. Şekeri ilave edip kar beyazı olana kadar çırpın. Ayrı bir yerde yumurta sarılarını çırpın. Köpüğe ekleyin. kaşıkla karıştırın. Un karışımını ve kabartma tozunu eleyip karışıma ekleyip köpüğe yedirin. Fırın tepsisine fırın kağıdı serip karışımı üzerine düzgünce yayın. 180C fırında pişirin.
(az miktarda olsun isterseniz bir tepsi pandispanya pişirin. Yüsra aynı tarifle 2 tepsi pandispanya pişirmiş)
 
Soğuyan pandispanyanızdan kalıpla yada su bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesin.
 
500ml krema
1 çay bardağı şeker
2 paket krema sertleştiricisi
malzemeleri sertleşene kadar çırpın.
 
Tarifine göre hazırlanmış kremşanti
hazır fındık krokan
 
 
Pasta diliminin üzerine krema sürün üstüne ikinci dilimi kapatın. Yanlarını ve üzerini kremayla kaplayın. Yan kısımlarını fındık krokanla sıvayın. Tepsiye dizerek servis zamanına kadar buzdolabında dinlendirin. Servis yapacağınız zaman kremşantiyi ortası boş kalacak şekilde yanlarına sıkın ortasına sapını ayırmadan dilimlediğiniz çileği yerleştirin. (çileği en son koyuyoruz tazeliğini kaybetmemesi için. İsterseniz daha önce koyup çilekli tart jölesi döküp hazır bırakabilirsiniz)
 
çilekli porsiyonluk pasta
 
 
 

4 Haziran 2013 Salı

tavuklu nefis katmer börek

tavuklu nefis katmer börek
Daha önce yediniz mi yada yaptınız mı bilmiyorum ama ben bayıldım.. Milföy kıvamında elde açma nefis bir börek mutlaka davet sofralarınıza yapın derim. Benim artık favori börek hamurlarımdan oldu çünkü..
 
2 su bardağı su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
Tüm malzemeyi karıştırın kulak memesinden biraz sert hamur yoğurun..
arasına sürmek için 250 gr margarin yada tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ tereyağ eriyince içine döküp karıştırın
 
(iç malzeme olarak istediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz)
yarım kilo kuş başı tavuk göğsü
1 paket küçük doğranmış mantar
1 tane ince doğranmış kuru soğan
2 tane sivri biber çekirdekleri çıkarılmış ve kıyılmış
1 tane  kapya biber        "                "
karabiber
tuz
 
Yarım çay bardağı zeytinyağında tavukları soteleyin ateşinizi yüksek ayara alın mantarları ekleyin (sulanmaması için ateşi yüksek ayara alıyoruz) kavurun. Soğanları biberleri ekleyin hep beraber soteleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın iç harcınızı soğutun.
 
Yoğrulmuş hamuru 5 bezeye ayırın. her bezeyi açabildiğiniz kadar büyütün. Üzerine bolca yağ sürüp zarf şeklinde kapatın(kapatılan her katı tekrar yağlayın) diğer bezeleri de aynı şekilde yapın. Hepsini üst üste koyup buzdolabında 1 saat dinlendirin. Dolaptan çıkardığınız kareden 30 kare kesin. Kesilen küçük kareleri bohça olacak şekilde biraz daha açın İçine iç harçtan koyup bohça gibi kapatın üzerine kalan yağa yumurta sarısı ekleyip çırpın ve sürün. 180C fırında pişirin

31 Mayıs 2013 Cuma

ekşili fındık köfteler

ekşili fındık köfteler

Yüsra'nın çay daveti sofrasından sıcak bir tarif.. Davetlere yakışan bu yemeği yapmanızı tavsiye ediyorum. Sofraya ve göze hitap ediyor memnun kalacağınız garanti :)

3 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı irmik
2 yemek kaşığı dolusu un
1 tane yumurta
1 tane rendelenmiş kuru soğan

sosu için
3 tane rendelenmiş büyük domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1/2 çay bardağı nar ekşisi
3-4 yemek kaşığı zeytin yağ
kuru nane
pul biber
tuz

Bulgur ve irmiği derin kaba alarak üzerine biraz kaynar su döküp kısır gibi kabartın. İçine un, yumurta, rendelenmiş soğan, tuz ve naneyi ekleyip çok iyi yoğurun.
Küçük parçalar koparıp minik minik yuvarlayın.
Makarna haşlar gibi suyun üzerine çıkana kadar haşlayıp süzün.
Sos malzemelerini karıştırıp pişirin. Suyunu süzdüğünüz köfteleri sosun içine alıp 5 dakika soteleyin.
Servis tabağına alıp üzerine kıyılmış maydanoz serpin.

30 Mayıs 2013 Perşembe

Yüsra'nın nefis salataları

narlı ıspanak salatası

Gerçekten nefisti ben ilk defa yedim ama diğer arkadaşlar özellikle bu salatayı yapmasını rica etmişti Yüsra'dan değişik tarif arayanlara öneririm..


yarım kilo ıspanak (poşette yaprak olarak satılanlardan yada 1 kilo ıspanak alıp yapraklarını kullanabilirsiniz)
1 çay bardağı ince bulgur
1/2 su bardağı ceviz içi
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
1 demet taze soğan

sosu için
1/2 çay bardağı soya sosu
1/2 çay bardağı nar ekşisi
yarım limonun suyu
zeytin yağ
tuz

Ispanağı oldukca ince kıyın. Bulgura az sıcak su dökerek kısır yapar gibi şişmesini sağlayın. Diğer malzemeleri de kıyıp üzerine ekleyin. Sos malzemelerini karıştırıp salatanın üzerine döküp harmanlayın. Servis tabağına alarak üzerine nar tanelerini serpin.

mimoza salata

Çok zengin içerikli olan bu salatayı mutlaka deneyin. Ana öğün yerine geçecek kadar doyurucu ve lezzetli bence..

4-5 adet haşlanmış patates
5 adet rendelenmiş havuç (Sıvı yağ da soteleyin)
200 gr beyaz lahana çok ince kıyılmış
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
3 tane haşlanmış yumurta

Sosu için
yarım kilo yoğurt
2-3 yemek kaşığı mayonez
sarımsak
bir tutam dereotu
tuz

(düz kelepçeli kalıp kullanmanız gerekiyor)
Servis tabağına kelepçeyi koyun. Sırasıyla cevizin yarısını tabağa yayın. üzerine rendelenmiş patatesleri yayın sosu üzerine sıvayın. Sotelenmiş havuçları yayın tekrar sos sıvayın onun üzerine lahanaları (tuzla ovup yıkayıp suyunu sıkın) üzerine tekrar sos sürün yumurtanın beyazlarını ince kıyıp salataya serpin, yumurta sarılarını rendeleyip serpin en son kalan cevizleri üzerine serpin.




29 Mayıs 2013 Çarşamba

sevgili yüsra'nın mükemmel çay daveti sofrası

Her biri ayrı özen ve zaman isteyen bu mükellef sofrayı arşiv de bekletmek çok ayıp değil mi? Gerçekten hepsi özel tarifler ve zaman harcamak gerekiyor,  yemek bir aşk dedirtiyor insana, bu aşk olmasa böylesine özenli sofralar kurulamaz biz hanımlar seviyoruz mutfakda zaman geçirmeyi..
 
Zarif bir o kadar da kibar olan arkadaşım Yüsra kendi zerafetini bu şık sofrasına ve menüsüne öyle güzel yansıtmış ki, ben istediğim gibi  resimleyemedim çünkü herkes yerine geçmek için sabırsızlanıyordu :) Bugün menümüzü yayınlıyorum sonra tarifler bir bir gelecek..
 
tavuklu milföy börek
hamurunu kendisi yapmış mutlaka deneyin harika olmuştu
 
 
domates soslu fındık bulgur köfteleri
ne sabır ne sabır hepsi aynı boyda fındıkdan bile ufak ama tahmin edersiniz ki "nefisti"
 
 
çıtır börekler
 
 
mimoza salata
bütün davetliler bayıldı, pasta gibi dilimlenerek servis edilen bu nefis salatayı herkes çok büyük dilimler desede tadına bakınca hımmlar yükseldi.
 
örgü poğaça
 
narlı bulgurlu ıspanak salatası
bu kadar mı lezzet fışkırır, Yüsra'nın meşhur spetsiyali
 
pazı sapından, patatesli turşu kavurması
 
közlenmiş patlıcan salatası
 
fındık krokanlı çilekli porsiyonluk pasta
çok hafif ve tabi ki de çok lezzetliydi.
 
ve de kapanış kahveyle beraber makaronlar..
 
Övgü de abartmamışım ama değil mi? Böylesine sofra bütün övgüleri hak ediyor.. Yüsra'cığıma tekrardan çok teşekkür ediyorum bu güzel gece için galiba ayrıldığımız da gece 1 di. Dolu dolu geçirdik muhabbetler gırla :) şarkılar, türküler maşallah diyorum bize :)
 

28 Mayıs 2013 Salı

yoğurtlu közlenmiş patlıcan ezmesi

 
 
közlenmiş patlıcan ezmesi
 
Patlıcan; türk mutfağının sultanı, her dokunuş da sofraların vazgeçilmezi. Oldum olası patlıcanı çok ama çok severim kuşbaşılı kebabını, kızartmasını, közlemesini çocukluğumdan bu yana bayılırım. Sadece imam bayıldısını sevmezdim içinde ki iri sarımsaklardan dolayı kendi mutfağım olduğundan bu yana onu da sever oldum şimdi ince kıyıp kullanıyorum sıkıntı yok yani.. Bu sefer çay sofrasını süsledi ezme olarak çok da yakıştı hani. Çok da pratik ister kendiniz közleyerek kullanın yada 1 kavonoz közlenmiş alın nasıl isterseniz. Afiyetle..
 
 
1 kavonoz közlenmiş patlıcan
kibrit kutusu kadar ezilmiş beyaz peynir
2-3 diş ezilmiş sarımsak
1 kase süzme yoğurt
1 çimdik kuru nane (isteğe bağlı)
2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
tuz
 
Tüm malzemeyi aynı kaba alın çatalla eze eze karıştırın. Servis tabağına alarak isteğe bağlı közlenmiş kapya biberle kafes şekli verin.
 
 
 

27 Mayıs 2013 Pazartesi

etimekli tavuk salatası

Güneşli bir pazartesi sabahından herkese selamlar, sevgiler efendim. Her ne kadar yarın hava bugünün akside olsa bu güneşli havanın tadını çıkarmak lazım. Keza haziranın yarısına kadar burada hava kışı aratmayacakmış..
Salataya olan tutkumu sıkı takipcilerim bilir mesela Zahide Hanımcım, Oya Hanımcım gibi onlara da buradan sevgilerimi yolluyorum. Evde ki malzemeye göre katıp karıştırıp çeşit çıkarmayı seviyorum. Bugün çerkez tavuğunu anımsatan lezzetli bir salatayla haftaya başlamak istiyorum arşivim de bir salata/meze çeşidim daha var sonra üstüste davet sofrası yayınlayacağım. İnşaAllah..
 
Ölçü kullanarak yapmadım ama zorluğu olan bir tarif değil..
 
Pyrexin tabanını sütle ıslattığımız etimekleri diziyoruz. Üzerine haşladığımız tavuk göğsünü didikleyip yayıyoruz. Bir kaç diş ezilmiş sarımsak, süzme yoğurt, az mayonez, tuz çırpıp tavuk etlerinin üzerine yayıyoruz. Toz kırmızı biber, kuru naneyle kafesler yapıp orta kısımlarını suyunu süzdüğümüz mısır konservesi ile süslüyoruz. Afiyetle..
 

25 Mayıs 2013 Cumartesi

ton balıklı kırmızı biber sarması

ton balıklı kapya biber sarması

Bugün biraz yoğunum mezemi ekleyip hemen gitmem lazım. Biz çok beğenmiştik değişiklik arayanlara önerebilirim. Lezzeti tam puan. Afiyetle..

1 kavanoz közlenmiş kırmızı biber
2 kutu ton balığı (tuzlu su içinde olanlardan)
limon suyu (ekşiliğini siz belirleyin)
bir tutam dereotu
karabiber
3-4 yemek kaşığı süzme yoğurt
3-4 yemek kaşığı mayonez
1 türk kahve fincanı kapari
çok az tuz

Ton balığının suyunu süzün çatalla çok iyi ezin. Dereotunu  doğrayın balığa ilave edin. Sos malzemelerini çırpın. Balıklara ilave edin çatalla eze eze karıştırın. Kapya biberlere paylaştırarak sarın. Servis tabağına alarak üzerine zeytinyağ gezdirin. İsteğe bağlı kıyılmış maydonoz serpin.
 

Special design for Yemek Bir Aşk by GeCe